פורום PHP או פורום LAMP

nirdagan

New member
פורום PHP או פורום LAMP

אריילי הציע את הכינוי LAMP כראשי תיבות של:
Linux, Apache, MySQL, PHP, Python, PERL​
נראה לי שזה יותר מתאים לפורום כי יש פה הרבה שאלות על MySQL שמושום מה לא מגיעות לפורום "בסיסי נתונים" (שרוב הדיון בו הוא על יישומים ב-access) כמו כן לא חסרות שאלות על Apache כאן. כמו כן המעטים שכותבים ב-PERL ו-Python בבניית אתרים, עדיף שיכתבו פה לדעתי מאשר בפורום "שפות תכנות" שהוא כללי יותר ולא עוסק בבניית אתרים. מה אתם אומרים?

YuvalCo

New member
מה היית מעדיף ../images/Emo35.gif

שאם אני רוצה לתכנת קוד שמוציא או מכניס נתונים לטבלת MySQL באמצעות PHP, אני אשאל חצי שאלה פה וחצי שאלה שם ?? אם אני מנסה ליישם משהו ב PHP, לרבות אם זה משתמש ב MySQL, אך טבעי הוא שאפנה את השאלה לפורום שמקצועי ב PHP.. (כי פה כולם יודעים גם MySQL, בעוד שבפורום בסיסי נתונים לא כולם יודעים PHP, כך שפה יוכלו להגיד לי אם הבעיה היא בפקודת SQL או ביישום ב PHP..) אין צורך להיות קטנוניים בנושא, לענ"ד.. הנושא העיקרי הוא PHP.. ומה לעשות, ש PHP עובדת עם כל מיני דברים חיצוניים, שאנשים פה יודעים לשלב ביניהם, להשגת פתרון טוב, ואם נתחיל לחלק כל דבר לפורום הספציפי שלו, נתקע עם שאלה אחת במיליון פורומים. מלבד זאת, אני מניח, שאף אחד כמעט לא יודע מה זה LAMP.. וממילא אתה לא רוצה שזה יהיה פורום לינוקס ואפצ'י.. אבל אם יש דיון שקשור ל PHP ובנוסף גם ללינוקס ואו אפצ'י... לדעתי זה דווקא חיובי מאוד.. ד"א, הדרך ליצור קהילה בפורום היא לא שאתה יכול לבוא לפה רק בשביל דבר ספציפי ושכולם יזרקו אותך אם חלילה תתייעץ בעניין שהוא לא ישירות בנושא הפורום.. לפעמים אתה מכיר אנשים בפורום ואתה רוצה להתייעץ איתם ולא להתחיל לחפש את עצמך בפורומים שאתה לא מכיר.. ככה בונים קהילה ולא ממשק שו"תים (שכולם או שואלים או עונים, אין התחברות, אין אפשרות לזוז מהנושא העיקרי...)

N i X

New member
בזמן האחרון אגב,

הפורום קיבל תנופה, ואני מרגיש שיש הרבה יותר אנשים שבאים לפה ;) או בעיקר חוזרים לכאן ;)

N i X

New member
לא, אתה סתם מוזר... ;)

לא דיברתי על אף אחד באופן ספציפי, סתם ציינתי שהפורום גדל מאז שאני זוכר אותו ;)

N i X

New member
לא, אתה סתם מוזר... ;)

לא דיברתי על אף אחד באופן ספציפי, סתם ציינתי שהפורום גדל מאז שאני זוכר אותו ;)

MasterNir

New member
../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif

אני לא מוזר !! אני "מיוחד" !!!

nirdagan

New member
אני מעדיף LAMP

ולכן העליתי את הנושא. בתכלס יש פה גם הרבה דיונים ברוכים על MySQL ולא טענתי שאין מקומם פה אלא להיפך! אמנם אין פה כיסוי ל-LAMP בעיקר בענין הלינוקס, PERL ו-Python אבל בהחלט יש פה דיונים רבים הקשורים גם ל MySQL או אפאצ'י. כנראה הדרך הנכונה היא להגדיר את הפורום כתכנות PHP ושפות\יישומים משלימים.

N i X

New member
לא כולם עובדים\שואלים על לינוקס...

יש הרבה מערכות הפעלה אחרות דמויות יוניקס שמתמשים בהם כיום, לא לכולם יש redhat ;)
ury@raven:~> uname -a FreeBSD raven.nix.org.il 5.0-RELEASE FreeBSD 5.0-RELEASE #0: Fri Jun 6 16:05:47 IDT 2003 [email protected]:/usr/src/sys/i386/compile/RAVEN i386​

dando

New member
מה שנכון נכון

schn166 dannys $ uname -a Linux schn166 2.4.18-bf2.4 #1 Son Apr 14 09:53:28 CEST 2002 i586​
יעני DEBIAN

dando

New member
חחח

schn166 dannys $ uptime 21:25:01 up 6 days, 8:18, 1 user, load average: 0.09, 0.02, 0.01​
חבל שזה לא היה לפני שבוע ... היה לי אפטיים של שלושה חודשים (!)
... עד שהגיעה חברת חשמל חחח

אמיר ט

New member
מתחיל תחרות ?

[root@phpdev home]# uptime 22:20:07 up 12 days, 9:43, 2 users, load average: 0.00, 0.00, 0.00​
וגם במקרה שיל חח"י הם הגורם הבעייתי, למרות שהם משפחה
ואם כבר :
[root@phpdev home]# uname -a Linux phpdev.dyndns.org 2.4.21-0.13mdk #1 Fri Mar 14 15:08:06 EST 2003 i686 unknown unknown GNU/Linux​
RESPECT !

אמיר ט

New member
דרך אגב...

בשרת הקודם הגעתי ל UPTIME של מעל 110 יום בלי צחוק
בלי UPS כמובן.

N i X

New member
אךך, אם רק היה לנו UPS ;)

אגב, מה קורה עם הphpdev? כמה משתמשים יש? כמה נסיונות פריצה? ;) וכו'... תספר ;)

אמיר ט

New member
status report

נרשמו 34 אנשים ל PHPDEV סה"כ התקדמות לא רעה בכלל... נסיונות פריצה ממשיים לא היו (טפו טפו טפו) הרבה נסיונות להגיע ל default.ida למי שמבין אבל חוץ מלתפוס מקום בלוגים זה לא מפריע לי (ד"א שמתי את הסקריפט שלך והוא עובד אחלה).

N i X

New member
אני מרגיש מוחמא ;)

הוספת שהוא ישלך לספקים? או שסתם עשית להפחדה? אגב, ראיתי משהו חדש בלוגים שהסקריפט שלי לא מכסה, איזה dll מוזר...
209.49.59.63 - - [13/Jul/2003:20:51:38 +0300] "GET /scripts/nsiislog.dll" 404 286​

למעלה