פורום NLP

Erez631

New member
פורום NLP

תמי ואפרת - שמח שאתן פה. אשמח לשתף ולתרום
ארז לב

Erez631

New member
הנחייה קבוצתית

האם יש דרך להשתמש בשיטות של ה-NLP להנחיית קבוצות בסדנאות טיפוליות. ניתן לעשות דמיון מודרך לקבוצות ולדעתי זה מאוד יעיל למטרות מסויימות אך האם ישנן שיטות נוספות שניתן להשתמש בהן. הכל בהנחה, כמובן, שהקבוצה נוצרה ממכנה משותף שיש לחברים בה כמו רצון לפתור בעייה מסויימת.

nlp ככלי להנחיית קבוצות

בודאי שניתן להשתמש בכלי הנלפ להנחיית קבוצות.
תחילה יש לאפיין את הקבוצה: חברתית, טיפולית, עסקית, לימודית? כמה משתתפים? מה היא רמת ההיכרות בין חברי הקבוצה? מה ייחשב כ'מביך' בתרגול בקבוצה זו ומה לא...
מכאן יש אפשרויות רבות:
הדגמה על אחד מחברי הקבוצה ואז הדרכת כל הקבוצה בשלבי התרגול, כל אחד חווה חוויה פרטית שלו ומתעסק עם תוכן לבחירתו. ניתן לשתף תוך כדי ההליך, ניתן לשתף בסופו. אפשר להדריך את הקבוצה בלי הדגמה לפני כן. אפשר לעבוד רק עם אחד מחברי הקבוצה כשכל היתר 'עושים בלב' את התרגיל כאילו הם המודגם. אם אתה יצירתי, אפשר כמעט כל טכניקת נלפ, לפחות את הפשוטות שבהן, לתרגם למשחקי חברה... אפשר לתרגם טכניקות נלפ לעבודה קבוצתית דינמית עם עזרים מגוונים: קלפים טיפוליים, תחנות עם הפעלות, כרטיסיות על הרצפה, סימולציות משוחקות עם תלבושות ואביזרים, מוסיקה מתאימה ועוד ועוד...
מעבר לכך, ניתן ומומלץ להשתמש במיומנויות הנלפ על מנת להנחות קבוצה: להתאים את השפה לכל מערכות הייצוג, ליצור ראפור מזדמן עם אנשים בקבוצה תוך כדי דיבור, להטמין ולירות עוגנים שונים בהתאם לצרכי המנחה ומטרות הקבוצה, להשתמש בסב מודליטיז משתנים על מנת להחיות את ההנחיה וכמובן כמובן לשלב הנחות ופקודות מוטמעות אריקסוניאניות...
זה על קצה המזלג...

ommerl

New member
בוודאי שכן

אנטוני רובינס עושה NLP לאלפי אנשים בקבוצה וזה לחלוטין טיפולי.
&nbsp
אני השתתפתי בסדנת התפתחות אישית שמבוססת על NLP (ואמשיך להשתתף בכאלה). היינו 50 איש בקבוצה ועברתי את התהליכים הכי חזקים שעברתי בחיים שלי. היו שם אנשים שהפסיקו לעשן, אנשים שמצאו זוגיות, וכל מיני תוצאות מרשימות מאוד.
&nbsp
ובנוסף העסק שלי הוא רק סדנאות NLP טיפוליות בנושא ספציפי מאוד. אני בקושי מטפל 1X1. אני לא משווק טיפולים 1X1 בכלל.

ommerl

New member
טכניקות שמתאימות לקבוצה:

הרצאה- בהרצאה אתה מתחיל לשנות אמונות חיצוניות ותוך כדי יכול להשתמש בתבניות לשוניות ובשפה אריקסוניאנית כדי לכוון לתוצאה ספציפית.

סיפורים מטאפוריים- זה זהב ואפשר להסתיר בהם גם פקודות מוסוות.

דמיון מודרך- דיי מובן מאליו שזה מתאים לקבוצה. כדאי שיכלול מטאפורות מההרצאה והסיפורים שקמו לו. שיתאים לגוף הידע שאתה מעביר. תלוי במטרה של הסדנה.

תרגולים אחד עם השני- אני לא חובב גדול של זה אבל זה אפשרי. ניסיתי את זה בפיילוט והיו תהליכים שהלכו ממש טוב. אבל אי אפשר להיכנס ממש ממש לעומק עם זה. זה נחמד בכל אופן.

תרגילים שעושים לבד- כמו למשל רשימות של דברים, כתיבת מטרה, דברים שכותבים.

שיעורי בית- זה דבר מצוין כי אתה נותן להם להתעסק במשהו מחוץ לסדנה אם זו סדנה שמתמשכת.

למעלה