פורום מודיעין למען ילד על הספקטרום בבר מיצווה

פורום מודיעין למען ילד על הספקטרום בבר מיצווה

פורום מודיעין התגייס למען ילד על הספקטרום האוטיסטי http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=313&MessageId=157934711 היה מאד מרגש ומוצלח ותודה לאנשי ונשות הפורום של מודיעין. אני יודעת שרבים מכם הורים לילדים צעירים, אז קחו בחשבון גם להסתכל על העתיד, כשיש גם אפלייה והדרה של הרבנים בשם ההלכה המקודשת שלהם... שיהיה שבוע טוב ומבורך לכל ילדינו והוריהם !

קראתי את השרשור בפורום והתרגשתי עד

מזל -טוב שמחה שהיו הרבה אנשים טובים שהגיעו להיות נוכחים בבר המצווה

ואוו... פיספסתי את השרשור בזמן, הייתי מגיעה

ומביאה איתי עוד הרבה חברים... איזה תסכול... אני לא נכנסת מספיק לפורום... אבל, אני רוצה להגיד משהו שאולי לא יהיה מקובל עליכם... הרב מאמין באמונתו אמונה שלמה ושבוי בפסקי הלכה ואני מכבדת את זה, זה לא אומר שאני מסכימה איתו, אני יודעת שהדת מיושנת ולא מתאימה את עצמה לזמנים של היום, לשנות את זה, ברגע, לא נצליח! כי פסק הלכה ודת, קשה לשנות...אבל אני מאמינה שאפשרי... חלק מהרבנים מקובעים יותר מהילדים שלנו... אני מאמינה שזה לא בגלל שרב הזה מעוניין לפגוע בילד אוטיסט, או שהוא גזעני ושונא אנשים שונים, אני מאמינה שיש אנשים פנאטים שהולכים מילה במילה אחרי מצוות הדת וכנראה הרב הזה הוא כזה., זה לא אומר שאני מסכימה איתם, רק מסוגלת להבין מאיפה הם באים... ומנסה במקרה הזה לא לשפוט... לכן, הייתי דתיה ואינני עוד... אנשים משתמשים בדת באופן לא תקין... כתב נכון אחד המשרשרים, שהזכיר את הסיפור על איש נלעז ומבוזה... שוטה הכפר, אילם וחירש, שהיה הולך לבית הכנסת ומתפלל עם מלוא הכוונה, והוא נשמע וניראה מצחיק ונלעג בזמן תפילתו בעיני המתפללים האחרים... אך לבסוף התקבלה אך ורק תפילתו ולא תפילת המתפללים הרגילים... זה סיפור ששווה לשלוח לרבנים בארץ ישראל... ולספר מה קורה במודיעין ובערים אחרות ואולי להצליח לשנות את פסק ההלכה... בינתיים, עדיף לעשות את זה בבית כנסת רפורמי, ואת לימוד התורה, לעשות עם מורה רגיש מטעמם... גם שם יש אנשים רגישים... עמליה

לפני שכולם קופצים, זה תלוי מי הרב...

הבן שלי לא הצליח ללמוד לקרוא את הקריאה בתורה כולה, קרא רק חלק, עלה לתורה, קרא חלק, הכל היה חלק ופשוט. אף אחד בכלל לא חשב לעשות לו בעיות כי הוא מדבר קצת לא ברור. לדעתי, זה תלוי איזה רב ואיזה בית כנסת. ואני רוצה להבהיר, זה היה בית כנסת אורתודוקסי רגיל. אני בטוחה שהרב חיים נבון, למשל, היה מתייחס אחרת לילד.

רחל119

New member
מצטערת שלא ראיתי את זה קודם

מחכה לשמוע חוויות על בר המצוה

למעלה