פורום למרוקאים?

טואנדה

New member
פורום למרוקאים?

אולי פה יתנו לי תשובה על איך זה שאתם העדה הכי שנואה בעולם?

kobi 27

New member
על מה אתה מתבסס בדברים אלו?

העדה הכי שנואה? מאיפה לך המדד הזה? דווקא ההיפף הוא הנכון יש הרבה יוצאי עמים אחרים שמאוד אוהבים את הפולקלור של המרוקנים ועובדה שזה מתבטא במימונה. כמו כן יש עוד מספר דברים שיוצאי עמים אחרים אוהבים אצל יהדות מרוקו

אמרוקאי

New member
קובי, אני חושב שנתקלת

בטרול. אתה מכיר את התִרגוֹלת...

לאמרוקאי - היי אני חושבת שאתה צודק

הבנתי מיד שזה פרובוקטור אך כיוון שלא ידעתי על תופעה כזו של אנשים שכל תפקידם הוא לעורר ריב ומדון בפורומים כאלו , לא ידעתי לתת לזה שם , ובכן זהו כניראה טרול ואני חושבת שכולם יסכימו איתי שבמקרה הזה לא יהיה קשה להתעלם מנסיונותיו הכושלים לעורר פרובוקציה - הוא פשוט לא מעניין מספיק.

עדה שנואה?

מאיפה הרעיון הזה? במחשבה שניה אני לא מצליח לחשוב על איזושהי עדה שיכולה להיחשב לכזאת. פעם היו בוחנים כל אדם קודם כל על פי המוצא שלו. אני מתרשם שזו תופעה שהולכת ונעלמת... כנראה שעדיין לא לגמרי

marcelle2004

New member
היי היי טרילי ליי

שלום! א)זה אתר שפתוח לכל העדות. ב)אני גאה ליהיות שייכת לעדה המרוקאית שבפיך נקראת לכזאת בשל השורשים שלה התרבות שלה ורוחב הלב הגדול שלה.אתה בעיניי תופעה חריגה באתר שלנו. להה יעפו עליק שיר תזור.

בון ז'ור מארסל

לא הבנתי במה אני תופעה חריגה באתר החביב הזה, בזה שאני חושב ששיפוט על סמך מוצא הוא אנכרוניסטי? דרך אגב, הפורום הזה הוא רק לעניני יוצאי מרוקו בישראל או שזה לעניני מרוקו בכלל? (הסטוריה, תרבות, השוק של מרקש, נבחרת הכדורגל של מרוקו, אוכל מרוקאי וכאלה)

היי טללי בוקר-

אני חושבת שמרסל טעתה בשירשור ודבריה היו מכוונים לפרובוקטור שהחל את ההודעה , בכל אופן אתה בהחלט צודק שיפוט על פי מוצא כמו הנטיה להדביק תויות הוא אכן אנכרוניסטי וגם לא משקף את המציאות בדרך כלל . לגבי התכנים בפורום הזה ,אני מרשה לעצמי לסכם שעד כה התרכזנו בנושא השפה עצמה וגם העלינו מספר חויות או זכרונות לגבי מרוקו או העדה המרוקאית , אני חושבת שבהחלט יש מקום גם לאספקטים אחרים של הנושא כמו היסטוריה ותרבות על כל המשתמע מכך .

reef2002

New member
סתם עברתי במקרה

גם אני גאה להיות בן ליוצאי מרוקו, זה באמת לא לא ישמע אובייקטיבי אבל לא הייתי מחליף את העדה שלי בעד שום עדה אחרת. יש לי חברים מכל קשת העדות (הכל מכל וכל), מעולם לא הרגשתי שנוא, ההיפך הוא הנכון. אנשים קטני אמונה וצרי אופקים כנראה עוד לא למדו להפנים שהכללה, קיטלוג בתוויות ושנאה על רקע אתני הם דבר גרועים (ראינו מה זה עשה לעם שלנו לפני 60 שנה). קראתי פה כמה וכמה הודעות, נהנתי והתמוגגתי מחיי הקהילה הצבעוניים שאנשים מנהלים פה. מקווה לשוב ולהנות בקרוב!

למעלה