פורום חופש

cusamano

New member
פורום חופש

המנהל של הפורום הזה אישר בנדיבותו לתת לי רק להזכיר שפורום חופש עלה לאוויר היום, ואתם מוזמנים לבקר ולהיתרשם וכמובן לדבר על עניינים שקשורים לאתר חופש. סליחה על ההפרעה
ומקווה לקשר בין שני הפורומים שי

על האתר חופש

רציתי להביע את דעתי על האתר (הנורא ואיום לדעתי) "חופש" אתר מעוצב טוב. חוץ מזה, אין בו טיפה של הגינות. האתר מתיימר לתת "מידע" לציבור על הכפיה בארץ הדתית ועל הדת היהודית עצמה. בקשר לכפיה דתית אין לי שום בעיה. אני נגד כפיה מכל סוג. אבל על המידע שמופץ ע"י האתר יש לי טענות רבות: הוא מעוות. הוא נוראי, כיוון שהוא עושה שימוש ציני בציטוטים המציגים את הדת היהודית כדת גזענית, שובניסטית (שזה יותר גרוע מגזענות לדעתי...), שיקרית (הוא משתמש בהוכחות מדעיות לכך שיש טעיות בתנ"ך) בורה, ובקיצור כל מה שהעולם הנאור צריך לסלוד ממנו. לא רק זה, הוא הופך את הדתיים (ובכללם אותי) לבורים, שובניסטים וגזענים, אנשים לא הגיוניים שלמעשה אי אפשר, וכן אין צורך לדבר איתם כלל. אין דבר רחוק יותר מן המציאות. האתר הזה הפוך למה שנוער מרצ מייצג (עד כמה שאני הבנתי) - פלורליזם וחופש בחירה אנשים חילונים, שאין להם מושג על היהדות, לכשיכנסו לאתר הזה מיד יהפכו להיות שוטמי הדת היהודית. אנשים... אני חייב לבקש שלא תתפתו לקבוע דעה על היהדות רק לפי האתר הזה: הדת היהודית היא בת אלפי שנים. במשך כל אותם אלפי שנים, האנשים הדתיים הוציאו מתוכם אנשים גאוני עולם, אנשים משכילים, אנשים הומניים, אנשים שאי אפשר להאשימם בטיפשות או בחוסר היגיון. הדת היהודית היא מאגר עצום של ידע, של דרך חיים, יש בה היגיון וחוכמה אדירים... והיא לבטח שלא מה שהאתר חופש מנסה להציג אותה... אנשים! אינכם חייבים להאמין, אינכם חייבים להסכים עם הדת, אבל אתם, ודווקא אתם, אנשי מרצ, שרואים את עצמם אנשים חושבים, כן חייבים להסתכל על שני הצדדים בוויכוח, ולבטח שלא לקבל את דברי האתר "חופש" כפשוטם וכלשונם אלא לשאול ולחפש מה חושבת הדת באמת. (ולא, אי אפשר לראות את זה בציטוטים המצחיקים של האתר, שבא להציג את "היהדות"...) האתר הזה אינו חופש! זהו כלא למחשבה. זה אתר שמטרתו להסית נגד הדת, והוא שולל כל הידברות איתה. אני לא מבקש שלא תכנסו לאתר, אני רק מבקש שתכנסו אליו עם ידע מוקדם על כך שהיהדות מהווה דרך חיים לכ"כ הרבה אנשים חכמים, משכילים, הגונים, הומניסטים, תומכי שווין זכויות ואוהבי אדם. אנחנו לא טיפשים. אם אתם רואים משהו שנראה לכם ככזה, אתם יכולים לשאול אותנו, הדתיים, קודם שתקבעו דעה.

למעלה