על תיאטרליות כמדד לטיב
אני לא בטוח בכלל לגבי קריטריון התיאטרליות בהצגה, כקובע לגבי איכות. אולי נשאל קודם מה הכוונה כשאומרים תיאטרלי? וזה יוכל גם לענות לעניין הדרמות הריאליסטיות. אני חושב, שבעצם, כשמדברים על תיאטרליות, מתכוונים לקצה מסויים של הסקאלה שבין המציאות, שמוכרת לנו בחיי היום יום, לעומת הפנטזיה, או איך שתבחרי להגדיר את הקצה השני. ובאמת, יש לנו כיום, הרבה מאוד הצגות, שלוקחות את המציאות, ומעבירות אותה אל הבמה. אחד לאחד. ואני, לא חושב שזה תיאטרון. מצטער. לדעתי, בכדי שמשהו יעלה על הבמה, ויהיה מוצדק לצפיה, הוא צריך לעבור איזשהו פילטר, אחרת מה הוא עושה שם על הבמה? וכאן, נכנס המושג של תיאטרליות. וכמובן שהוא מושג רחב, מאוד רחב, ויש המון רמות של תיאטרליות. אבל הנה, דוגמא קטנה: לדעתי, כשאני רואה את השחקנים, על הבמה, בבגדים שהם באותה מידה יכולים ללכת בהם בחוץ, אני מאוכזב. כי נראה לי, שלא נעשה כאן העיבוד המתאים, בין המציאות, לבין הבמה. נכון, יש זאנרים שבהם אני אראה תלבושות לכאורה "יומיומיות", אבל כדאי, לדעתי, שיהיה להן ערך מוסף. אחרת מה יבדיל אותן מהיומיום? ואיפה כאן עבודת התיאטרון? ומה המרחק בין המציאות והתיאטרון?