פורום הבלוטים?

shavitmass

New member
פורום הכפר - בלוטים

שלום, פורום בלוטים נוסד על מנת לשמש פלטפורמה ישובית למען איכות הסביבה ואיכות החיים. הרשמה לפורום נעשית דרך האתר של הפורום וניתן לבחור האם לקבל מידע מרוכז אחת לשבוע או לקבל כל פוסט שמשוחרר ( הפוסטים משוחררים בדר"כ בקצב של עד 4-5 מיילים ביום). מנהלי הפורום הם צחי יגר וגל שניידר. הפורום מארגן אחת לשנה את ארוע איכות הסביבה במסדרון הירוק שבצפון הישוב בין קדימה לצור משה ארוע שלוקחים בו חלק אלפי אנשים. בברכה

תותח9

New member
כפעיל בפורום

א. לא מכיר את האיש, אך הוא לא נראה לי תמהוני. מה לא בסדר בו? ב. רבים מתושבי צפון קדימה פעילים בפורום. לא ברור לי איך חייהם נהרסו? ג. עד כה הפעולה העיקרית של הפורום היתה הגברת המודעות לפרוזדור הירוק ויצירת ההפנינג השנתי לאורך השביל (השביל הוא יוזמה שלי) ד. בפורום יש גם תושבי צורן (כמוני), קדימה על שלל שכונותיה (גם ראש המועצה פעיל שם...)

טללוי11

New member
נראה תמהוני, הזוי במקצת.

ובכלל, הוא לא גר באיזור אז מה לא ולישוב.

רוויטלה

New member
הרס להם את החיים ? נו באמת את מאמינה לזה ?

מה הזוי באיש הזה ? יש לו אג'נדה אותה הוא מקדם והוא פעיל בתחום

טללוי11

New member
בן, בדיוק כך

כי הפעילות שלו קירבה לבתים שלהם כביש סואן והוא בכלל לא תושב המקום. הזוי.

רוויטלה

New member
אני מבינה עם מי דיברת

חייבת להודות שאני חושבת שהאיש הזה לו את קוראת חבר הרבה יותר הזוי בעיני

טללוי11

New member
ממש לא

מדובר במשפחה מכובדת שרכשה לפני כשנתיים בית ברחוב חנקין. עכשיו הם מבינים שסמוך מאוד לביתם עומדים לסלול כביש סואן........

טללוי11

New member
מה יקרה בבחירות הבאות?

רצינו לדעת, כחלק מקבלת ההחלטה אם להישאר או לעזוב את הישוב , מה תמונת המצב הפוליטית בישוב לקראת הבחירות הבאות?

תותח9

New member
"בלוטים" מתנגדים לכביש

אני יכול לדבר בשם עצמי ובשם פעילים אחרים - הכביש מזיק, מיותר ויש לו חלופות טובות. לא מאמין שהוא יבוצע

טללוי11

New member
לא מבינה בנושא

אבל עם כמות המכוניות והפקקים כנראה שאין ברירה אחרת. אני מרחמת על בעלי הבתים באיזור, מי יקנה שם עכשיו בית?

תותח9

New member
הנושא נדון בעבר בפורום בהרחבה

החלופות לכביש - הרחבת כביש צורן-תל מונד ותל-מונד דרורים מחלף בדרורים (יבוצע תוך שנתיים) כביש 562 (מאושר ומתוכנן) בשולי היער צפונה לכיוון כביש גאולים-פרדסיה וכביש 57 יציאה נוספת מקדימה דרומה לכיוון בני-דרור בעדיפות נמוכה יותר - הרחבת כביש גאולים-פרדסיה כביש ליד השמורה והיער יהיה מפגע סביבתי, ואם הוא יהיה ליד הבתים - על אחת כמה וכמה

efilany

New member
כלכך הרבה פרוייקטים במקום כביש אחד קטן

של 3-4 קילומטר וזה חלופה עדיפה???? לדעתי, צריך גם את הכביש וגם את החלופות. תראה מה קורה ביציאה מצורן בבוקר ובערב...

תותח9

New member
תשובה

את ההאטה העיקרית ביציאה מצורן יוצרים הכיכר ובהמשך - הפקקים בתל מונד ועד דרורים קל הרבה יותר לפתור את הפקק הזה מאשר ליצור כביש חדש בצפון קדימה, שאיפה שלא תעביר אותו יפגע בתושבים או בסביבה או בשניהם, ויקח שנים לאשר ולסלול אותו כביש צפונה מתוכנן ממילא

efilany

New member
ותושבים שזוחלים מצורן לדרורים במשך

שלושת רבעי שעה, לא נפגעים? השאלה היא לא אם מישהו או משהו יפגעו?, אלא מידתיות. חייבים לפתוח צווארי בקבוק וזה כל הפרוייקטים שציינת, בעדיפות ראשונה, כי הם זמינים יותר וגם את הכביש החדש צריך כבר עשיו להתחיל לתכנן כדי שיהיה זמין לביצוע עד שרמת אמיר תאוכלס באופן מלא, אחרת תהיה קריסה מוחלטת ויפגעו כל התושבים והסביבה והטבע ואף אחד לא יוכל לעזור. הכביש הרי יסלל, דודי, גם אם זה יקח 10 שנים של סבל, כי אין ברירה אחרת. אז למה לסבול???? אפשר להתפשר, למשל לבנות מעברים תת קרקעיים שיאפשרו מעבר בטוח ופשוט לשמורה, אבל לבנות צריך, ומוטב שעה אחת קודם. תודה אפי

תותח9

New member
לדעתי אין בכך צורך

מכל מקום, פרט לביצוע מחלף בבני דרור, לא זז כלום בכיוון החלופות האחרות, והלחץ צריך להיות בכיוון הזה. כל כביש שלא יהיה - לא אמור להמשך מזרחה ובוודאי לא להתחבר לחוצה ישראל, כך שהוא אמור להיות כביש מקומי-איזורי. לדעתי אין בכך צורך, גם אחרי אכלוס רמת אמיר. אשמח לראות סקר תחבורה בנושא. בינתיים אין לאף אחד דבר כזה, ועד שלא אראה - בוודאי שלא אשתכנע

טללוי11

New member
היום הייתי בשרונים בקשר למכירת המגרש

מתברר שבשרונים טוענים שללא סלילת הכביש הישוב לא יתפתח כי ישנה מערכת שלמה שתלויה בכביש. לא מכירה את הנושא לעומקו אבל דברו איתי על רכבת קלה באיזור נתניה שהכביש אמור להגיע אליה. לטענתם הכביש יאפשר פיתוח מקומות תעסוקה לתושבי הישוב, יצמצם מאוד את פקקי התנועה ויקדם את הפיתוח הכלכלי של הישוב. שוב לטענת המומחים בשרונים. בנוסף הם טוענים שהכביש כן יחובר דרך כביש נוסף לכביש 6. כנראה שהכביש ייסלל בכל מקרה אבל בתוואי הדרומי. כואב הלב על התושבים שגרים בצפון קדימה. נראה שהפורום ההוא הרס להם את החיים. בטח הם לא ישנים בלילה מרוב דאגות.....מסכנים. ליבי איתם. לגבי סקר? הוי הפקקים, כן הפקקים הם ההוכחה הטובה ביותר......

למעלה