פורום דיני עבודה

magal101

New member
רצון להתפטר-מה החוקים?

אני עובד במקום עבודה כבר כ-4 שנים ונוצר מצב שאני רוצה לעזוב שם. כמה מראש אני צריך להודיע למעסיק? האם אני לא זכאי לפיצויים (אני עוזב מרצוני)?האם אני צריך לספק מכתב שאני מתפטר ומרגע זה אני צריך להישאר זמן מסוים?

צריך עזרה, אני מקווה שאני רושם במקום נכון

אני עובד בחברה מסויימת שיש לה חברות בד. אני רשום כעובד באחת חברות הבד שלה, כ INsourceing בגלל שחברת האם נשלטת בבורסה. לאחר שנה וחצי רוצים להעביר כ400 עובדים ובנהם גם אותי לחברת מיקור חוץ (שאין לי מושג כל כך מה זה? האם זה כמו כוח אדם רק עם שם יפה יותר?) בחוזה של המעבר רשום שאני מסכים להיות מועסק ע"י החברה הזו שקוראים לה OSF . בתפקידי היום ושכל התנאים שלי נשמאים והם מפורטים כמובן בחוזה כולל הוותק. האופציה זה או לעבור לאותה חברה או להיות מפוטר. רציתי לשאול מה המלצתכם? האם כדי לי לעבור להיות עובד OUTsourceing בחברת OSF? או לעדיף שיפטרו אותי? האם משהוא מכיר את החברה OSF?

Queen Amidalla

New member
שאלה חשובה

רציתי לשאול, אילו סנקציות יכולים להטיל על עובד -לא בכיר- שגנב, יותר נכון הבריח סחורה בשווי בערך 150 שח... =] תודה.. חבר בצרה.

galitshir

New member
התפטרות

ב 21/3 הגשתי מכתב פיטורין למעסק שלי. במכתב רשמתי שאני אעבוד עד ה 31/3. באותו היום המעביד קיבל את התפטרותי אך אמר לי ללכת הביתה. אני עובדת שם החל מ 01/09/2007. סה"כ 8 חודשים. שאלתי: האם המעביד חייב לשלם לי משכורת עד ה 31/3 או עד ה 21/3? תודה

giligo

New member
האם רילוקיישן לחו"ל מעניק זכות לפיצויי פיטורי

עובד מסויים עבד מס' שנים אצל מעביד מסויים. בוצע רילוקיישן לשווייץ, שם הוא מקבל משכורת לחשבון בחו"ל, עם הטבות סוציאליות שונות מאשר בארץ. מאחר ומדובר באותו מעביד (בנק הפועלים) מסרבים לשחרר לו את קופת הגמל (פיצויים+תגמולים) למרות שאין מפקידים לה ולמעשה הוא ניתק את מרכז חייו מישראל. האם המצב חוקי ? איך ניתן להתמודד ?

bmor

New member
הסכם בע"פ???

הבוס שלי פיטר אותי וסיכם איתי בע"פ שאני יקבל מכתב פיטורים ופיצויים מלאים על שנתיים וחצי שאני עובד בחברה. הוא סיכם איתי שאני יגיד לכולם שאני התפטרתי מסיבות אישיות כדיי שלא ינסו לשכנע אותו להחזיר אותי וכדיי שהוא יצא בסדר.. אני הסכמתי. השאלה פה אם לא פגעתי בעצמי שסיפרתי לכולם שאני עוזב? ועד כמה פיטורים בע"פ יש להם משמעות? ועוד שאלה קטנה.. מה החוק אומר לגבי מתי צריכים לקבל את המכתב הזה כי ברגע שהוא יהיה בידיים שלי אני יהיה רגוע. עוד יומיים אני מסיים לתת את החודש שלי ואני אמור לא לבוא לפה. מצפה לתשובה.. תודה מראש.

הגר שקד

New member
מכתב פיטורין

החוק מחייב מכתב כתוב וחתום במקרה של פיטורין ובמקרה של התפטרות. סיכום בע"פ אינו תופס. המכתב חייב לכלול את תאריך תחילת העבודה ותאריך סיום העסקה. ללא מכתב לא תהיה זכאי לדמי אבטלה ולא לפיצויים. עליך לדרוש מהבוס לפני עזיבתך מכתב פיטורין התואם את תאריך ההודעה, והכולל את כל הבטחותיו וכן את מה שמגיע לך על פי חוק. בהצלחה, הגר

למעלה