פורוורד

שושן7

New member
פורוורד

לתומי ידעתי שעסקת פורוורד היא עסקה שבה אתה משלם ריבית על המטבע שאתה מוכר ומקבל על המטבע שאתה קונה, הוי אומר שאם יש פער ריביות לטובתך, אתה מקבל את הריבית, בנוסף לרווח אם ישנו. אז הנה דבר מעניין, מכרתי מטבע בעל ריבית נמוכה וקניתי פאונד, וקבלתי כמאתיים נקודות פורוורד, והנה אני מגלה כי שהעסקה מגיעה לשער הכניסה אני עדיין בהפסד של כשלושים פיפס, ומהחברה קבלתי את ההסבר המלומד כי היות והיום אילו הייתי פותח את העסקה הייתי מקבל 250 נקודות פורוורד, היות שציפיות השוק ביחס לריבית באנגליה עלו אם כן פערי הריבית התרחבו בין שני המטבעות, ולכן חסרים לי 30 פיפס לא פחות ולא יותר, כי הם מחשבים את השער לפי הריבית הצפויה היום אבל לי נותנים רק את המאתיים שקבלתי בהתחלה... גניבה או לא? אודה למי שיודע

Dirge

New member
ממש לא נשמע לי הגיוני מצידם

יכול להיות שיש פה פרטים חסרים שאנחנו לא מבינים.. אבל אני בספק. לאיזה תקופה עשית את העיסקה, כמה זמן? מי אלה אגב?

שושן7

New member
טעית אחי

יש לי חשבון גם באפיקס וגם באיזי פורקס, פתחתי בדיוק את אותם עסקאות בשני המקומות, אלא שבאפיקס אין צורך לפתוח פוורוורד אלא כל עסקה יומית הופכת אוטומטית לעסקת פורוורד לאחר יומים, בכל מקרה בעוד שבאפיקס קבלתי כמו שעון שוויצרי כל יום את נקודות הפורוורד שלי באיזי פורקס הפסדתי כ30 פיפס, בגלל התאוריה המשונה הזאת

המכור4

New member
למה???

למה מלחתחילה לסחור בחברות שאינם אמינות?? יש אלטרנטיבות הרבה יותר טובות!

לא טעיתי זאת אותה חברה

איזי חברה של אפיקס, בכל מקרה זה נבלה וזה טרפה אני מכיר את שניהם מבפנים

שושן7

New member
גם טעות

איזי היתה שיכת לאפיקס ודרכיהם נפרדו, ומאפיקס אני מאד מרוצה, אבל באיזי יש גאונים על בטוח, איזו שיטה להפוך את הריבית לטובתם...

aradavi

New member
פורוורד

זה לא באמת גניבה כך מחשבים פורווד על פי ציפיות שוק ביום ביצוע עסקה כלומר אם לפני 3 חודשים קניתי פאונד מכרת יין הורידו לך -200 נק אשר חושבו על פי הרביות לשלושה חודשים באותו יום אם אתה היום רוצה לסגור את העסקה והריבית ליתרת התקופה גדש על יתרת התקופה בפאונד יותר גבוה אז תשלם נק אבל אתה צריך שלם נק רק על יתרת התקופה

aradavi

New member
פורווד

או קי נניח שהיום נפתחה עסקה חדשה: לונג קווי שורט יין לחצי שנה, הספוט הידוע לחישוב הוא 88.85 נק פוורוד יחושבו על פי ריבית פיקדון על דולר ניו זילנדי לחצי שנה(8%) וריבית הלוואה על יין יפני לחצי שנה (0.71%) ונקבל נק פורווד על בסיס 181 יום לעסקה 313 - נק בהנחה ובעוד שלושה חודשים שער הספוט ללא שינוי יתרת הזמן לסגירת העסקה שלושה חודשים עכשיו נק הפורוורד יחושבו על פי ריבית להלוואה על דולר ניו זילנד לשלושה חודשים וריבית לפקידון על יין לשלושה חודשים בהנחה הריביות ללא שינוי אזי נק הפורווד המחושבות היו -158 נק אבל יש לזכור כי הריביות המחושבות בפתיחה ובסגירה גם אם לא קרה כלום לצפיות בשווקים לא יהיו אותן ריביות גם בריביות יש bid ו- ask ריבית להלוואה ופיקדון

שושן7

New member
אז מה

מקובל עלי שמחשבים את הפורוורד לפי צפיות השוק "ביום ביצוע העסקה" אבל אם צפיות השוק עלו לאחר ביצוע העסקה אני אמור להיות בהפסד? נכון שאני אקבל רק את הצפיות של יום העסקה, אבל אני לא אמור להפסיד כי הצפיות עלו? למעשה באיזי פורקס מחשבים את זה כך אם כשנכנסתי היה שער הספוט נניח 1.8000 וקבלתי עוד מאתיים נקודות הוי אומר ששער הפורוורד שלי 1.600 למחרת נותנים כבר על כזאת עסקה 250 נק' הופך להיות שער הפורוורד 1.550 ואני בהפסד, אפילו שאני עכשיו בשער הכניסה שלי, אין שום הגיון בדבר, שכן שער הפורוורד שלי אמור להקבע לפי מס' הנקודות שקבלתי לחלק לימים שעברו מפתיחת העסקה, ולא מכך שהיום השוק נותן יותר, הרי הפורוורד זה ריבית ולא יותר, אין זה הימור על ציפיות השוק,

aradavi

New member
לא מדוייק

א. נניח שפתחת היום בבוקר עסקה לונג פאונד שורט יין וקיבלת 200- נק פורווד גם אם אתה סוגר באותו יום את העסקה לא תקבל את אותן נק מכיוון שיש הבדל בין נק לפקדון ונק להלוואה (בחדרי מסחר של בנקים נהוג ללקוחות ממש גדולים שפותחים את העסקה באותו יום וגם סוגרים אותה לקחת אותן נק אבל זה לאחר שיש הסדר שהלקוח תמיד סוגר את העסקה באותו יום) אתה הרי לא לוקח מהבנק הלוואה באותה ריבית שאתה מפקיד נכון? ב. חוץ מזה עסקת פוורד היא הימור על הריבית כהגדרה מימונית וזאת במיוחד בעסקאות carry tarde אם אתה קונה פאונד יש לך פיקדון כלומר אתה בשורט על הריבית ועל היין יש לך הללואה אתה בלונג על הריבית ולכן כן תפסיד אם "הציפיות שה-BOE יעלה את הריבית בעתיד הקרוב.

למעלה