פורד מונדאו

פורד מונדאו

ברשותי פורד מונדאו שנת 98 האוטו מעולה אך יש בעייה שמטרידה אותי ברשיון הרכב כתוב שיש סאן רוף (sunroof) אך בפועל הוא לא קיים האם זה יכול להוות בעייה כאשר אני יעביר את האוטו טסט/ או שאנסה למכור אותו האם במשרד הרישוי יתקנו לי את הבעייה הזו (יתקינו לי סאנרוף בגלל הטעות שלהם/ או שימחקו את הרישום השגוי

שי ז.

New member
בקשר לצבע

נסה לשטוף את האוטו. יש סיכוי שאחרי זה הוא יחזור להיות ירקרק בהיר (למרות שקשה לי להאמין שמישהו במשרד הרישוי יוגע לכתוב "ירקרק").

fazer

New member
אני מאוד מקווה שאתה טרול

אבל כדי להנות מהספק:
מתי קנית את הרכב?
האם בדקת שפרטים יותר בסיסיים כמו מספר שילדה ומספר רישוי תואמים בין מה שמופיע על הרכב למה שמופיע ברישיון?
האם חשבת שיתכן ואולי משרד הרישוי לא טעה, אלא זה שמכר לך את הרכב "טעה"? Fazer

מוטציה1

New member
מהיכרות אישית עם השואל ועם רכבו

(נהגתי בו ביום חתונם) הרכב הוא רכב מהעבודה של רעייתו. הרכב אכן בצבע ירוק כהה מאוד על סף השחור. הרכב נשפף ביום החתונה וצבעו לא נהיה ירקרק. אין ברכב סן-רוף. והפרטים ברשיון רכב אכן כפי שהוא ציין. הבעלים הרשומים של הרכב זו חברה להשכרה, כך שלא נראה לי שיש זיוף בעלות. מה שכן יש כאן - זאת בהחלט פשלה של משרד הרישוי. אז שאלתו, שגם אני לא ידעתי מה לענות עליה, וגם לא הבנתי מה היה לו חשוב כ"כ לברר (כוס-אומו, שיורידו את הרכב מהכביש, גם ככה מתנייע כמו ספינה), היא האם ישנה אפשרות לפיה אכן לא יעבור רכב כזה טסט או שבביקורת עלולה המשטרה לעשות לו בעיות בגלל הסעיפים ברשיון רכב.

fazer

New member
רכב מהעבודה בן 6 שנים../images/Emo35.gif ../images/Emo4.gif

התחיל החופש הגדול או משהו
Fazer

שי ז.

New member
זה דווקא לא צריך להפתיע

אצלנו רכב המנכ"ל (סרטוגה) הוא בן 10 והאיסוזו בן 8. הרבה חברות מחליפות רכבים משיקולים כלכליים ולא משיקולי ליסינג.

fazer

New member
אם זכור לי נכון...

רואה חשבון אמר לי פעם שמשיקול כלכלי טהור לא משתלם לחברה להחזיק רכב מעל 3 שנים, ושזו הסיבה שעסקאות ליסינג הן לשלוש שנים - אז להחזיק סרטוגה 10 שנים (אני כבר לא מדבר על להחזיק סרטוגה בכלל
)? אם מה שהוא אמר זה נכון (ואני רחוק מלהבין בכללי חשבונאות) אז דווקא השיקול הכלכלי (עזוב כרגע ליסינג) אומר שהרכב הזה היה צריך להיות מוחלף מזמן. Fazer

שי ז.

New member
לא מדויק

אם תמשיך לשלם ביטוח מקיף אחרי 3 השנים של המימון ולרוץ רק למוסך היבואן אז זה באמת לא כדאי אבל מחישוב פשוט שעשינו על האיסוזו דווקא (עושה כ 9000 ק"מ בחודש) פשוט לא כדאי להחליף אותו. הוא לא צריך מקיף (8,000 ש"ח לשנה), עלות הון אפסית (על 140K ש"ח עלות ההון היא כ 8000 ש"ח לשנה ועוד ירית ערך של כ 10K לשנה). מעבר לזה הוא לא עושה בעיות ולא רואה מוסך. להחזיק רכב כזה לא מתקרב לעלות של 26K לשנה. לגבי הסרטוגה זה ממש לא משיקולים כלכליים (חרא של אוטו ויקר מאוד לאחזקה) אלא מתוך סדרי עדיפויות. הוא מעדיף לקנות עוד מחרטה או מלבנות עוד מכבש מאשר להחליף את האוטו שלו אבל סוף סוף הוא השתכנע וכנראה שתוך חודשיים היא תוחלף.

שי ז.

New member
עוד לא. בינתיים הוא מתחיל להשתכנע

לכיוון ה C5 אחרי שישב בתוכה.

מוטציה1

New member
כן כן, אני אומר לך אפילו יותר מזה:

א. חברה פרטית וקטנה. ב. יש להם גם - שים לב - פונטו 95'. ג. גם בלנו 99' נמנית עם הצי שלהם. הרכבים עצמם לא בבעלות החברה. אלא בבעלות של חברת השכרה שתמורת סכום מסוים מתחזקת להם את הצי. לא כל חברה יכולה להרשות לעצמה לקת עסקאות מול חברות ליסינג. יותר מזה - העובדים אפילו לוקחים על חשבונם את הרכבים לשטיפה. כמו שאמרתי - חברה קטנה, עם צי מוגבל. אם נמשיך בכיוון הסקפטיות - גם תקבל למייל את הרשיון רכב סרוק.

אולי במקום לגלוש מהנושא

מישהו יודע אם טעות ברישום של שני פרטים כמו צבע הרכב ואבזור המחייב רישום של משרד הרישוי (סאן רוף) שלא נכונים, יכול לגרום לבעיות בזמן טסט לרכב ו/או דוח שוטר

be_roo

New member
אולי במקום לפתוח שרשור חדש

יכולת בנתיים להתקשר למשרד הרישוי ולשאול אותם איך מתקנים זאת?

למעלה