לא תתחרט
המידע הטוב ביותר שאני מכיר על העיירה הזו נמצא בסרט "אגדת יבשת" סרט באורך 38 דקות ששודר בערוץ 2 מבחן בד ומספר על חוויות של מטיילים צעירים בדרום צ'ילה מאחר ואני מכיר אישית את היוצר המפיק הבמאי והצלם אנסה לעזור לך . בסרט החבורה הגיעה מטרמינל הדרומי באוטובוס לילה במשך 11 שעות , בזמן הירידה החליט הצלם האיש שפגש את המטיילים שהגיעו באותו היום מאיגווסו בברזיל ושכנע אותם להצטרף אליו לאוטובוס . לטפס מיד להר עם הירידה מהאוטובוס . נימוק היה מזג האוויר המצויין באותו בוקר בשנת 94 . בעבר חיכה הצלם מספר ימים בפוקון ועיקב מזג אוויר בעייתי נמנע ממנו הטיפוס . סוכנות הטיפוס המומלצת נקראת סול אי נייווה או שמש ושלג אך הם כבר יצאו לדרך . הצלם המליץ לטפס עם איבן מטפס ומדריך יוצא מהכלל האיש שמצא את גופותיהם של אמיר ברקן מקיבוץ מגידו וגלעד בורשטיין מבאר שבע שנהרגו בטיפוס במקום במאי 87 , אמיר טיפס להר בפעם השלישית ו כדאי להזכיר כי את הציוד לטיפוס שכרו ממתקן האופניים, שעשה גרזינים וקרמפונים עבודת יד . שמו של איבן נקשר מאוחר יותר בתאונה שאירעה לאופיר שמעוני שטיפס בחברתו וננטש בפסגת ההר ונפטר ב שנת 91 . אופיר סבל מסינוור כנראה . הצלם הזהיר את החבורה בחברתו אך ציין כי הוא מעוניין לטפס איתו לצורך התחקיר , וכל אחד שיחליט לעצמו . החבורה החליטה להצטרף . באותו יום טיפסו יותר מ23 ישראלים אל ההר וטיפוס זה שודר גם ברואים עולם בשנת 1995 . בפוקון יש מספר אכסניות ברגע שתגיע לסנטיאגו : חפש את מקום המפגש הישראלי שם תמצא המלצות האכסניות משתנות כל הזמן . במידה ומזג האוויר לא יאפשר הפרק יסגר והטיפוס להר יאסר . בכניסה להר תעבור מסדר ובו יבדק ציוד הטיפוס ברשותך . ברחוב פלגין 223 תמצא את מתקן האופניים אנא מסור לו ד"ש מנתי הצלם , לשכור אופניים תוכל בכל סוכנות ישנן המון רפטינג אפשר לעשות מכל סוכנות , בעיר עיירה נכון יותר תפגוש ישראלים צעירים רבים שמן הסתם ישמחו לעזור בעצות שכירת רכב 4X4 אני כרגע לא מעודכן . דבר נוסף בעבר התגוררו הישראלים בביתו של הספר ואחר מכן בביתו של הסנדלר בצילה מאד אופיני לישון בביית פרטי בו יש חדר או חדרים נוספים לאירוח ושלט מחוץ מכריז הוספידחה השימוש במטבח ובכלים חופשי עד שעות מסוימות בדרך כלל לא אחרי 12 בלילה . כנ"ל מקלחות . אם תרצה תוכל לנסוע לפרק המטריות קונגיגיו : אליו מגיעים מטמוקו דרך מליפיוקו כפר קטן בדרך שני המקומות הללו הם האטרקציות ומסור לפיליפ מנהל הפרק ד"ש מנתי הצלם . נתי אגדת יבשת 1996