פוקאצה - ביגאק

Michelle5

New member
פוקאצה - ביגאק

אהלן, אני רוצה לעשות פוקאצות לפי המתכון של ביגאק. ויש לי כמה שאלות.. קודם כל מה זה בדיוק קמח לחם? יש לי קמח לבן רגיל, קמח מס' 1 ו 3' של שטיבל? האם הכוונה למס' 3 - קמח מלא? וכמה זה בדיוק 4.5 כוסות לפי הכוס מדידה? איזה כוס? הכי גדולה? תודה רבה וערב טוב:)

לא ביגאק אבל אנסה לעזור עם כמה תשובות

קמח לחם הוא קמח -קמח קצת יותר קשה - יש בתוכו קצת יותר גלוטן מאשר בקמח לבן רגיל. בקמח לבן רגיל אין הרבה גלוטן - קמח רך ועדין. קמח מס' 3 הוא קמח כפרי - מאוד מתאים לאפיית לחם כהה יותר מהרגיל, קמח רך מאוד. לחם כפרי (אני אוהבת מאוד לשלב אותו ביחד עם קמח רגיל ואם יש לי אני מוסיפה גם קמח מלא (הכי טוב האריזה הצהובה) + מעט קמח שיפון מס' 7, בקיצור ככל שעולים עם המספרים של סוגי הקמחים , כך הקמח יותר קשה ואין לו את העדינות של הקמח הרגיל שהוא מס' 1. תכיני פוקאצו'ת עם תערובת של הקמחים שיש לך, אם את רוצה בצק קשה תשתמשי עם המספרים הגבוהים (גם קמח מלא הוא קמח קשה) את יכולה בהחלט להכין עם הקמח מס' 3 + קמח לבן רגיל וייצאו לך יופי של פוקאצ'ות.

bigjack

New member
רק עכשיו נכנסתי לכאן../images/Emo9.gif

קמח לחם זה קמח מס' 2 של שטיבל אני מכין לפעמים גם עם קמח לבן רגיל או תערובת של קמח לבן וקמח מס' 3 (כפרי) של שטיבל בכל צורה זה מצליח. עם קמח מלא עוד לא ניסיתי.

Michelle5

New member
תודה על התשובות המפורטות!

הערב לא הספקתי, אך בהחלט ישתדל להכין מחר אם קמח רגיל וקמח מס' 3 תודה רבה :):)

למעלה