פוסט לשבת, שלום.

זיפו20

New member
פוסט לשבת, שלום.

לפעמים, כשבאמת נשבר לי מהמשחק הכפול, אני אוסף את עצמי לאחד הפרדסים פה במרכז. מקום שאף אחד לא יראה, לא ישמע, לא ירגיש, פורס סדין פותח בירה מדליק נרגילה ויושב וחושב חושב וכואב, לא בוכה, אסור לי, אני גבר במלחמה, מלחמה על מה שחשוב למי שחשובים לו, מאבק על רגשות שבוערים בו, מרד במה שמחדירים לו למוח, סתם גבר באמצע העולם, ככה זה ניראה, קולות אומרים לי לעזוב, מחשבות גורמות לי להישאר, כאבים דוקרים בי להתלבט, אני ניראה חופשי ומאושר, עם רכב, עובד, תעודות לימודים מפוארות, צעיר, רווק, בחור ישיבה מודרני ומשודרג, אבל החופש הזה הוא אשליה,
לפעמים אנחנו כלואים בחומות מנטליות קשות, בערפולי כעס על גורלנו, בתקווה לשווין ולהבנה כשאנחנו יודעים טוב טוב שזה לא יגיע. מה שנשאר זה להתבוסס בתוך המדמנה הסביבתית, החברתית, הסוציופתית, להתנהג כמו העדר, להיתמם כמו הכבשה, ולהישחט בתור לחליבה, אבל לי יש את הנצחונות הקטנים שלי, את המאגרי כוח המוחבאים שלי, הסליקים הצפופים ששומרים לי על התחמושת עד המאבק הבא, אז אנשים יקרים לי. אל תקראו למאבק, אל תרימו ראש, אל תשנו את השיטה, היא תיפול לבד, לא היום, מחר. לא עכשיו, בסיבוב הבא, כי כשאתה יורה בכל התותחים נגד כל מטרה. כנראה שזה פגזי סרק, ושימו לב, זוכרים את הפאות? ״שער באישה ערווה״ חשבנו שאבדנו בזכות נשים קלוקלות, זוכרים את המחשב? מי שיכניס מחשב לביתו כאליו אוכל חזיר צעקו הפשקווילים וכן על זה הדרך כל דבר שצץ מיד כאוס ואבדן עשתונות של אנשי חינוך מובילים שלא נמנעים לחתום על סרטים כשרים בקולנוע וגשל ועל מכתבי תמיכה ביומון הנייטרלי יתד נאמן. ואני יושב ושואל את עצמי, נו באמת? כי אני שונא שמזלזלים באינטליגנציה שלי, אז הנה אנחנו. צפופים לנו פה בתוך פורום קטן, שואבים אנרגיות נחוצות מהודעה של חבר אנונימי ויוצאים לישיבה לעוד מערכה. אבל היי לפחות יש לנו איפה להתלבט ביחד , היו שלום אנונימוס...

מצטרף לכל מלה

רק שלי אין את הכישרון לכתוב, אני בזמנו הייתי יוצא בשבתות מחוץ לבני ברק, ועושה כאוות נפשי, רק שאצלי הייתי צריך למצוא תירוצים לאיפה נעלמתי, לכך וכך שעות, היום יש י פינה בבית שאני יכול לעשות מה שאני רוצה.
בהצלחה.

שולי חי

New member
זיפו, יש לך כתיבה יפה!

אם אתה רווק אז למה בעצם אתה לא יוצא?
לא חבל לחיות חיים כפולים?

זיפו20

New member
שולי

יקירתי. אני אמנם רווק, אבל יש לי מה להפסיד, יש מי שיכאב את העזיבה שלי. וכמו שאת מכירה כמו תמיד יש כתם שיוטל על המשפחה, והמשפחה שלי, היא ורק היא שבשבילה אני עדיין פה, המון פעמים שקלתי לעזוב, לבד, עם חבר, עם ידידה, כל פעם זה קשה, זה מחיר, מי אם לא אנחנו יודעים את זה?וחוץ מזה כשנגיע לגשר נחצה אותו, למה לעשות צעד עכשיו אם יתאפשר לי לעשות אותו מאוחר יותר, אולי,

שולי חי

New member
אני מאד מבינה את זה
.

אני מאחלת לך מכל הלב, שתדע להחליט את ההחלטות הנכונות בזמן הנכון,
שלא תצטרך לסבול כדי למנוע כאב מהמשפחה

אין לי כוח להיכנס לדיון

לגבי הטענה בחלק הראשון של המשפט שלך, אבל תהרוג אותי אם אני מבין את החלק השני. אתה באמת לא מבין מה ההפסד שיהיה לך אם במקום לצאת בשאלה בגיל 20 תבחר לעשות זאת בגיל 25?

יש פה ובפורום השכן לא מעט שעזבו בגיל צעיר ורבים שעזבו בגיל מבוגר יותר, ואני לא מכיר כמעט אף אחד מאלו שעזבו באיחור שלא היו מוכנים לתת הרבה מאד כדי להשיב לעצמם את השנים האבודות.

קוצקאי

New member
חבר יקר אני מרגיש את הלב שלך

אני חיכיתי 7 שנים בגלל המשפחה השידוכים של האחים וכו'
זו החלטה קשה מאוד, אני לא מקנה בך אבל הייתי שם , אחד השיקולים שאתה צריך לחשוב
נכון שזה יכאב למשפחה ונכון שיכול להיות שזה ישנה להם את מהלך החיים
אבל למרות שאתה אוהב אותם אהבת נפש את ההורים שנתנו לך את האחים והאחיות שזה יפריע להם בשידוכים הסבא והסבתא
תסתכל בטווח של עוד 20 שנה בסופו של דבר הם יהיו חייבים לבלוע לפחות חלק מהצפרדע הזו
הפצע שלהם לעולם לא יגליד אבל אתה יכול להיות אדם חדש אדם שהולך בדרכו שלו ולא חיי בסרטים רק כדי שלשני יהיה טוב ולא לפגוע בו
תאר לך שבסופו של דבר אתה מתחתן וכל יום שאתה שולח את הילד לחיידר אתה מצטער שלא עשית צעד נכון והילד שלך יכל להיות עכשיו בבית ספר שאתה חושב שמתאים לו
במקום לשבת מול מלמד אדיוט שאין לו שום מושג בנפש הילד
כאשר בו בזמן אתה חיי חיים כפולים
מצד שני תשאל את עצמך האם אתה רק רוצה ללכת בשביל הכיף שלך אבל אין לך ספק שאת ילדיך אתה רוצה לראות בחינוך החרדי ואז שווה לסבול בשבילם
אני לא חושב שחבר או חברה מקלים על התהליך או על המחשבות נהפוך הוא חשוב לבד , סיעור מוחין חשוב אבל רק אתה מחליט זכור אין דרך חזור
ונקיפות מצפון הם אסון החלט מה שתחליט לאחר שבחנת כל פרט של כל סוג של מחשבה לכל צד ומה שתחליט לך עם זה עד הסוף
חשוב רק על עצמך על חייך אתה מקים דור המשך איפה אתה רוצה שהוא יהיה
טובה אחת עשה לעצמך
עד שתחליט לאן פניך אל תתחתן חתונה תחליט עבורך דברים שלא בטוח שתרצה בהם
במאמר מוסגר אומר לך שלאחר שהולכים עדיין ממשיכים ההתלבטיות ולוקח כמה שנים להתאזן
ולנקות את הרגש מהעניין המשפחתי
לי זה היה שווה אני רואה את הדור הבא שלי ואני מאושר שהוא איננו בחורבן שהייתי בו

מכירה תבריחות האלו

הייתי יוצאת לים בתלאביב עם בקבוק נרגילה ותיק כי אולי הפעם אני אברח סופית אפעם לא קבלתי אומץ ותמיד חזרתי...
דברים טובים קורים לאט קח את הזמן.בהצלחה.

זיפו20

New member
מורדת

ניראה לי שלכל אחד יש את הבריחות האלה, לים, ליער, או אפילו לדמעות בשירותים, אבל הם מקומות פיזיים, מוגדרים. הייתי מעדיף לברוח למקום ריגשי יותר. חבר אמיתי, או דמות שתבין, שתקשיב, שתכיל את הספקות בלי להטיף ולהכניס עוד חומר בערה שמרוב כמות חונק את האש שעוד הייתה שם... אבל את יודעת מה? בכנות, תמיד ברחתי, אבל כשחזרתי הייתי אחר הרבה יותר חזק, הרבה יותר גבר. בקשר לנרגילה... ימח שמם איזה מחירים הדביקו לטבק... כלכלה בצמיחה עלאק

שלום לך זיפו

אני מניח שאתה כבר לא כ"כ צעיר ומחפש להתחתן (?).
אתה אדם מאמין אנטי חרדי, או לא מאמין כלל, ישנם הבדלים עצומים בהשלכות.
הסיכוי למצא אנוסה כלבבך הוא נמוך עד אפסי, אתה צריך לשבת עם עצמך ולהחליט מה לעשות, ברוב הגדול של המקרים כל שנה
שעוברת מגבירה את הקושי לצאת, ואחרי הקמת משפחה יציאה עלולה להיות חלום באספמיה.
קח את הזמן, תשב, תתייעץ, תחליט.
כמוני כמוך, אני מזדהה מאוד איתך.
שבת שלום לכולם.

reאלי

New member
מחזק את ידך...

וכמו שכבר כתבו לך כמה, אם חוסר האמונה הוא סופי אצלך, צא כמה שיותר מוקדם.

ואם לא, אז לכל הפחות תכין את עצמך ליום הזה, תלמד מקצוע מכובד שתוכל לעבוד בו גם ביום שאחרי וכו' וכו'.

פיטרמן

New member
כתיבה יפה

מכיר את התחושה. גם אני פחות או יותר במצבך, בשנה האחרונה אני כל יום מסתובב עם סימן שאלה ענק במוח לצאת או לא לצאת? יש לי הרבה סיבות טובות לצאת אבל גם סיבות לא לצאת, ועד היום לא הגעתי להחלטה סופית. נראה לי שהמצב הזה של ההתלבטות גרוע יותר ממצב של אנוס שיודע שישאר כזה. מקוה שיבואו לנו ימים טובים יותר. שבת שלום.

למעלה