פוסט חפירות

יאני84

New member
פוסט חפירות

היי לכולם, רציתי לשאול כמה שאלות, סתם מתוך סקרנות טבעית... אני אשמח אם כמה מכם תענו לי, למרות שחלקן שאלות מאוד אישיות. אני באופן אישי סטרייטית ומינית, אך מצליחה איכשהו להבין קשר רומנטי שאינו מיני בעקבות קשר שהיה לי עם בחורה. כלומר, קצת קשה לי להגדיר אותו כלא מיני, אני לא כ"כ יודעת איך להגדיר אותו... היה לי קשר עם בחורה, הייתי מאוהבת בה לגמרי והיה בינינו בעיקר מגע שהוא לא מיני. מה שכן, הרגשתי אליה משיכה מינית ברמה הפיזית, אבל לא רציתי לעשות עם זה שום דבר. כלומר, לא משך אותי בכלל לראות אותה ערומה או לגעת בה באופן מיני או שהיא תיגע בי, אבל כן הרגשתי סממנים של משיכה מינית ברמה הפיזית כשהיינו ביחד (לא נראה לי שאני צריכה לפרט...). זה משהו שמישהו כאן מזדהה איתו? כלומר, וסלחו לי על הבוטות - למי שכן יש משיכה רומנטית, האם קורה שבעקבות קירבה פיזית יש ביטויים גופניים (זיקפה, רטיבות)? גם אם לא רוצים לעשות עם זה שום דבר בפועל. או שזה פשוט לא קורה? ועוד משהו, למרות שלא היה לי שום צורך או תשוקה לעשות איתה דברים מיניים, עשיתי את זה כדי שיהיה לה טוב... לא הרגשתי שום דבר ברמה המינית, אבל כן הרגשתי מאוד טוב עם זה שהיא נהנית. מישהו כאן יכול להזדהות עם זה? כלומר, האם הייתם עושים משהו עם בן/בת זוג כדי לענג אותם (אני בכוונה לא אומרת "לרצות", הכוונה היא לא להקרבה) או שממש הייתם סובלים מזה וזה לא עולה על דעתכם? כי בעצם הנתינה יש משהו שהוא כיף, אלא אם כן זה ממש מגעיל אותך או מחריד אותך. על עצמי אני יכולה להגיד שזה לא הגעיל אותי, הרגשתי די אדישה לזה. ועוד שאלה יותר כללית, האם אתם מכירים מחקרים שבחנו א-מיניות? האם נמצא שוני ברמה הגנטית / הורמונלית / נוירונלית? האם א-מיניות נמצאת בDSM? (הם כבר עשו דברים גרועים מזה) תודה!!

k500

Active member
מנהל
לגבי מחקרים

יש מאמרים שבדקו א-מיניות, יותר בכיוון של מדעי החברה ופחות מהכיוון הביולוגי-רפואי. עולם המחקר המדעי טרם גילה את הא-מיניות באופן משמעותי, אבל גם זה יגיע. לגבי DSM, לא ידוע לי על הגדרה ספציפית שנכנסה לקודקס, אבל יש נטיה לשייך א-מיניות להפרעה במיניות של תת פעילות או משהו דומה. באנגלית זה נקרא: Hypoactive Sexual Desire Disorder השיוך נעשה מתוך בורות כמובן, אבל זה הדבר הכי קרוב שמצאו כדי להבין או לראות בעיניים "פסיכיאטריות". אישית, מעיון בקודקס הזה וקריאה של מונחים שנמצאים בו, לכל אחד אפשר לצרף רשימה לא קטנה של הפרעות שזה דבר מטופש. מאחר וא-מיניות טרם הגיע לבשלות מחקרית, נראה שיחול שינוי רק בעוד כמה שנים ואז יפסיקו להתייחס לנושא כאל מחסור או הפרעה, בדיוק כפי שהתייחסו בזמנו להומוסקסואליות (הפרעה, צריך לטפל וכו'..).

יאני84

New member
DSM

אני לומדת כרגע פסיכופתולוגיה ויוצא לי הרבה לראות הגדרות של הDSM... ואכן, מצאתי בעצמי כמעט כל הפרעה :) זה ידוע שמי שלומד את זה ישר חושב שיש לו כל מיני דברים... וההגדרות בDSM הן רחוקות מאוד מלהיות מדעיות (ההחלטה מה יכנס ומה לא, כמו גם הסימפטומים, נעשים בתהליך של דיון בין כמה פסיכיאטרים, ללא שום הוכחה מחקרית). סתם עניין אותי, כי באמת למדתי המון על המוח ומערכות שונות, ומעולם לא למדתי על א-מיניות. באמת אין לזה שום מודעות. אפילו בקורס על הפסיכולוגיה של המגדר, בו מדברים על כל פן אפשרי של המיניות זה מעולם לא הוזכר...

k500

Active member
מנהל
לא בטוח שתלמדי את זה בזמן הקרוב

כפי שציינתי קודם, א-מיניות עדיין לא מוכרת לעולם בצורה מספיקה ולכן לא נחקרה באופן מקיף ורציני כדי ללמד את החומר. עם השנים זה ישתנה כמובן, כך לפחות אני חושב. אולי הדור הבא כבר ילמד את זה.

אני מזדהה לגמרי עם מה שכתבת

על הקשר עם הבחורה. ככה אני מרגישה כלפי גברים. אני מרגישה משיכה רומנטית גדולה ואם כבר יש קשר, בשלב כלשהו מתעורר בי תחושות מיניות אבל לא כאלה שגורמות לי לרצות לממש את המיניות הזו ממש. מצד שני, אני קצת הולכת יותר רחוק ממך בקשרים האלה וכן מרגישה רצון לגעת בגוף בצורה שהיא קצת יותר מינית מסתם חיבוק. לא מעניין אותי לראות אותם פיזית, כי גם המשיכה המינית שלי היא בעצם סוג של דמי-סקסואל ולא משיכה מינית שמבוססת על מראה. לגבי הנאה מזה שהבן-זוג הנה: אני יכולה להתחבר לזה עד רמה מסויימת. כף לגרום לאחרים אושר. במיוחד למי שקרוב אלי. לא רק בני זוג. גם ילדים למשל או חברות טובות. אבל אם נסתכל רגע על בן-זוג ועל ההנאה מגרימת סיפוק מיני, כל עוד זה יחסית 'חיצוני', אני יכולה לשרוד את זה. ברגע שזה עושה שימוש בגוף שלי ממש, כמו למשל בחדירה אבל לא רק, אז התחושה שאני עצמי חווה מהמגע הזה לא שווה לי את האושר של הצד השני. כמו שאומרים: עם כל הכבוד ואהבה... ולא כי זה דוחה אותי. אני די אדישה לקיום יחסים מהבחינה הזו. זה פשוט מרגיש לי לא נעים להיות בסיטואציה כ"כ אינטימית וחודרנית אני לא רוצה להיות בה. זה גורם לי להרגיש כמו חפץ לסיפוק צרכיו של האחר. וזה כבר לא נעים.. לגבי המחקרים - K500 כבר ענה לך. בנוסף, ממה שאני יודעת מהקהילה העולמית AVEN, לא נראה שיש קשר להורמונים. (הרבה מחברי הפורום עשו בדיקה להורמונים)

יאני84

New member
תודה על התגובה :)

אני שמחה לשמוע שזה לא כזה מוזר... גם אצלי המגע המיני היה די חיצוני, ברגע שהיא רצתה לגעת בי באופן מיני קצת נרתעתי. אבל לגעת בה לא הייתה לי בעיה. פשוט מבחינתי היינו יכולות להמשיך ככה לנצח, בלי זה. ואז אולי הרגשתי מה שהרבה מכם מרגישים, איך זה להיות עם מישהו שרוצה ממך יותר ממה שאתה רוצה ומוכן לתת (ולקבל...) כל הנושא הזה מאוד מעניין אותי מהבחינה המחקרית, כי באמת עושה רושם שהוא לא נחקר כמעט...

נשמע שאת בי-רומנטי הטרו-מינית

ונראה לי שיעניין אותך לשמוע הרצאות על הנושא שמידי פעם אנחנו מעבירים. זה באמת מרתק ועוזר להרבה מיניים דווקא להבין את עצמם, לא רק אותנו.

kaissy

New member
גם כן מתחברת לדברייך

אצלי ממש קשה לימצא בחורה באזור שלי כימעט ואין כאלה אבל פעם היה לי לאוחר כמה שנים והרגשתי ממש טוב איתה האייתי משוחררת ונהנתי איתה מאוד... והמיכה שלי כלפיה הייתה ממש חזקה היא יכלה פשוט לחבק אותי וישר האיתי..כיאילו מתחממת לא יכולתי ליתפק מולה..וגם היא האייתה ממש מרוצה מזה.

orald

New member
חיבוקים...מתי אני אקבל אחד, לכל הרוחות?

מציאותי, אמיתי וכנה, לכך הכוונה.

למעלה