פוסט חדש!

נתחיל בזה שאת לא צודקת בדברייך

כי כן קורה לפעמים, שאומרים לכלה את צודקת.
אבל באופן כללי יכול להיות שיש כאלה שמבינות שערכים כמו כבוד לאדם מבוגר, כיבוד הורים, התחשבות בזולת ושאר מידות טובות הם ערכים נעלים. לא תאמיני, אבל אפילו יותר נעלים מטקסי שינה ומאוכל בריא, ואולי אפילו יותר חשובים מלהיות צודקת.

ברור

אם החמות מוכנה לצעוד בנתיב המאוד צר שהשארת לה, וגם רוצה בזה, אז באמת הם לא סותרים.
ואם הם לא? אז הם קצת כן,ויעידו על כך כל הפוסטים שלך.

דווקא ממך

היתי מצפה לא להכליל. משכבר הימים היתה תמיד כותבת או 2 כותבות בפורום שהיה להן יותר כיף לתקוף. (למרות שלשמחתי המצב היום רגוע ומתפתחים פה דיונים מאוד מעניינים)
היו פה מספר דיונים על נושאי חמיות והתגובות של רב הכותבות היו מאוד הגיוניות.
אם היתה כאן חמות שמתפרצת לשירותים אמרו לכלה לנעול את הדלת. בטח לא רצית שימליצו לה להכות את חמותה
אם היתה כלה שסיפרה שחמותה נגדה רק כי היא גרושה+1 אז המליצו לה להפסיק לרדוף אחריה
וכן הלאה...

אבל, גם לחמות וגם לכלות, הרב הגדול אומר שצריך לדעת לבחור נכון את הקרבות ואנחנו כותבות את זה כל מאמר שלך.
יש נשים שיבחרו לצאת לקרב ניתוק קשר וחרמות בגלל הדבר הכי זניח, שהן יהפכו להכי עקרוני - וחבל.
וגם להפך.

אוסיף

שכמו שאת רואה כותבות מסויימות שישר יקפצו ויהיו בעד החמות יש שרואות בך זו שישר תקפוץ נגד החמות (ורגע רגע לפני שאת קופצת... התשובות שאת מציעה לא מעט פעמים עונות איך לנטרל חמות. לא איך לשבת ולדבר איתה)
מי שבדעה מנוגדת לשלך תמיד תבלוט לך יותר ולהפך.
כמישהי יותר נטרלית אני יכולה להגיד לך שהדעות פה מתחלקות מאוד יפה, כשיש כאלו שמתלהמים יותר ואז אולי נוצר הרושם שהם רבים יותר - סיפור מוכר.

סתם מעניין אותי, בפעם הבאה שמישהי תכתוב פוסט תלונה, לספור את הכמות שבעדה , את אלו שנגדה ואת אלו שמנסות לתת עיצות פרקטיות בלי לנקוט צד.

מגיע לי

מתי בפעם האחרונה ראית פה תגובה לכלה, לא משנה מה היא סיפרה, שתמציתה לא היתה: "זו חמותך, שחררי, תני לה מה שהיא רוצה, היא כזו, קבלי אותה באהבה?"
הרי גם אם החמות מחטטת בארונות ומשנה סדרי הבית אומרות פה לכלה: "זה בסדר, היא מתכוונת לטוב, אז מה אם אחר כך לא מצאת שום דבר, אז תתקשרי ותשאלי איפה הבגדים שלך, בשביל זה לכעוס?"

שוב, ולא בפעם הראשונה

את מתנדבת בשם המרירות ותחושת הקיפוח, לשפוט את עצמך בחומרה בשם אחרים שבכלל לא חשבו על זה.
את כמעט יורדת על ברכייך ומתחננת שננזוף בך.
מעניין מה פרויד היה אומר על זה.

אני לא צריכה לרדת על ברכי

תקראי את מה שאת ואסתי כותבות, למשל, וגם מגיע לי 3 וכינוי טוב, ולא רק לי, אלא לכל כלה שמזלה לא שפר עליה לזכות בחמות מתחשבת כמו אסתי, או בחמות שגרה בחו"ל כמוך, ותגלי שאתן שיפוטיות לעילא ולעילא ועמדתכן תמיד אותה עמדה.
הרי אפילו כשמגיע לי 3, שבדרך כלל דוקא חושבת שחמותה מדהימה, כתבה שהיא לא רוצה שהתינוקת הקטנה שלה תהיה בגן של 20 ילדים גדולים, שזה לגמרי עניין לגיטימי, אסתי חשבה שהיא צריכה לאפשר לה להיות במקום הזה, שהוא לא לגמרי טוב בשבילה, כי העיקר שסבתא'לה שם.
יש פה הרבה מגמתיות, ותמיד מצד אלה ששפר עליהן מזלן.
פרויד, אגב, תמיד חשב אותו דבר: "מדובר בקונפליקט מיני מודחק". לא משנה אם מדובר בחוסר חיבה לפלפל חריף או בפדופיליה מתקדמת...

מגיע לי3

New member
כל אחת מביאה את עצמה

ולכל אחת יש את החבילה שלה
גבולות משלה דברים שהיא מוכנה לשחרר ודברים שלא
וככה מתנהל פה דיון
זה מה שיפה בפורום
כל כלה שתגיע תשמע מה יש למגיע לי להגיד גם אם זה תקליט שבור
ומה יש לשירלי להגיד
ותיקח מה שהיא רוצה
אחר כך שיר לי ומגיע לי יתווכחו קצת כי זה מה שהן אוהבות לעשות

כמו שכבר כתבו כאן
גם אם תבוא כלה ותגיד שחמותה אמרה לה להשתמש במסיר שומנים אחר ממה שהיא נוהגת להשתמש
תבוא מגיע לי שתגיד מה אכפת לך להשתמש במסיר שהיא הציעה
ושיר לי תגיד איזה חמות שתלטנית ודענית ממש חוצפה מצדה להתערב לך באיזה מסיר שומנים את משתמשת
עולם כמנהגו נוהג

אהבתי את הבדיחה על פרויד - עוד תקליט שבור

האמת?

לגבי מסיר שומנים הייתי אומרת לה ביידיש: אוצי געזונט (כלומר, אז היא אמרה), לא בא לך, לא חייבת לנסות.
אני רגישה בעיקר למצבים שבהם החמות מנסה להתערב בחינוך.
וכן, לפורום הזה יש איזושהי דינמיקה משלו, וחלק ממנה, זה שתיים-שלוש כותבות שיגידו לכלה, כמעט בכל מצב :אבל זו סבתא! אז תרשי לה!
לגיטימי, אבל ממש לא מה שמגדיר קבוצת תמיכה.
וזה כל מה שאמרתי, לא שהפורום לא טוב, לא שרע, רק שהוא לא עונה להגדרה של קבוצת תמיכה.

את יודעת מה צבוע אצלך?

כש-mykal מספרת על יחסיה הטובים עם כלותיה את מתמוגגת ונשפכת על הריצפה כמו שלולית ביום גשם סוער
ואין לך מילה רעה להגיד

כשאני מתארת חמה כמו mykal ויחסים מעולים בתור המשפחה אז אוטומטית אני כלה שמרשה לסבתא הכל ואפילו הגדלת לרמוז שעל חשבון טובת הילדים(כי אצלך אוטומטית סבתא זה עושה רע).......מאוהבת בחמתה.......בלה בלה בלה
מעניין שלא ראיתי אותך כותבת את אותם דברים ל-mykal
את חושבת שכלותיה של mykal גם נותנות לה לעשות הכל על חשבון טובת ילדיהן?

את בן אדם מניפולטיבי וצבוע

מגיע לי3

New member
נכון מאוד למה הפורום צריך להיות קבוצת תמיכה?

הייתי מגדירה אותו קבוצת דיון

אל תשכחי את מיקל שרוב הבנות מאוד מעריכות אותה
שאומרת כמעט בכל מצב
שהחמות היא המבוגר האחראי והיא זו שצריכה לוותר וללכת לקראת הכלה
כך שהייתי אומרת שהמצב די מאוזן

עכשיו צריך לחכות לכלה שתתלונן שחמותה מתערבת לה בענייני נקיון
כדי שנוכל לשמוע אותך אומרת לכלה
תשחררי, מה כבר קרה?

זה לא פורום שנועד להיות קבוצת תמיכה

לכתוב פוסט שבסופו כל אחת מצרפת אייקון של חיבוק מנחם וכותבים לך איזו מסכנה, על איזו מכשפה נפלת יחסל את הפורום בדיוק אחרי יומיים.
הפואנטה פה היא לנסות למצוא פתרון. בדיוק בגלל זה תגובות מכל הכיוונים חשובות למי שבאמת רוצה לפתוח את עצמה לאפשרות לפתור את הסכסוך.

נכון ולא נכון

תמיכה היא לא רק חיבוק ו"איזו מסכנה", תמיכה היא כל דבר בונה.
מייקל, למשל, הרבה פעמים לא תומכת ב"איזו מסכנה", אלא ברעיון ומחשבה בונים.
לעומת זאת, להגיב באוטומט ובתוקפנות, זה טיפשי ומיותר. זו לא זווית חדשה, או אפשרות לפתור סכסוך, זה פשוט ויכוח חדש, וירטואלי. סתם עוד חזית מטופשת ומיותרת.
אגב, רחמים מעולם לא היו תמיכה בעיני. אם כבר, הם מזיקים, אבל זה דיון נפרד וארוך.

תוקפנות אוטומטית

מיותרת ומרגיזה. לא סתם הערתי למישהי שלמרות שהעלהום פופואלרי, ההערה שלה לא קשורה לכלום.

גם לא

היא מספרת לעצמה מצויין כמה כולם סתם רעים אליה,
והיא לא עשתה כלום לאף אחד אף פעם, רק דברים טובים

מה לעשות, הילדים שלה, חוץ מאחד, כולם התחתנו רע.
שניים עם מכשפות, אחת עם חוזר בתשובה, שהחזיר גם אותה בתשובה, אחת עם אחד שלקח אותה לארה"ב (כאילו שהיא חבילה ואין לה מילה).
מזכירה לי את הסיפור הידוע על ההיא שפגשה את שכנתה במדרגות.
נו זושה, איך הילדים?
הבת, עונה זושה, התחתנה עם בחור, משו משו!
הוא מבשל, מכבס, מפרנס, מט

למעלה