פוסט חדש!

עונה בשמחה

לא בדקתי את העניין עד כדי כך לעומק, עדיין (יש לי עוד זמן), אבל יש במדינה שלנו משפחות לא מעטות (לא רבות, אבל לא ספורות) שמחנכות בחינוך ביתי. כנראה, שיש פרוצדורה שמאפשרת את זה, איזה טופסיאדה ובירוקרטיה שצריך למלא.
לשמחתי, יש לי חברות שעשו את זה לפני, אז בבוא היום, אני אחקור לעומק מה הפרוצדורה.
מה זה קב"ס?

קב"ס= קצין ביקור סדיר.

ממה שאני יודעת, זה מישהו שמגיע אליך הביתה לברר למה הילדים לא מגיעים למוסדות החינוך שהם בגדר חובה. הצעד הראשון הוא ביקור קב"ס. הצעדים אחר כך הם כפיה באמצעים משפטיים.
אם ישנה אופציה לעקוף את זה הרי שהיא לא ידועה לי. מצד שני, זה לא שביררתי כי אני לא בעניין.
הילדה שלי בת השבע הולכת לכתה ב' בבית הספר, והקטנה בת 1.8 במעון עד 16.00 אחר הצהריים.

לאור העובדה

שהמחנ"בים בישראל אינם כת סודית, אלא אנשים עם פרצוף ושם, גלויים לכל עין, אני די בטוחה שיש פרוצדורה כזו. אחרת הם כולם היו נשארים בלי ילדים לחנ"ב...
אם את רוצה ומתעניינת, אין לי בעיה לברר את העניין כבר השבוע

נראה לך?

נתחיל בזה שאנשים צריכים גם להתפרנס, ואפילו נניח שהייתי רוצה לא הייתי יכולה כי אני אמורה לצאת לעבודה.
אבל גם לו הייתי עקרת בית, הילדה היתה הולכת לבית הספר. אולי הקטנה עוד לא היתה במעון ובטח שלא עד ארבע אחה"צ.
(זה התחיל רק בשנה"ל הנוכחית. שנה שעברה היא היתה אצל מטפלת לפי שעות רק בזמן שהייתי בעבודה / לימודים)
עכשיו אני נזכרת שראיתי פעם סרט שתיעד כפר כלשהו בגליל שהתושבים הם בקטע של גידול ילדים בטבע בלבד. חלק מזה היה גם העדר מסגרת לימודית מכל סוג, אבל לא זכרתי מזה כי מה שבלט בסרט זה הקטעים האחרים, כמו הליכה יחפים בכל מקום, השתנה בכל מקום, ילדה בת שמונה שבאה לאמא, מרימה חולצה ויונקת כאילו היא בת שמונה חודשים ולא שמונה שנים, ועוד כהנה וכהנה.

קצוות

זה תמיד בעייתי.
אם זכרוני משרתני נכונה, ובעניין הזה הוא משרתני נכונה, גם בטבע (כלומר, בשבט העתיק), גמילה רצונית וטבעית משאריות ההנקה היא סביב גיל 5.
על שמונה עוד לא שמעתי, למרות שיש לי כמה חברות מניקות למרחקים ארוכים (קרי, חמש). בגיל הזה, כמובן, ההנקות הן אחת או שתיים ביום, בשביל הפינוק ולא יותר. זה פשוט טעים.
במקרה שלי, לא זכיתי, בנותי גמלו את עצמן מוקדם מאד...

דרך אגב

אני לא בעניין של Unschooling. עוד לא יודעת מה בדיוק אבחר משלל השפע של מה מלמדים, אבל בטוח שלא יהיה פה Unschooling.
הרציונל שלי לחינוך ביתי פשוט לא תואם Unschooling.

לא ברור לי ההבדל בין חינוך ביתי

שבעברית פירושו לא ללכת לבית הספר, ובין unschooling שבעברית זה בדיוק אותו דבר.

העברית היא מה שעושה את ההבדל

unschooling פירושו, לא ללמד. לתת מקום רק ללמידה טבעית מתוך סקרנות, ולא ללמד באופן יזום שום דבר. בעיני, זו לא דרך נכונה בעולם של ימינו, אבל זו רק דעתי, ויש מליון דעות.

לעיתים מקריאת הודעות שלך

נראה שאת פשוט רוצה שהבנות תהינה בשליטה מוחלטת שלך
שלאף מבוגר לא תהינה חלילה איזו השפעה עליהן
שהן חלילה וחס לא יקשרו לאף מבוגר חוץ ממך
שהן לא ישמעו שום דבר שנוגד את מה שהן שומעות בבית

את מאוד לא בטוחה באימהות שלך ובאופן הכי פשוט?
פשוט מפחדת שלא תוכלי לשלוט בהן ופשוט מנסה כמה שיותר עכשיו לעצב אותן בדמותך המדוייקת
אבל יותר מהכל?
את מפחדת שאם תרפי מהן קצת ויהיה להן כיף נגיד עם סבתא הן יואהבו אותך פחות
והכי נורא?
הן חלילה וחס יואהבו את סבתא יותר מאשר אותך

תלוי

עם סיגר או בלי סיגר?
הידעת, שהאיש שכתב על סיגר כסמל פאלי, היה מעשן כבד של סיגרים, וסבל מסרטן הלסת? אירוניה במיטבה!

אכן אירוניה במיטבה. קבלי עוד אירוניה דומה:

האישה שמנסה לקבוע כל פיפס זעיר בחיי בנותיה ולשלוט שליטה מלאה פלוס בחייהן היא אותה אישה שמסרבת להעניק לגיטימציה מזערית לזו שהיא אימו של בעלה.

מתאים לגמרי

אמא ששואפת לשלוט בכל היבט של חיי ילדיה, דרך הדת, לא יכולה להטיף לאמהות אחרות שישחררו...
אני לא אטיף לך לתת שוקו אחרי שינקן ולהחליף חצאית במכנסיים קצרים, אל תטיפי לי לשחרר במה שחשוב בעיני.

איך אני נכנסתי למשוואה הזו שבחייך?

בשני צידי המשוואה היית את. בצד אחת שליטה מלאה בבנות ובצד שני אי קבלת השליטה המינימלית של חמותך.
ממתי אני חלק מחייך?

נומלה

New member
שאלה

מה תעשי אם בעוד 10 שנים אחת הבנות תבוא אלייך ותגיד: "אמא אני רוצה ללכת לבית הספר"? היו דברים מעולם. זה לא מומצא.

למעלה