פוסט חדש שלי

rarg

New member
../images/Emo45.gif

אל תוותר על החלום.. רואים שאתה עושה זאת מאהבה.

iassafk

New member
מי בכלל צריך ארכיאולוגיה 2011

קראתי את הפוסט שלך ולצערי זה גרם לי לחשוב, פעולה מעייפת שאני מנסה להמנע ממנה אחרי עשר בלילה. ארכיאולוגיה בשנת 2011 כפי שאני רואה אותה, תמיד נופלת בין הכיסאות, היא לא בדיוק תרבות פופולרית ולא בדיוק מדע תקני. היא לא מייצרת שבבים מהירים אבל גם לא בדיוק נמצאת ברשימת רבי-המכר. אתה ציינת כמה וכמה גורמים שלדעתך הופכים את הארכיאולוגיה לכזו שראוי בכל זאת להתייחס אליה, ואני חושב שלפחות אחד מהם אם לא יותר כבר לא רלוונטים למאה ה-21. כיום אני נתקל יותר ויותר באנשים שרואים בארכיאולוגיה כמנפצת את "הזהות הלאומית" מאשר כזו המחזקת אותה, ולא צריך להוסיף על נושא שכבר נשפכו עליו הררי דיו. יש לי הרגשה שגם קנקנים ושחזור של שערים וחומות לא מרגש אף אחד היום, ואלו יגזלו מקסימום וואו מפוהק מתלמיד בית-ספר שהגיע לשם בעל כורחו - אם לא עשו על זה סרט ועדיף בתלת-מימד - זה לא רק לא מעניין, אלא גם גוזל זמן וכסף. בנימה פסימית זו - מה כן שווה בארכיאולוגיה? הארכיאולוגיה לדעתי היא היחידה שיכולה לתת מושג כלשהו על מה שהיה כאן, ובני-האדם סקרנים יותר מחתול לדעת מי ומה היה כאן לפניהם, ולא בהכרח רק ממניעים פרקטים, אפילו סקרנות טהורה נטו. תמיד שאני מדבר עם אנשים על ארכיאולוגיה ומספר להם בקצרנות ופשטנות על ההיסטוריה של האדמה שאנחנו דורכים עליה וכביכול מכירים כל כך טוב, העיניים שלהם נפתחות, המילים מרתק ומדהים נזרקות לאוויר, לא היה לנו מושג הם אומרים. בשביל זה הארכיאולוגיה שווה כל גרוש ש"זורקים" על המקצוע הלא-פרודוקטיבי הזה. מאז ומעולם אנשים רצו לדעת מה היה שם לפניהם, לבעל המקצוע העתיק בעולם יש חול בין האצבעות, בקבוק מים והרבה הרבה רצון טוב לדעת מה היה פה פעם, לא רק בשביל המטורף עם הכובע, אלא גם בשביל כלל החברה. ממש נהניתי לקרוא את הפוסט שלך, זו שאלה ממש חשובה שבעידן של קיצוצים בלתי פוסקים בחינוך ובמחקר, חשוב שנשאל את עצמנו את השאלה הזו, על מנת שנוכל לענות כראוי ביום שיבואו לסגור את הפקולטות למדעי הרוח והחברה, מי בכלל צריך ארכיאולוגיה בשנת 2011?

Lakedaimon

New member
כרגע? כולם ...

ההשקעה בארכיאולוגיה בארץ מגיעה לרוב (לצערי) ממניעים שלכל הפחות ניתן לאמר שהם בעייתיים. הארכיאולוגיה יכולה לשמש, לדעתם של הפוליטיקאים, ככלי שמבסס את קיום העם היהודי בארץ "עוד מקדמת דנא" - אתה הלא שומע את הביטוי "אחרי 2000 שנה" לפחות פעמיים ביום... שים לב לרשימת האתרים של ביבי מלפני כשנה. כולם כאחד אתרים בעלי צביון יהודי או קשר מקראי, כאילו שחזרנו 40 שנה אחורה לימי בן גוריון. מצד שני, ההשקעה (הלאומית) בארכיאולוגיה שהיא פרה-ברזלית או פוסט ביזנטית (שאינה קשורה ליהדות) בטלה בשישים. אני לא רואה את המימון (הלאומי) מגיע לתל בית ירח ומערת קפזה מחד גיסא, ולמצד עטרת וראש-מיה מאידך גיסא. ולמה? כיוון שאלה אתרים שמנציחים את התקופה שבה לעם היהודי אין שליטה על הארץ.

saragon

New member
רבי מכר זה עניין של שיווק.

הספרים של פינקשלטיין הם רבי מכר, תורגמו ל- 7 שפות. ויש עוד רבי מכר מוצלחים בתחום הזה. השאלה היא איך אתה מוכר את עצמך.

למעלה