פוסט הסבר לגבי VDI

harpiya

New member
טוב, אז אם אתה מבקש,

לא חייבים פלאש, אני יודע שכל היצרנים דוחפים את זה, אבל זה ממש לא חובה, בטח לא להחליף הכל לפלאש.
בכלל, בדרך כלל לא העלות זה מה שדוחף ארגונים ל- vdi, כי בכלל לא בטוח שזה זול.
אני כן חושב שזה הפתרון הפשוט ביותר וקל כדי לפתור כל מיני בעיות כמו אפליקציות ישנות שלא ממש תומכות בשרתים חדשים או 64bit.
בנוסף, זה מאוד נוח כשיש עובדים שעובדים רק מרחוק, כמו offshore,
בהחלט פוסט קצר ומסכם יפה כתבת.

hetzbh

New member
לא אמרתי שחייבים פלאש

אני אמרתי שמאוד מומלץ Flash. אין שום בעיה שתדחוף דיסקים מכניים ותעבוד לפי MFU/LFU (אם האחסון שלך תומך בשיטה הזו) או שתיצור Tiers של גישה מהירה/גישה איטית או שפשוט תממש פתרון Cache שמורכב מכמה SSD ב-RAID-0, כל אחד ושיטותיו. העניין הוא שאתה צריך הרבה יותר Flash ממצב רגיל. אתה יכול כמובן גם להשתמש בדיסקים SAS של 15K (אם כי כיום דיסקים SSD ירדו במחיר).
&nbsp
ותודה על המחמאה

DuuGi

New member
הסיבה שממליצים פלאש היא

כי ב-VDI יש הרבה פעמים את ה-"בוקר טוב" של המערכת כשכל העובדים מגיעים דורש משאבי מערכת מטורפים.
העניין הוא שזה באמת זה עבור פיקים של המערכת

GiladBroun

New member
יופי של כתבה

אבל מספר הערות,
זה לא ברור וגם לא מומלץ שהתחנות יהיו דומות למה שאתה מכיר היום.
יש בעצם 2 אפשרויות -
תחנות זהות - stateless - שום דבר לא נשמר על התחנה הווירטואלית, לאחר התנתקות מהתחנה - התחנה נמחקת ונוצרת מחדש מאימג’ (בVMWARE זה נקרא (linked-clone.
היתרונות - משתמש תמיד מקבל תחנה חדשה וזהה. מפחית משמעותית את העומס של boot-storm מכיוון שהתחנות נוצרות מראש ולא ביחד (רק כאשר משתמש מתנתק).
תחנה יעודית למשתמש (statefull). כמו היום. חסרונות רבים… לא מומלץ. כל תחנה שונה, דולקת תמיד ומחכה למשתמש, צריך לעדכן עם כלי יעודי כמו SCCM את כל התחנות (בניגוד לפתיחת אימג ושינוי באימג).

כמו כן אין שום חסכון כספי בפתרון VDI מתחת ל8,000-10,000 משתמשים, העלות עוברת מהתחנות לDC, שרתים, סטורג וכו…

ובניגוד למה שרשום במאמר - VDI לא צורך המון משאבי רשת (אצלי 500 משתמשים) מצאנו שהיחס הוא בערך 3 מגה ל100 משתמשים (רוחב פס בין המשתמשים לתחנות - זה תלוי ביישום אבל אצלינו עובדים עם PCOIP בלי פרוקסי (Security server = PCOIP Proxy)

לגבי כרטיס גרפי - זה מומלץ במידה וצריכים לעבוד עם תוכנות גרפיות, למשתמש ישראלי רגיל שעובד בעיקר מול YNET ופייסבוק אין צורך בכך. כרטיס גרפי שעולה לא מעט יעזור לכם לדחוס עוד בערך 30% משתמשים לשרת (בדיקה שעשיתי עם BL460 G7).

לסיכום אני ממליץ למי שעושה פרויקט כזה לתכנן הרבה יותר מבדרך כלל, אומנם קשה לראות את התועלת אבל יש תועלות כמו אבטחה, ניהול מרכזי וכו… (תבקשו מאנשי המכירות והם ימצאו עוד המון יתרונות…).

hetzbh

New member
תודה על הערותיך גלעד

אתה צודק בקשר להערותיך ואני מסכים איתם. אני אנסה להכניס את הנקודות שכתבת בפוסט אחר על VDI בהמשך (העניין הוא שרוב הקוראים את הבלוג הנ"ל מגיעים ללא ידע/נסיון או עם ידע בכמות קטנה, כך שאני צריך להתקדם לאט עם הכתיבה, כדי לא "להפציץ" את הגולש).
&nbsp
לגבי כרטיס גרפי ושאר ההערות - לא ציינת עם איזו וירטואליזציה אתה עובד/מדבר עליה. כרגע מה שאני רואה מ-VMWARE זה שהם מנסים (כנראה תמורת אחוזים שמנים) לדחוף את החברות להתחיל לרכוש GRID של nVidia.

למעלה