פוסט ב-NIH

linbi1

New member
פוסט ב-NIH

שלום,
יש פה אולי מישהו שעשה או עושה דוקטורט או פוסט ב-NIH.
יש לי כמה שאלות ואשמח אם אוכל לדבר עם מישהו בעל ניסיון.
המון תודה, ושיהיה יום טוב :)

Sonic hedgehog

New member
אני לא חושבת שיש פה מישהו שעושה

גם אני חיפשתי יתכן אבל אם השאלות מספיק כלליות אוכל לענות (סתם כי אני שוקלת שם פוסט ודיברתי דברים)

linbi1

New member
היי סוניק :)

רציתי להתייעץ בעיקר לגבי דברים פרקטיים, איפה הם גרים, אם יש ילדים אז איזה גנים מומלצים (נרשמתי לרשימת ההמתנה של ה-NIH אבל אני לא צופה שזה יצא לפועל), מחירים של מחייה באיזור וכמה כסף צריך לשלב הראשוני של המעבר וכו'...
גם אני ביררתי עם אנשים אבל מי שאני מכירה חי שם לפני כמה וכמה שנים והייתי שמחה לשמוע דעות של מי שנמצא שם עכשיו או לאחרונה.
בכל מקרה המון תודה על התגובה :)

Sonic hedgehog

New member
תנסה לבדוק בעוברים לארה״ב

רוב הישראלים גרים באזור שנקרה הקיבוץ ברוקוויל. שמעתי שיש גם כמה גנים ישראלים עם שמות כגון גן גורים וכדו׳ שאין להם ממש רשימת המתנה אם אתה מתחבר לג׳אנר. יש גם גן של הjcc שהבנתי שרשימת ההמתנה שלו בסדר. מודה שגנים זה גם הדבר העיקרי שמדאיג אותי במקרה של מעבר.

linbi1

New member
זה גם מה שאני שמעתי

אבל בפועל כשהייתי שם (ממש עכשיו) לא הצלחתי למצוא בכלל לא ישראלים (למעט בסניף המקומי של ארומה
) באזור שאמרו לי שזה הקיבוץ וגם לא הצלחתי למצוא גנים ישראלים.
ב-JCC הייתי וקיבלתי רושם טוב (אפילו אמרו שיש מי שידבר עברית עם הפיצית) אבל הבנתי שבמרילנד אין כל כך אינטראקציה בין ישראלים שנמצאים שם לבין הקהילה היהודית המקומית (גם ב-JCC אמרו לי את זה) ואני תוהה אם באמת חשוב לי למצוא ישראלים כדי להקל על המעבר ואולי זה רק הקלה תיאורתית ולא משהו שבאמת נחוץ...
בעוברים לארה"ב כבר ניסיתי ובאמת עזרו לנו לעשות קצת סדר לגבי מספר נושאים אבל לא מצאתי מישהו שחי ספציפית באיזור.
תודה על העזרה...

possum2

New member
לא קשור לכלום: המשפט של בגוף התשובה הזכיר לי

שהיה לי מרצה אנטיפט בתואר ראשון, שהיה מדבר במהירות של מכונת יריה ובמבטא כל כך בלתי נסבל, שאי אפשר היה להבין ממנו מילה. כשמישהו לבסוף העיז ושאל אותו אם הוא יכול בבקשה לדבר קצת יותר לאט, התשובה שלו היתה: ״לא. תקשיב יותר מהר״.

linbi1

New member
כמובן, גם ראיתי שהשתרבב לי "לא" מיותר, סורי

קודם כל אני אישה...

הייתי לפני כשבועיים ב-NIH בפגישות עבודה וניצלתי את ההזדמנות לעשות כמה בירורים במקום.
ה"קיבוץ" נמצא בעיירה בשם רוקוויל, באזור שנקרא רולינס פארק (זה שם של קומפלקס מגורים שאמרו לנו שרוב הישראלים גרים בו - http://www.rollinspark.net/) בגדול נמצא באזור של רולינס אווניו ו-East Jefferson Street. אם את יודעת משהו אחר אני אשמח לשמוע, כמו שאמרתי לא דיברתי עם אנשים שחיים שם עכשיו אלא כאלה שהיו שם לפני מספר שנים...
ביום שבת אני ובעלי נסענו לשם לראות את האזור וגם חשבתי לעצמי שזאת יכולה להיות הזדמנות טובה לפגוש ישראלים שכבר גרים שם... משום מה חשבתי ששבת זה הזמן שכולם יהיו בחוץ עם ילדים שלהם, דבר שהסתבר כלא נכון והיינו שם המון זמן כי גם ניצלנו את הזמן לבדוק דירות...
ביום אחר הזדמן לנו לנסוע ל-montgomery mall ושם יש סניף של ארומה, שבו כן היו ישראלים אבל שם כבר הרגיש לנו מוזר להציק לאנשים...
אני מקווה שעכשיו הצלחתי להסביר את עצמי טוב יותר

Sonic hedgehog

New member
אה... אז את אומרת שהיית בקיבוץ ולא פגשת

ישראלים? זה אכן המקום ויש בו ישראלים על פי כל הדיווחים

פוסט ישראלי במעבדה בה אני מתראיינת גר שם ואומר שיש שם הרבה מאוד וגם בחורה לא תפוזית ישראליץ שאני מכירה שגרה שם.

האמת שאם את בפייסבוק אולי תשלחי לי את השם שלך במסר ואנסה לקשר בינכם.

linbi1

New member
שלחתי לך

סליחה שלקח לי זמן, הייתי עסוקה קצת בדברים אחרים.

יש2011

New member
אני בתהליכים לקראת פוסט ב- NIH

אני בלבטים דומים (המעבר עם בעלי והילד).
אם תרצי, אשמח להתכתב בפרטי.

למעלה