פוסטר 70x50

• פותח הנושא n_ru
  • פורסם בתאריך

n_ru

New member
פוסטר 70x50

אני צריכה להכין מתמונות פוסטר בגודל הנ"ל, שיודפס בפלוטר. באיזו רזולוציה אני מכינה את זה - מישהו יודע? ב300 dpi זה ייצא מפלצתי...תודה

yossi_maoz

New member
ברוב

הפלוטרים שאני מכיר אפשר לקבל תוצאות לא רעות גם ב-150 PPI (מה שיקטין פי ארבע את גודל הקובץ). בכל מקרה עדיף להתייעץ עם מפעיל המכונה.

n_ru

New member
מפעיל המכונה המליץ על 400 dpi...

הוא לא מבין מהחיים שלו, למרות שהוא מפעיל את הפלוטר שנים. לצערי באזור שלי אין הרבה אפשריות אחרות. תסביר לי בבקשה מה זה ppi? בינתיים התחלתי את העבודה ב72 dpi, וחבל אם אני טועה.

SCaToPHaG

New member
אמא תמיד היתה אומרת שעל פוסטרים

עובדים ברבע רזולוציה

בטח שלא 72 DPI

אבל הנה רעיון לדרך עבודה, קודם כל להקטין את כל הגודל בחצי, ולהעביר את העבודה לפריהנד, שם תוכלי "למתוח" אותה עד 150%. בכל מקרה קחי בחשבון ש70 על 50 זה לא כזה גודל מפלצתי, סה"כ חצי גליון, השתדלי לעבוד עד כמה שיותר בתוכנה וקטורית (למשל את הטקסטים) מה שישאיר את הקובץ בגדלים סבירים. אפרת

yossi_maoz

New member
הסבר

PPI=PIXELS PER INCH רזולוצית הקובץ DPI=DOTS PER INCH רזולוצית הדפסה LPI=LINES PER INCHצפיפות רשת הדפסה

n_ru

New member
ppi אבל איפה קובעים אותו?

והעבודה רק סריקות מעצבנות, אז האופציה של וקטורי לא קבילה... יוסי תרחיב קצת. תודה

yossi_maoz

New member
קובעים אותו

-בכל תוכנה שמטפלת בגרפיקת BITMAP שנעשית על מחשב, זו למעשה רזולוצית העבודה כפי שהיא מוצגת על מסך או בתוכנת סריקה.

n_ru

New member
סליחה יוסי, לא הבנתי

אם אני מתחילה עכשיו את העבודה, איך אני קובעת את הppi? אם אני לא מבינה אין שום סיכוי שאיש הפלוטר יבין

yossi_maoz

New member
או קי

הרבה אנשים מבלבלים בין "DPI" לבין"PPI". אפילו בתוכנות סריקה מסוימות המונח "DPI" מופיע במקום המונח הנכון "PPI" בטעות. אפילו אנשי קדם דפוס ותיקים משתמשים במושג DPI בגלל שהוא יותר "פופולרי". מאחר ואמצעי פלט כגון מסך מחשב משתמש ביחידה הבסיסית הקטנה ביותר לתיאור הגרפיקה הניקראת "פיקסל" הרי שכל ניסיון לתאר את איכות הגרפיקה המוצגת על מסך יצטרך להיות תלוי ב-PIXELS PER INCH (או כל יחידת אורך אחרת) כנ"ל לגבי סריקה. כשבוחרים בפקודת "NEW" בפוטושופ למשל, הכוונה למספר שאת מכניסה בשדה ה-RESOLUTION. בהדפסה, הנקודה הקטנה ביותר שמדפסת יכולה לייצר נקראת "DOT" ומכאן שכל ניסיון לתאר את איכות הגרפיקה המודפסת יהיה תלוי ב-"DOTS PER INCH". -שורה תחתונה אם איש הפלוטר לא יבין, לא נורא. השתמשי במונח "DPI". זה יהיה הסוד הכמוס שלנו (~;

למעלה