פוסטדוק בחו"ל

trulyE

New member
פוסטדוק בחו"ל

שלום לכולם,

בשעה טובה הגשתי את הדוקטורט שלי לפני כחודש בישראל ועכשיו אני מחכה לשיפוט (אמרו לי - חצי שנה).
אני רוצה לנסוע לפוסט דוקטורט בחו"ל בקיץ הבא (יוני-יולי 2015) - אני לא גמישה בזמנים (לא יכולה להתחיל בינואר למשל) עקב עבודתו של בן הזוג.
מהסיבה הזו אני גם חייבת לדעת לפחות חצי שנה מראש שאני נוסעת ולאן.

משיטוט בשבועות האחרונים ברשת נראה שהתהליך הוא דו-ראשי:
1) למצוא אוניברסיטה + מנחה שירצו אותי
2) למצוא מימיון מקרן כלשהי

כמה קשיים שאני נתקלת בהם בחיפוש:

למרצים שלי אין קשרים רלוונטיים עבורי בחו"ל, מה שמאוד מקשה עלי ומותיר אותי לחפש לבד (הם אפילו לא ממש יכלו להמליץ לי על אוניברסיטאות/מחלקות ספציפיות).

בעיית המימון:
התאריכים של רוב הקרנות לא הגיוניים מבחינת שנת הלימודים האקדמאית - מצאתי קרן שתאריך היעד להגשה אליה היה במאי (וזה היה צריך להיות אחרי הגשת הדוקטורט - מה שעוד לא היה לי) והתוצאות בנובמבר. קרן אחרת תאריך ההגשה שלב א' הוא באוקטובר, שלב ב' מתחיל בינואר, הועדה יושבת במרץ ותשובות יש רק במאי.

איך עושים את זה? בפברואר 2015 גג אנחנו חייבים לדעת לאן אנחנו נוסעים בגלל עבודתו של בן-הזוג אבל יכולים לנסוע רק ביוני/יולי 2015.

ועוד במימון - האם יש טעם לחפש באוניברסיטאות אמריקאיות? כל מה שמצאתי עד עכשיו היה מיועד לבעלי אזרחות אמריקאית שאין לי (יש לי של אחת ממדינות האיחוד האירופי).

שאלה נוספת שיש לי - אם מצאתי אוניברסיטה שאני מעוניינת בה, ויש שם שני מרצים שעוסקים בתחומים שמעניינים אותי/רלוונטיים לגבי - זה לא אתי לכתוב לשניהם, נכון? אני צריכה לבחור רק אחד מהם - נכון?
לדוגמא באחת האוניברסיטאות שראיתי (בגרמניה) - יש מישהו שנראה לי בתפקיד יותר בכיר אבל מחיפוש במאגר המידע הרלוונטי עולה שיש לו רק 14 פרסומים ב-14 השנים האחרונות (באנגלית לפחות) ואילו מישהי אחרת שם שנראית על פניו בתפקיד פחות בכיר כותבת-שותפה בלמעלה מ-200 פרסומים... - למי אני כותבת?

בטח יצוצו לי עוד שפע שאלות בהמשך...

תודה גדולה מראש (מקווה שאצליח למצוא מקום ואשתתף בפורום השתתפות פעילה בשנים הקרובות...
)

Boston Guy

New member
How do you do it? You plan to start in 2016... long process

Your goal - to start looking for a place in August 2014 and finish the process, including funding, in the summer of 2015 - is not realistic. It will take you well over a year - probably closer to 2 years - to get through all steps in the process

trulyE

New member
ומה עושים בשנתיים האלה?

אין לי עבודה באוניברסיטה, אז יש לי 2 אופציות - לעבוד בסתם עבודה שלא תיראה טוב בקורות החיים שלי או שיתמזל מזלי למצוא עבודה טובה בתחום שלי ואז זה יהיה טפשי לעזוב אותה עבור פוסט שהוא מטבעו זמני - לא?

boneguy

New member
לא ממש נכון מה שכתבת

יצאת מתוך נקודת הנחה שאת צריכה לחפש מימון. נכון שלבא עם מימון משלך זה מעולה ויעלה את סיכויי הקבלה שלך לכל חוקר (הוא לא צריך לממן אותך), אבל זה לא הכלל, אלא היוצא מן הכלל. לרוב מתחילים לעבוד במימון של החוקר הראשי, ומנסים להגיש פלוושיפס במהלך העבודה. יתר על כן, רוב התכניות לא יאפשרו לך להגיש בקשה בלי שיש לך מוסד שקיבל אותך.

בהחלט ראלי להתחיל באוגוסט 2015 אם את מסתכלת על הדברים ככה. אני אגב התחלתי לחפש באוקטובר 2011, ואת הפוסט התחלתי באוגוסט 2012. כחלק משלב הראיון את תצייני שאת מתכוונת להתחיל באוגוסט 2015. לרוב אין ממה בעיה עם זה.
\לגבי למי לפנות. אכן, אם למנחה שלך יש קשרים זו בד"כ הדרך הכי קלה לכניס את הרגל. מצד שני, לא הכרחית. תדאגי שיכתוב לך מכתב המלצה ראוי, ואת יכולה לפנות באופן אישי גם לחוקרים שהוא לא מכיר. כרטיס הביקור שלך יהיה בשלב הזה מכתב ההמלצה וקורות החיים שלך.

לגבי שני חוקרים מאותו מוסד, בהחלט יש טעם לפנות. יכול להיות שאחד מהם מחפש כרגע מישהו, והשני לא. את לא ממש יכולה לדעת את זה, ואין שום בעיה לעשות זאת.

יש בהחלט טעם לחפש במוסדות אמריקאים, במידה ואת חושבת על לעבור לעבוד פה. שוב, המימון שמצאת לאזרחים אכן לא רלוונטי לך כרגע, אבל רוב הפוסטים לא מקבלים אותו גם ככה. אלה מלגות תחרותיות. הרוב ממומנים בהתלחה על ידי החוקר הראשי.

בהצלחה.

trulyE

New member
מאוד מעודד - תודה

היה נדמה לי מהסתכלות סביב וממה ששמעתי שנדיר מאוד להתקבל לפוסט אם מגיעים בלי מימון מראש מאיזו קרן ואכן המוסד המקבל מגיש את המועמד לקרן המממנת אבל חשבתי שהקבלה על תנאי לקבלת המימון.

trulyE

New member
Public Health

ויותר ספציפית אפידמיולוגיה, אם כי לא בכל מקום ההגדרה של זה זהה (כבר ראיתי תוכניות רלוונטיות לתחום שלי שהיו תחת תת כותרת אחרת)

היי , אני אפידמיולוגית שסיימה כעת

פוסט דוק בקולומביה.
ואכן מחכה לך קשיים רבים לפי מה שאת מתארת.
ראשית עליך למצוא מנחה שיסכים לקבל אותך להנחיה, אח"כ את צריכה יחד עם המנחה להגיש בקשות למימון.
לצערי אני יכולה לומר לך שכמות המלגות מאוד נמוך ומוגבלת.
תהליך מצאית הפוסט עורך בין שנה לשנה וחצי לפחות !
אני התחלתי אותו לפני שהגשתי את הדוקטורט לשיפוט.
עכשיו, מנסיוני- אם בעבר הגישה הייתה שפוסט בארה"ב קנדה עדיפות שנייה זה אירופה.
אני יכולה לומר לך- שכעת תקציבית אירופה יותר יציבה.
ארה"ב - נסגרים תוכניות הכשרה של דוקטורנטים ופוסט דוקטורנטים אמריקאים , מה שאומר שמופעל לחץ אדיר על חוקרים.
נעבור לשאלתך- אני הייתי מנסחת מכתב פנייה - שמסביר מי אני ומה עשיתי בדוקטורט מה מעניין אותי לחקור- ומתחילה לשלוח.
במקביל דואגת שהמנחים שלי - יכינו מכתבי המלצה, כי יתכן שאת תדרשי לשלוח 3 מכתבי המלצה .
תתכונני - שהרוב לא יגיבו , חלק יענו שישמחו להתכתב איתך אך אין להם מימון - ואז מתחיל נושא התקשור להן להגיש מילגות אופציונליות (אשמח להציע לך רעיונות)
וזה לרוב אחרי שהם רואים מכתבי המלצה עליך....
מי עדיף- בתחום שלנו זו עם 200 פרסומים, זה שכתב 14 מעיד לרוב על בעיתיות...
בכול מקרה את בהחלט מוזמנת להמשיך לשאול שאלות ואשמח לעזור בתהליך

למעלה