פונטים זעירים ל-PalmOS?

udifpalm

New member
פונטים זעירים ל-PalmOS?

תוכנות מסוימות כמו KsDateBook מסוגלות להציג פונטים זעירים על ה- UX-50 שלי, כולל עברית. האם יש דרך סטנדרטית לבצע זאת על כל הפאלמים שעובדים ב- 320x320 בלי API ייעודי של סוני? מה שראיתי עד כה: 1. על מכשירי סוני ניתן לבצע זאת באמצעות ספריה בשם HRLib. 2. ה- KB של פאלם מדבר על תמיכה בפונטים כאלו רק באמצעות הכללת resource של פונט ממוזער לתוך האפליקציה וטעינתו. (לפרטים יש לחפש Creating Teeny Tiny Fonts in OS 5 בתוך ה- KB של PalmSource). 3. ישנה תוכנה מסחרית בשם Fonts4OS5 שמאפשרת להחליף פונטים לכל אפליקציה. 4. שימוש בתוכנת fontbucket (חינם) בעצם לפי מה שאני רואה, אין תמיכת מערכת על כל הפאלמים שמאפשרת זאת, ובוודאי לא לפונטים בעברית! האם פיספסתי משהו? מבדיקה שעשיתי בתוכנת CardTXT שכן תומכת ב- TinyFonts, אזי ברגע שעוברים לפונטים אלו, העברית נעלמת.

yoovee

New member
לא שיש לי נסיון כלשהו בנושא, אבל

מהמעט שקראתי פה ושם על איך כל העסק הזה עם ה-resources עובד ברזולוציות הגבוהות, הרי שנדמה לי שתוכנות שעושות דברים כמו הצגת פונטים קטנים אמיתיים של המערכת (ולכן תומכי עברית) ולא ע"י כלילת משאב קנייני כזה אצלהן, עושות זאת פשוט ע"י קריאה לא-סטנדרטית (או אם תרצה, "קריאה גולמית" - RAW) של משאבי המערכת הנ"ל (נניח הפונטים), ורינדור (rendering) עצמאי שלהם למסך (קרי, לא ע"י שימוש בפונקציות שרות של מערכת ההפעלה). דוגמה לגישה כזו היא הלאונצ'רים שידעו להראות את האייקונים של הרזולוציה הגבוהה על מכשירי סוני עם מע"ה 4.1, למרות שזה דרש קריאת משאבים שלכאורה לא זמינים בכלל לגירסת מערכת ההפעלה הזו (למרות כל ההאקים של הסוני, תמיכה ב-High Density Bitmaps לא היתה רשמית ב-4.1: סוני פשוט הוסיפו עוד כמה תמונות עתירות רזולוציה למשפחה ללא סדר ספציפי. פאלם בגירסה 5 של מע"ה (שאומצה גם על ידי סוני לבסוף אבל רק במכשירי OS5 שלהם), הגדירה תקן מאוד ספציפי לתמונות בדחיסות גבוהה, בצורה כזו שהוא היה "חבוי" לכאורה למע"ה 4.1, גם של הסוני (ולכן תוכנות ומשחקים עם רזולוציה גבוהה לא תמכו באופן טבעי בסוני הישנים...) - אני מסביר את זה בנפנופי ידיים (כמו שהמרצים שלי נהגו לומר), אבל אני בטוח שאתה יודע בדיוק על מה אני מדבר כולל השמות המדוייקים וה-ID של משפחות ה-Bitmaps: סה"כ אתה משתמש אאל"ט ב-pilrc הרבה יותר ממני...
) לגבי הפונטים אני מניח שזה לא יותר מידי שונה: תוכנה X יכולה פשוט לכלול פונטים קטנים וקנייניים משל עצמה ואז הם רק לטינים, ואילו תוכנה Y כנראה מתאמצת קצת יותר לקרוא את טבלת הפונטים האמיתית של המשתמש (אי לכך גם עברית אם נשתלה שם ע"י תמיכת העברית), ו"לרנדר" את הפונטים שמיועדים לרזולוציה הנמוכה (תמיד שמורים גם כאלה), ע"ג מסך ברזולוציה גבוהה - האפקט שמושג בצורה כזו, הוא "פונטים קטנטנים".

למעלה