בוקר טוב
מאחר ואני בחרתי בדרך אחת אני לא יכולה לעמוד על ההבדלים. יכולה רק לספר על הדרך שלי.
אני בחרתי לעבור תהליך עם ליווי אבל לא של "מרכז" אלא של אדם פרטי. את התהליך שלי מלווה אלירז זר-אביב המקסימה והיא שם בשבילי בכל מה שאני צריכה (וכך גם עבור ההורים המיועדים). אלירז מחברת פונדקאיות והורים מיועדים ומלווה תהליכי פונדקאות מאז היתה פונדקאית בעצמה.
למה עם ליווי? כי לי היה חשוב שיהיה אדם חיצוני "מתווך" לאורך התהליך הזה שמכיל קונפליקטים מובנים. עד כה זה מוכח כמוצדק לחלוטין. בין אם בשלב החוזה כשעלה איזה סעיף שההורים רצו לשנות וחששו מתגובתי (שלא בצדק. הסכמתי איתם מיד, אבל הם היו צריכים שאלירז תפנה אלי עם השאלה כי הרגישו לא בנוח) ובין אם בשבוע 8 עם דימום קל שהקפיץ אותי לחדר מיון עם אלירז על הקו ולא היה צורך להלחיץ את המיועדים עד שידענו שהכל בסדר.
הדרך הזאת רגשית ומטלטלת. ידעתי את זה כשנכנסתי לזה ולא רציתי לעבור אותה לבד. התהליך שלנו קסום. הקשר עם המיועדים הוא כבר מזמן כמו משפחה ועדיין הליווי חשוב בעיני.
במידה ועוברים באופן עצמאי (או גם אצלנו בעצם) את בוחרת מי העו"ד שייתן לך יעוץ משפטי לצורך הכנת החוזה ובמידה ובהמשך יש לך צורך בייעוץ משפטי את יכולה שוב לבחור עו"ד בנושא הזה (זה לא חייב להיות אותו עו"ד, וחייבת להגיד שגם אם הייתי הולכת דרך מרכז, זה השלב שבו הייתי רוצה לבחור יועץ משפטי מטעמי שידאג אך ורק לאינטרסים שלי) בכל מקרה התשלום עבור כל זה נעשה ע"י ההורים המיועדים.
לגבי הכנה לוועדה - את מתכוונת לאיסוף מסמכים והכנת תיק? אני העברתי למיועדים את כל המסמכים שלי והם הכינו את התיק לועדה.
אם את מתכוונת לראיון בועדה - לא רואה מה צריך הכנה. את אמורה להיות מי שאת. זה צריך להספיק.
שיהיה בהצלחה ואם את צריכה עוד משהו את מוזמנת לפנות אלי במסר.