פונדקאות

reuti30

New member
לאב המיועד...אם כל הצער שבדבר...

קודם כל שיהיה לכם בשעה טובה ושהתהליך יסתיים יפה וכשורה ויהיה המון בהצלחה....

צר לי לשמוע לקרוא את מה שכתבת, לפי מה שנראה לי היא שלא היית אמור להיחשף לכל התחושות שהפונדקאית העניקה לכם,ברור שזה משהו שלא כל אחד היה עושה ופונדקאית צריכה להיות לפי דעתי אישה מאוווד יציבה נפשית,שקולה וחזקה מנטלית ונפשית...זה מאוד אינדיבדואלי לכל אחת כמו שכל אישה עוברת הריון שונה בפני עצמו...

אני בקרוב מאוד גם אהיה אם פונדקאית ואני מאחלת לעצמי תהליך יפה וקל ופשוט כמו שהיו לי עם ההריון והלידות שלי,יש לי בעל תומך ומשפחה ברוך השם שאני מאמינה שתקבל יפה את התהליך- עד עכשיו למי שסיפרתי לא נתקלתי בתגובה שלילית אחת... לא הבנתי מה זה "לתוצאות הרות אסון בחיי משפחתה וחייה האישים"? אולי רק במקרה של מוות חס ושלום, כמו בכל הריון...

התחושה שלי היא שאתה מבולבל ובסערת רגשות אולי עפי מה שהיא העבירה לכם...

חשבתי שסיימתי פה אבל....

ראשית- מבחינת הפונדקאית אין לי מה להגיד מלבד מילה אחת- תודה!!!
היא לא התלוננה על אף פיפס קטן, שיתפה בכל מה שהיה צריך ולא מעבר
מבחינת אישיות זכינו להכיר את האדם ככל הנראה הכי מיוחד, נדיר וראוי שהכרתי בכל ימי חיי
אני נמנע מלהוסיף כידי לא לחשוף פרטים חלילה, רק במילה אחת אם יש אלוהים אז זו היא!!
כל תהליך לגופו וכל הריון לגופו,
אחרי שקראתי את התגובות לפה ולשם אני חייב לציין שהנני מספיק מושכל ובעל חוכמת חיים כידי לדעת מה לכתוב ומה לא!
חלק מהתגובות לא ראויות, אני מדבר על התהליך שלנו אישית והדגשתי זאת מספר פעמים!
אני לא יכול להיכנס לפרטים נוספים מפאת כבוד הנוכחים התהליך, אבל אנסה לתת מספר דוגמאות תאורטיות להמחשה:
כל תהליך יכול בקלות להסתיים בהצלחה ובקלות אך לצערנו יש סיבוכים בחיים בכלל
למרות הגיבוי מכל הגורמים שהוזכרו יש אופציות נוספות:
אם הילדים לדוגמא קטנים אז ״ הולד״ למשך זמן כזה או אחר משפיע בצורה כזאת או אחרת
ככל שבן הזוג תומך עדיין יש חוסר יחסי אישיות לפרקי זמנים אשר פוגע אם נרצה או לא
הסביבה תומכת אבל יכול להיות שבדרך יהיו תקלות ותהפוכות קורים
הנפש של הפונדקאית עדינה וטהורה הרי לא כל אחת מסוגלת לכך ואולי עקב כך היא חשופה לתהפוכות רבות בתהליך
וגם היציבות ביותר לפעמים רגלם מועדת

זה מקצת התאוריות שעלו לי בראש ולא בהכרח קשורות לתהליך שלנו ...
אבל דבר אחד אני חייב לספר על עצמי;
לא הצלחתי ועדיין לא מצליח לישון באופן רציף עד היום והתחושות מציפות אותי ביום יום ואוכלות את מוחי... מה אם חלילה יקרה הנורא מכל? מה אחריותי בדבר?
מה אספר למשפחתה?לילדיה?
ש״עשינו עסקה״?????
שהיא נכנסה לזה במודע???
וחלילה ההריון יסתבך כמו שקורה לעיתים והיא תשהה בבית חולים או תזדקק לטיפול ממושך?
ואני אדע שילדיה ובעלה/בן זוגה נפגעים קשות איך אתרץ לעצמי?
הרי זה לא כמו כל הריון!!!
זה עסקה!!!!
זה לא הריון שלה ושל בעלה -זה הריון של ארבעתנו!
וכמי שעשה עסקאות כל חייו צריך לדעת לאיזה עסקה להיכנס ועם מי והכי חשוב צריך לדעת שיש עסקאות פחות מוצלחות בחיים!
אני פשוט הגעתי למסקנה שהתהליך רחוק ונוקשה הרבה ממה שהכינותי וממה שמכרו לי!
באמת מאחל לכולכן הצלחה ואושר ובריאות ולידה קלה בעזרת השם
ואוהב כל אחת ממכן על התעוזה,על הלב האמיץ ועל השלמות שבכן
מצטער על החשאיות אבל כפי שתיארתי התגובות לא קלות ואני בעצם אולי לא הוא ... אולי אני היא?
חומר למחשבה
חג שמח לכולם ולהתראות.

נכון התהליך הוא קשה !!

קשה מאוד אפילו ואכן יש תהפוכות .גם ביחס של הסביבה התומכת . וכשנכנסתי להיות פונדקאית חשבתי רק על הטוב אבל יש גם רע . בכל זאת אני לא לבד וזה לא היריון שלי . בקיצור כל מה שאמרת הוא נכון תהליך קשה לפונדקאית ולילדיה במיוחד אם הם קטנים ולא משנה כמה תסבירי יהייה בלבול .לסיכום---- גם אם נראה לפעמים שהכל ורוד לפונדקאית לא קל לספר מה עובר עליה כי היא לא רוצה להקשות .וגם אני חשבתי שיהייה קל וכייפי אבל לא כך .ומי שיש לה אחלה תהליך יופי לה :) אבל יש כאלה שלא .פשוט לא מדברים על זה .

בד

New member
ואולי... ואולי גם הפנדקאית נתרמת

אנחנו אחרי תהליך לא פשוט.
אם אני יכול להגיד דבר מה על מה הדבר עשה לפונדקאית אני דווקא יכול להגיד שלתחושתי התהליך העביר אותה למקומות שהיא לא הייתה בהם קודם.
השקעה גדולה הרבה יותר גדולה בילדים שלה.
הבנה שלא בהכרח משתמשים וזורקים (אותה כאשה, בת אנוש) אלא ממשיכים לתמוך ולעזור כמה והיכן שאפשר
תחושה מתמדת של "הצלחתי" עשיתי יותר ממעשה צופי טוב

ו...כן... אנ י רוצה לחזור על התהליך אם אפשר אתכם (וכרגע אי אפשר לצערי) ואם לא אז למשפחה אחרת.

אני לא פוסל אפשרות שישנו אחרות שמצטערות / סובלות / מתקשות
אבל כמו כל דבר אחר בחיים יש לתהליך פנים רבות

מסכימה עם כל מילה שלך!

רק אוססיף שיש גם תהליכים שקשים מאד מאד להורים, וגם על זה לצערי לא מדברים.
בהחלט יש תהליכים קשים שנגמרים עם טעם מאד רע בפה.

MAMALY

New member
אתה יודע מה אני חושבת??

אני חושבתש אתה צריך עזרה
שאתה לא בשל לתהליך פונדקאות
שאתה מפחד מהפחד
ושאתה לא מסוגל להתמודד עם תהליך כזה
לא מפתיע גברים רבים במידה ואתה גבר מרגישים כמוך

אם היא צטצרך טיפול בבית החולים? - היא תקבל אותו מהרופאים הכי טובים
היא בחרה בדרך הזו
בעצמה אתה בטח לא הכרחת אותה לעשות את זה היא בחרה מרצונה! יחד עם המפשחה שלה
לא הכל צריך להיות על הכתפיים שלך.

אין ספק שהאחיות לגרולה של הפונדקאית נשואה או לא אבל אמא לילדים הוא נושא כבד משקל גם אני חרדתי לפונדקאיות שלי מאוד דאגתי שיהיו בפיקוח של טובי הרופאים בישראל לא ויתרתי על שום דבר שעולה כסף עבורן הטוב ביותר תמיד!
בחיים יש המון דברים שהם לא בשליטה שלנו לא רק בתהליכי פונדקאו אבל הרצון להיות בשליטה והפחדים לא יביאו אותך לשום מקום טוב והרצון להשליך את האחריות למי ש"מכר" לך את התהליך הוא פשוט מיותר ולא רלוונטי.

לך לקבל עזרה! אני לא כותבת בציניות אני כותבת לך מהלב תתמודד אתה לא ילד קטן בחרת דרך הפונדקאית בחרה דרך האחריות היא של כולם כולם לוקחים את הסיכונים של הריון הפונדקאיות נשים בריאות הריון זה לא תמיד קל יש בחילות הקאות חולשות לא תמיד אפשר לקיים יחסי מין זה הריון נשים מבינות את זהיודעות את זה בדקו את הפונדקאית ואישרו אותה רפואית ופסיכולוגית השאר ביד האל
לצעוק חמס כמו שאתה עושה זה ילדותי

תתמודד עם הפחדים היא לא תמות לא יקרה לה כלום היא תלד באהבה היא תתרגש זה ייגמר זה משבר אתה תעבור אותו ויש מי שיעזור לך.

אני מכירה המון פונדקאיות חלקן נשואות אך אחת לא "נפגעהקשה" נפשית מהתהליך חד משמעית לא מכירה סיפורים כאלו שהותירו הרס זוועה ומוולת כמו שאת המתאר סטייל "מה אגיד לילדים שלה"... נו באמת.

מציפים אותםך פחדים אוכלים לך את המוח אתה כותב את זה בעצמך - קבל עזרה אתה צריך אותה זה בסדר זה קורה לטובים ביותר ופחד והיסטריה לא יביא אותך לשום מקום טוב כאדם הן בתהליך פונדקאות והן בחיים.

תגובה נסערת

שלום לך!
לרגע חשבתי שאתה האב המיועד בתהליך שלי.
אני פונדקאית עם 2 ילדים מקסימים ובעל תומך ודואד מאוד.
גם אני נתקלתי בהרבה קשיים אבל לרגע אפילו לרגע אחד יחיד וקטן
לא יצאתי כנגד ההורים המיועדים ( והיו רגעים שעשו השוואה באמון שלהם ביני לבין תורמת ביצית שלא פגשו בחיים שלהם )
ואני גם לא אצא עליהם כי אני מספיק רגישה לצרכים ולרגשות של אחרים במיוחד אם הם עוברים איתי תהליך כל כך מורכב וארוך!
מצער לשמוע אנשים עם דעות כמו שלך כי לולא הפונדקאית לא היה לך ילד בדרך ואת העיקר כנראה שכחת !
לפונדקאיות יש לב ( למרות שדורשים מהן לא להשתמש בו ) ויש להן דעות ורצונות , הן אנושיות !!!
כדאי שתפנים זאת יהיה לך לבת זוגתך ולפונדקאית שלכם חיים קלים יותר .
וכולי תקווה שאתה לא האבא המיועד של התהליך פונדקאות שלי לא הייתה שמחה לגלות כזה תיעוב למי שמביא לך את הילד לעולם !
חבל !

דינה, שלום לך וסליחה שאני נדחפת...

אבל ממש צרם לי משפט אחד בדברייך:
"לפונדקאיות יש לב (למרות שדורשים מהן לא להשתמש בו)"
מישהו דורש מפונדקאיות לא להשתמש בלב????
את נתקלת ביחס כזה????
כאם מיועדת, האוהבת, מכבדת, משתדלת עד כלות להיות הכי רגישה שיש לפונדקאית שלי - כואב לי מאד לשמוע משפט כזה.
מבחינתי - הלב של הפונדקאית שלי הוא הדבר הראשון שאני מבקשת שתשתמש בו!!! וכל השאר אחריו.

הבהרה

הייתה לי בעיה עם העניין שפחדתי שלא עושים לתורמת הביצית בדיקת איידס ביום השאיבה וייתכן ויש סיכוי שתדביק אותי במחלה נגיפית
אז להורים המיועדים היה קשה לקבל את זה ( מבינה אותם לגמרי )
ובאותה הנשימה הם ניסו להסביר לי שכמו שהם סומכים עלי כך גם על איזה
מישהי שלעולם לא פגשו ( שזו תורמת הביצית מקייב )
ברוך השם שבסופו של דבר מצאנו תשובות ופתרון
אבל חשוב לי לומר שיש הרבה פעמים דרישה מהפונדקאית
להיות כל יכולה ואיך שציין הכותב שהתחיל את השירשור
שחשוב לבחור אותן בפינצטה ושהועדה לא עושה מספיק
ושהפונדקאית צריכה להיות סופר ככה וסופר ככה
לזה הייתה כוונתי.
אנחנו לא סופר
אנחנו בסך הכל גם בני אדם עם לב ורגש ומותר גם לנו לחשוש.

מחכה1

New member
תסלח/י לי, אבל אני עד עכשיו מתלבטת

אם את/ה טרול, או לא.
במידה ולא - צר לי על הקושי שאת/ה חווה.
לגבי "הנורא מכל", מהו? אפשר לפחד שהפונדקאית תיפגע.. שבכלל לא יצליח.. שתחוו אובדן.. לא ההורים ולא הפונדקאית הם אלוהים - אבל כל אחד נכנס לתהליך עם עיניים פקוחות.
מילות המפתח לכל תהליך פונדקאות הן תקשורת, רגישות, ופשרות.
וזה נדרש מכל המעורבים בדבר.

למעלה