פונדנט

שפ10

New member
פונדנט

ערב טוב אשמח לקבל מתכון ממי שכבר ניסה לעוגת שוקולד חמה "פונדנט" תודה

פונדנט מעולה שעשיתי- מומלץ בחום!!!

רכיבים: 300 גרם שוקולד מריר משובח 300 גרם חמאה 6 חלמונים 6 ביצים שלמות 400 גרם סוכר 160 גרם קמח מנופה מעט אבקת סוכר לקישוט מעט קמח לקימוח 15 קוביות שוקולד מריר משובח אופן הכנה: מחממים תנור לחום גבוה - 200 מעלות. בבאן מארי (אפשר גם במיקרוגל בעוצמה נמוכה) ממיסים את החמאה והשוקולד. טורפים לתערובת חלקה, ללא גושים. שמים במעבד מזון חלמונים וביצים, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר, תערובת השוקולד והקמח. אחרי כל הוספה מפעילים את מעבד המזון ומוסיפים את המרכיב הבא רק כשהתערובת אחידה. משמנים ומקמחים היטב את הקוקוטים, ועורכים אותם זה לצד זה על תבנית אפייה ברווחים של כ-2.5 ס"מ. ממלאים כל קוקוט בתערובת כדי שלושה רבעים מגובהו. במרכז כל קוקוט מטביעים קוביית שוקולד. אופים בתנור החם 10-15 דקות, עד שנוצר קרום סדוק אך המרכז עדיין רוטט. מצננים מעט, הופכים את הקוקוטים ומשחררים את העוגות בעדינות רבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם או פושר, מומלץ בתוספת גלידת וניל משובחת ו/או קרם אנגלייז. הערות: כלי חרס קטנטנים אישיים לאפייה 6 חלמונים מקור המתכון: מסעדת קבלייר בירושלים ניתן להכין בתוך מנג'טים פשוטים ואחרי שהעוגות מתקררות קצת הן משתחררות בקלות (בעדינות כמובן!!!) מהמנג'ט- בגלל כמות השומניות שיש בעוגה עצמה. אני הכנתי כמות גדולה לארוע והגשתי ליד גלידות שמנת אישיות וכל האורחים השתגעו על העוגה!!!

רותי410

New member
נשמע נהדר, גולדה. פצצת קלוריות, אז אני

אאמץ את זה לאירוע חגיגי. יש לך תמונה?

זוכרת את הארוע לפני האחרון שעשיתי

שלא הספקתי לצלם כלום חוץ מאת הגלידות? אז הכנתי אותן לארוע ההוא והיה פשוט אגדה. ובאמת שזה קלי קלותו להכין רק צריך לשים לב כמה זמן אפיה כי זה משתנה בכל תנור אבל מבחינת ההכנה מאד פשוט. והתמונה היא של הגלידה. סתם גלידה שפוטה שהכנתי (בלי מכונת גלידה.) רק שמנת מתוקה וכאלה שהקפאתי בתוך מנג'טים ששמתי בקרקעית שלהם עוגיות טחונות ועליהם שמתי את הגלידה לפני ההקפאה ואז הקפאתי וקילפתי את המנג'טים. (הכנתי כמות של מעל 60 מנות אז הכנתי במנג'טים כי תבניות ל60 מנות אישיות עדיין אין לי...)

לגולדה האם לא יצא לך מתוק מדי ?

אני הכנתי בשבת מתכון מאד דומה של רוני ונציה מהספר חלומות מתוקים רק במקום שתי כוסות סוכר חצי כוס סוכר ויצא מצויין לא מתוק כי גם ככה יש את הרוטב שוקולד וגם את כל השוקולד שיש בעוגה עצמה

אור אני ברמה האישית לא אינדיקציה

כי אני לא אוהבת את המתוקים האלה אבל הקהל אהב ועוד איך אז כנראה שהיה לו טעים...

שפ10

New member
גולדה תודה לך אך אשמח שתעני לי על מספר שאלות

לאיזו כמות המרשם שנתת? מה לגבי המילוי שבפנים? , הרי יש פונדנט שמקפיאים את המילוי ואז יוצרים כדורים ומכניסים לפני האפיה וכשזה מוכן נשאר נוזל שוקולד בפנים אשמח לקבל את תשובתך

שפ תשובות:

הכמות מאד תלויה בגודל הפנדנט שאת עושה וזה גם מה שמשנה את זמן האפיה. אם את אופה בקעריות חרס אז זה מספיק ל6-7 אם את עושה אותם קטנים זה מספיק לפי שניים בערך. האפיה היא רק עד שנהיה קרום קשה מלמעלה. לא יותר. והקרם בפנים נשאר נוזלי. אם תשימי לב כמעט אין קמח ברכיבים כך שה"בפנוכו" נשאר נוזלי שוקולדי ועתיר קלוריות.

למעלה