פומלות ותרופות

מושתלי

New member
פומלות ותרופות

אני נוטל תרופה שבגללה אסור לי לאכול או לשתות אשכוליות. הבנתי שהמרכיבים הבעיייתיים באשכולית הם פורנוקומרינים ופלבונואידים. האם מרכיבים אלה קיימים גם בפומלה ובפומלית? או במילים אחרות, האם אסור לי לאכול גם פומלה (אדומה או רגילה) וגם פומלית? תודה.

פומלה ותרופה

הכוונה בהגבלה היא שלא מומלץ לשתות כמות גדולה של מיץ פרי יחד עם התרופה. אין הדבר אומר שיש להמנע מאכילת הפירות הללו.

ninii

New member
אני מניחה

שאת מתכוונת לשתיית מיץ תפוזים עם ברזל. חבל שאת מרשה לעצמך לתת עצות שיוכולות להזיק מאוד (וזה רק מידע כללי על כדור אחד!). את לא רופאה ולא רוקחת (למיטב ידיעתי) כך שהייתי מצפה שתתני תגובות טיפה יותר אחראיות

ninii

New member
אכן יש תרופות שאסור לקחת עם אשכולית

לדוגמא כדור להורדת כולסטרול שהראקציה בינו לבין האשכולית גורמת לשריפת תאי שריר. חשוב להקשיב מאוד להוראות הרופא והרוקח. אבי נטל את הכדור במשך למעלה משנה ואף אחד- לא הרוקח ולא הרופא- לא טרח להסביר לו שזה אסור (והוא חולה חולה חולה על אשכוליות- בחורף אוכל כמה ביום). לפני שנתיים עבר ניתוח מעקפים- לפני השחרור ישבה איתו רופאה ורוקחת על כל רשימת התרופות שהוא לוקח, כדי לבדוק שאף אחת לא מתנגשת עם השנייה- ולחזק את ההסברים על התרופה-זאת היתה הפעם הראשונה ששמענו שאסור לאכול אשכולית עם התרופה- שזה מסוכן מאוד. אבל כששאלנו על פומלה- היה מותר- לדעתי הכי כדאי לקפוץ (או לצלצל ) לרוקח ולשאול. בהצלחה

לא בדיוק " גורמת לשריפת תאי שריר"

אבל בערך... במיץ אשכוליות ישנו חומר שמעכב פירוק של תרופות להורדת כולסטרול, כך שהתרופה נשארת בגוף יותר זמן ממה שהיא אמורה להיות. התוצאה היא אפקט של מינון יתר גדול מאוד של התרופה, שאחת מהשלכותיו הקשות היא באמת פירוק של שריר ופגיעה בכליות. תופעת הלוואי של פירוק שריר (מיופתיה ליתר דיוק) קיימת בתרופות האלה גם בשימוש תקין.

למעלה