פומלה המצוקה...

blondiegirl

New member
פומלה המצוקה...

שלום רב, מצורפות תמונות של הפומלה (לבנה) שנשתלה לפני כחודשיים ונראית רע מאוד! הגיעה עם המון פריחה שלא הוסרה (טעות?) אבל נשרה ברובה לבד. בהמלצת גנן מהאזור קיבלה תוספת ברזל לפני כשבוע. מושקית פעמיים בשבוע במשך שעתיים - לפי החשבון של מספר הטפטפות אמורה לקבל 40 ליטר בכל השקיה וסה"כ 80 ליטר בשבוע. גליל מערבי, קרקע בינונית. האם לומר קדיש או שיש לה עדיין סיכוי? תודה מראש!

מ ש ה 53

Well-known member
קצת קשה להתרשם מהתמונות הללו. קדיש עוד לא צריך לומר.
מה שכן, יתכן שהעץ גדל בתנאי צל חלקי או מלא וכעת נצרב מהשמש. ימשיך וילבלב ויתגבר.
עץ בעקה לא רצוי לדשן, ולכן אל תמשיכו לדשן בינתיים.

אני חושד במחסור במינרלים, הסיבות רבות: בעיית קליטה, מעבר

ממשתלה לשטח. אני הייתי מרסס את העץ להרטבה מלאה בתמיסת 2-3% דשן 20:20:20 שהוא ייעודי לריסוס עלוותי במקור ומכיל מיקרו אלמנטים, אם אני צודק העץ יוריק תוך שבוע שבועיים ואז נראה הלאה. אם אני טועההריסוס לא מזיק. שתפו בתוצאות

blondiegirl

New member
ננסה דישון עלוותי

השגתי היום מקולגות בעבודה דשן מסיס וננסה לתת דישון עלוותי. הבנתי שרצוי קודם לנסות על מספר עלים צעירים על מנת לוודא שהמינון תקין ולא שורף אותם. נעדכן עם תמונות בהמשך.

אם זה דשן 20:20:20 לא צריך לנסות 2-3% דשןאחר בדוק אם הוא

מכיל גם מיקרו אלמנטים

blondiegirl

New member
הבטחתי לעדכן...

אז יישמנו דישון עלוותי על ענף אחד כפיילוט לפני שמיישמים על כל העלווה. בהמלצת אחד האגרונומים פה בחברה יישמנו רק 1%. תמונה מהיום מראה שאין שינוי. המקסימום שרואים זה שאריות מלח על פני העלים. אגב רן לשאלתך נאמר לי שכולל מיקרואלמנטים.

מ ש ה 53

Well-known member
הייתי אומר כמה דברים...
1. לא נראה לי שכשצמח סובל מחוסר, ריסוס של ענף אחד יציל את כל הצמח.
לכן, אם כבר הולכים על דישון עלוותי, הולכים על כל הצמח, כדי לסייע לו להשלים את החוסר.
2. אפשר כמובן גם לדשן בהשקייה.
3. מטבע הדברים, לבלוב צעיר לא נראה כמו לבלוב בוגר, ועם הזמן הוא מתכהה.
מאד יתכן שהעלים עדיין "צעירים" וטרם קיבלו את הגוון המצופה.
4. דווקא העלה הימני העליון ביותר נראה שהתכהה קצת. אז אולי הדישון העלוותי כן סייע לו במשהו,
אבל היות שלא כל העץ קיבל, הוא עדיין סובל מחוסרים.
נשמח לקבל מידע נוסף.

אני דווקא מהמרת על עודף מים. נשמע לי המון לשתיל פצפון. אבל א

אולי אני טועה.. המגיבים האחרים מומחים ממני. האם האדמה רטובה מאד תמיד? מה לגבי צוואר השורש? לא צילמת אותו. המקום שלו בשתילה מאד משמעותי. עד כמה שזכור לי אתה מאד קרוב אליי. גם ההדרים שלי נראו כך בהתחלה והתייצבו. אז אולי הכל בסדר. בכל מקרה - נסה לבדוק גם את מה שאני שאלתי. אולי יוסיף מידע..

blondiegirl

New member
אכן שכנים...

זה אומנם יכול להיות עודף מים ואף חשבתי בכיוון אבל מכיוון שהעץ יחסית נשתל לא מזמן (כחודשיים) אז לפחות עד לקליטה הבנתי שזו ההמלצה. יתכן שהמחסור במינרלים שעליו הצביע רן פאוקר גם קשור לכך מכיוון שעודף המים מקשה על קליטתם. בכל אופן כרגע מושקית פעם בארבע ימים ולפחות בשכבה הראשונה הקרקע מספיקה להתייבש כך שלא רטובה באופן תמידי (הגיעה בדלי 50 ליטר). &nbsp לא נראה שיש בעיה בצוואר השורש. טבעת הטפטפות מרוחקת ברדיוס של כ 20 ס"מ מהגזע. &nbsp לגבי ההערה על ההדרים שלך - גם אצלנו הלימון יוריקה והלימון ליים שנשתלו בסתיו ישר הצהיבו והשירו עלווה וזה באמת היה קשור לעודף מים (אין לנו שליטה על הגשם...) כעת מלבלבים וחונטים בצורה מרשימה אז נשאר רק לקוות שגם הפומלה בסוף תיישר איתם קו :) אבל בכל זאת אנחנו מנסים מה שאפשר לעזור לה ליישר קו עם הלימונים. &nbsp מה שמוזר/מדאיג זה שהתפוז דם שנשתל כ 4 מטרים ממנה ובאותו המפנה של המגרש (כלומר בתנאים כמעט זהים לחלוטין), גם הראה סימנים דומים בהתחלה, רק שהוא להבדיל התחיל לאחרונה להראות סימני לבלוב והתאוששות.

למעלה