פולניות לשלטון!

talia olav

New member
פולניות לשלטון!

אז מה אם המדגם לא מייצג? המסקנה שלי מהדיונים הפוליטיים שהתנהלו כאן לאחרונה היא שהרבה מלחמות היו נמנעות אם אנו, בעלות השרשים בפולין, היינו מנהלות את המדינה! ואנא, אל תשיבו לי שאת האויב זה לא היה מעניין וגו'. אמחזר את עצמי ואזכיר שוב את סבתא רבתא: כאשר ילדיה בגרו ועזבו את הבית, ובעלה יצא למסעות-עסקים, היא נותרה לבדה בביתם בלב היער. יום אחד נפוצה שמועה שהקוזקים פשטו על אזור מגוריה. בניה חרדו לגורלה, עלו מיד על סוסיהם ושעטו לעבר היער, יראים מפני הטרגדיה העלולה להגלות לעיניהם. כאשר הגיעו לבית, מצאו קוזק אחד מגרף את החצר, השני קולף תפוחי-אדמה, השלישי חולב את העזים, רביעי ממרק את הרצפה, וסבתא-רבתא מנצחת על כולם. והנמשל ברור.

masorti

New member
מה התפקיד שלי בממשלה?

או שמא רק פולניות ממין נקבה זכאיות לתיק? (זה מנוגד לחוקים העוסקים בשוויון הזדמנויות)

talia olav

New member
אנחנו נדאג שהגברים יתפנו סופסוף

כולם ללימודי קודש ויפסיקו להטריד את מוחם בהבלי חולין.

masorti

New member
זו טעות חמורה שלך...

תדעי לך שהפולנים הם פוסקי ההלכה המחמירים ביותר והקיצוניים ביותר מכל העדות. אם כל הבעלים הפולניים ילמדו בישיבות כל היום, הם יוציאו לכן את הנשמה בדרישות הלכתיות כשיחזרו בערב הביתה.

talia olav

New member
ראשית, הממשלה שאעמוד בראשה

תאסור על השימוש במלה "בעל". אצלנו לא עובדים את הבעל! (לי יש בן-זוג). ובעניין שהעלית - האם זה נכון לגבי חסידות צאנז למשל? זכור לי במעורפל שפעם קראתי שהחסידות בנתניה נאורה יחסית בכל הקשור לחיי היום-היום, פרנסה, תרומה לחברה הכללית - ראה למשל בי"י לניאדו. אך לפני זמן קצר חיפשתי מידע שיאשש זאת ללא הצלחה.

masorti

New member
אני לא מומחה לחסידות צאנז...

אבל לא דיברתי על פרנסה ותרומה לקהילה אלא על החמרה בדינים (כשרות, שבת, נידה, וכדו'). אין שום בעייה לשגע בן-אדם עם דרישות להחמרות וסיגופים. מצידי תקראי לשותפך לחיים "אישי" או "בן זוגי" או איך שתרצי. העיקר שתצייתי לכל הוראותיו בענייני הלכה, כפי שלמד בישיבה.

ניסיתי לא פעם, זה לא מצלצל טוב, איך

שלא יהיה ת'רגלנו ל- "בעל"

talia olav

New member
אתה טועה - אני הערתי על כך

חזור ושוב עוד לפני זמן רב, עד שהרמתי ידיים.

talia olav

New member
תודה לכן על האמון - לא נותר לי עוד

שלושה וחצי מליון איש בערך...

deebeebee

New member
אני בטוחה

שאם תמשיכי בדרך זו תוכלי לא רק לעבור את אחוז החסימה אלא גם לקבל את קולות החיילים והאזרחים גם יחד, את קולות מאוכזבי הליכוד, העבודה, שינוי משמאל, מימין וגם באמצע....

למעלה