פולניה מבית טוב

Go Leo Go

New member
פולניה מבית טוב

הסיפור שלי מדהים כי נסעתי רחוק למדי למצוא יהודיה פולניה, מה שלכאורה יש כאן די בשפע. בקיץ 1999, חודש לפני שהגשתי את הדוקטורט ונפתרתי מעולם של פרופסורים עריצים מצאתי את עצמי נוסע לכנס לא כל כך מרתק במדינה משעממת אף יותר - שוויץ. רוב משתתפי הכנס היו פרופסורים בני 60 פלוס מהסקטור הדתי לאומי. גם הם נסעו רחוק כדי למצוא מה שניתן היה למצוא די בקלות כאן קרוב. מכיוון שהעסק לא ממש המריא מבחינה חברתית מצאתי את עצמי משוטט ברחובות בירת שוויץ עם מסמכי התאזרחות שקיבלתי משגרירות פולין בישראל (אבא שלי יליד פולין וחשבתי שיכול להיות נחמד לקבל דרכון אקסטרא). ואז, בבית קפה יקר להחריד (כמקובל בשוויץ)ראתה אותי הפולניה שעבדה שם בחופשת קיץ מהלימודים באוניברסיטה. מאוד סיקרן אותה לראות בחור ישראלי עם מסמכים משגרירות פולין בתל-אביב. מאז אנחנו יחד. בימים אלה אנחנו מטפלים בהתאזרחות שלה כאן. מכיוון שאביה יהודי והאם חצי יהודיה לפי שעה לא נראה שעושים לנו בעיות איומות, אבל כמו כל דבר בישראל כל דבר לוקח טונות של זמן. אני חסיד קטן של חוק השבות במתכונתו הנוכחית, אבל אחרי שלושים שנה הגיע הזמן שיעבוד למעני. יש כמובן קצת בעיות של שפה אבל שנינו מדברים אנגלית וגרמנית והיא מדברת שש שפות נוספות ומתמודדת יפה עם האולפן. לגבי עבודה - אני קצת סקפטי עד כמה צריכה מדינת ישראל עורכת דין פולניה מתחילה (אחרי לימודים ולפני התמחות), אבל למזלנו אנחנו לא לחוצים כל כך בכסף. בקיצור - יהיה בסדר. הגשמתי את החלום של אבא ואמא - בחורה פולניה מבית טוב (רק בלי חתונה ועם שם קצת לא ישראלי). נ.ב. - על הדרכון הפולני, לפי שעה, ויתרתי אבל אני שומר את הזכות לחזור לבית אבא ביום מן הימים.

alfiekeren

New member
אני רואה שקיבלת OK מהצד השני..../images/Emo8.gif

אז קודם כל ברוך שובך לפורומנו. אני שמחה לשמוע שהדברים הולכים לכם די בקלות..הלוואי על כולנו :). כמה זמן אתם כבר כאן בארץ..ואיך נפלה ההחלטה היכן לגור?? וכמובן עוד מליון שאלות..אבל אני לא רוצה להבריח אותך

GalGula

New member
שלום לך שוב!

אני מצטרפת לשאלותיה של קרן, וגם לי יש עוד מליון שאלות... אבל.. בינתים אני אסתפק בשאלה שמאד מעניינת אותי כיום - איך היא מתמודדת עם המנטליות הישראלית? ומה היא חושבת על ישראל?

Go Leo Go

New member
תשובות

היינו און אנד אוף על קו ישראל פולין במשך שנתיים. מכיוון ששנינו היינו קשורים ללוח השנה האקדמי זה לא היה כל כך קשה למצוא חופשות ארוכות. מבחינתי היה די ברור שאני לא הולך לגור בפולין, לא מטעמי ציונות אלא מסיבות פרקטיות. מובטחת לי כאן עבודה נפלאה לטווח ארוך, ואין לי מקצועית מה לחפש שם. מכיוון שהיא רק סיימה את הלימודים זה היה די ברור שהיא תנסה לגור כאן ולא להפך. היא גם לא במיוחד אוהבת את פולין, מרגישה ציונית הרבה יותר ממני. אפשר לחשוב על עוד מדינות כאופציה, אבל איזה הגיון יש להתחיל מאפס כשיש לנו כאן בסיס כלכלי טוב? היא נמצאת עכשיו וצריכה לחזור עוד פעם אחת לפולין לאסוף דברים ולזגור עניינים לפני המעבר הסופי לישראל.

למעלה