פוליש למתכות

C O L T

New member
לדעתי אתה צריך לשייף שכבה

באלימות, עם נייר זכוכית והרבה כאבים בידיים. אחרי זה תן בנייר עדין, ולסיום צמר ברזל. אני גם בקטע של שיוף אלומיניום עכשיו, מתקשה להשיג חומרי הברקה מקצועיים וכלים מתאימים (MUSLIN WHEEL) כאן בדרום. וגם מתלבט אם להשאיר אותו חשוף ומדי פעם לחדש או לשים איזה שכבת לכה שתשמור על המתכת.

yarivos

New member
זוהי התוכנית.

עד עכשיו לא ממש התאמצתי עם הסיפור הזה, אבל אני בהחלט מתכוון להיכנס לעניינים. בכל אופן אני מתכוון לעשות קנייה של כלים וחומרים מתאימים עכשיו לפי הוראות מדוייקות של אספנות והבחורצ'יק מתחילת השירשור (מה זה השם הזה??), אם תרצה אין לי בעיה לעשות קנייה מרוכזת גם בשבילך. אתה יכול לפרט לגבי ההתלבטויות שלך על שכבת הלכה. למה? כמה ואיך עושים כזה דבר. שכבה כזו עמידה בחום ?

zoharch

New member
yarivos אם אתה רוצה שזה יצא טוב,

ועדיין לשמור על הידיים, כנס לחנות שמוכרת חומרי ליטוש ותבקש מופ. המופ זה גליל קטן שבנוי מהרבה עלים של נייר זכוכית (יש בגרעינים שונים) ויש למופ מוט שמתחבר למכשיר מיוחד שמסתובב במהירות גבוהה. ניתן גם לחבר למקדחה, אבל חשוב שלמקדחה יהיה לפחות 3000 סיבובים לדקה (RPM). להקפיד על זרימה נכונה ולא להתעכב על מקום אחד יותר מידיי, כי אתה תיצור שקע. אחרי שהחלקת את כל הגבשושיות, אתה תראה שלהגיע לברק, יהיה לך ממש קל. ושוב, כדי לעבוד בצורה מקצועית, כדאי לקנות את הפסטה שדיברתי עליה בתחילת השירשור (כן זה אני עם השם המוזר, סתם קוריוז
) וכן את גליל הבד למקדחה או למשחזת זווית, כדי ללטש עד ברק. מניסיון של הרבה מאוד ליטושים כאילה, אתה תקבל ברק ממש כמו מראה. בהצלחה. * אין לי כוח לעשות הגהה, אז סליחה מראש

yarivos

New member
אם היה לך מושג למה חנויות נכנסתי

וביקשתי את מה שאתה אומר.. רק שלא ידעתי איך קוראים לזה
יש מצב שאתה נותן לי שם של חנות שבטוח יש לה את הדברים האלה - הפסטה והמופ. כי בירושלים אין. ותודה מלך זולו

zoharch

New member
לא מכיר את ירושלים

אבל לגבי הפסטה, נתתי - יפו - לאדם קוראים כאמור - איזידור. לגבי המופ, אם אינני טועה, יש חנות (היתה על כל פנים) בכיכר המושבות, שמוחרים את כל כלי העבודה שרק אפשר לבקש. לא זוכר את השם. אם אתה נוסע על בן יהודה, לכיוון דרום, מגיע לכיכר המושבות, פונה שמאלה ומיד בצד ימין, חנות שלישית או רביעית מהפינה.

malganis

New member
בן יהודה לכיוון כיכר המושבות?

בדרך אתה עובר את כל אלנבי עם מאתיים אלף אין כניסות. תשאל את זליק. השולט ברחובות ת"א.

zoharch

New member
גבר גבר . אני כבר הרבה שנים לא

מתנייד בתל אביב, אז לא לכעוס עלי
. אני חושב על כיוון כללי ומגיע בדרך זו או אחרת. אני מנצל את ההזדמות ומאחל לכל באי הפורום, שלא נדע עוד מלחמות ושיום העצמאות ה 56 שלנו, יהיה שקט וללא אירועים מיוחדים. רק שימחה וכל טוב לכולם.
ליום ההולדת ה56.

mish

New member
וילנצ'יק (ובניו) קוראים לחנות....

אין לי מושג בהברקת ניקלים (אבל בהדבקת פירינג אני מומחה
) אבל את כל הכלי עבודה שהזכרתם בטוח ניתן להשיג שם. אכן זה בסוף אלנבי קרוב לרחוב החשמל. חנות מדהימה לתחביבים. בהצלחה

C O L T

New member
אני חושב שאסתפק בגימור גס יותר

נראה לא רע אחרי נ"ז גס, עדין וצמר ברזל. אם אני אמתין למצרכים, יגיע החורף והעופנו ישאר עוד מפורק
נמאס לי, אני רוצה גם לנסוע קצת מדי פעם. לגבי הלכה, אזה ככה. הגימור המקורי היה אנודייז אפור\טבעי ועליו שכבת לכה שקופה. הפז"ם גרם לפגיעות בשכבת לכה זאת וקורוזיה מתחתיה. נסיון ניקוי נקודתי לא עבד, הייתי חייב לשייף את כל הלכה+אנודייז, ולהחליק שיהיה יפה. התוצאה סבירה, הייתי מצלם, אבל לא בטוח שיראה בצילום. עמידות בחום? אולי אם תשיג לכה מיוחדת, הרי לא חסר חלקי מנועים, הצבועים בלכה כזאת, כמו הצילינדרים של הבוקסרים הישנים. מה שזה נותן זה הגנה אמינה לאורך זמן, אבל אם ההגנה נפרצת, העבודה הקשה מתחילה. ללא הלכה המתכת חשופה, תהיה הגנה קלה של ווקס או חומר דומה, אבל לא יותר מזה. מצד שני, כמה פסים על צמר ברזל והכל מחודש.

לא עם בראסו היו מבריקים את האבזמים

של החגורות והסמלים אני הברקתי בבראסו נחושת וכסף מספר רב של פעמים והיה יוצא נפלא

למעלה