פוליקר...

פוליקר

New member
פוליקר...

רוצים לשמוע משהו? ואני ממש רציני לגביו: לפני כמה ימים נכנסתי למקלחת ושמתי את פוליקר בווליום כדי שאוכל לשיר איתו שם :), כשחזרתי, ראיתי את האחיינית שלי (דניאל) יושבת על המיטה ואפשר היה לראות שהיא ממש מקשיבה למילים ושפוליקר עושה לה משהו. זה מוזר, היא ילדה קטנה, אבל בכל זאת אפשר היה לראות שהוא עניין אותה. אתמול הייתי ברמלה אצל אמא וסבתא. לי יש שם יחידת דיור קטנה כזו (הזולה שלנו) שיש בה סלון ומטבח וגם מקלחת. יצאתי מהזולה שלי והלכתי רגע לראות מה עם סבתא, וכשחזרתי, ראיתי את אמא שלי עומדת בכניסה של הזולה שלי, עם הגב אלי, ולא זזה. היא נשענה כזה על המשקוף, ועשנה סיגריה. ברקע היה את שיר מס' 3 בדיסק הילד שבך. שתבינו, אמא שלי לא יכולה דקה אחת לנוח או לא לדבר ולהתרגז גם ופתאום עם המנגינה והמילים של פוליקר, ראיתי אותה כאילו מתנתקת מהעולם לכמה דק'... זה עשה לי משהו. כנראה (טוב לא כנראה- בטוח) הקול והלחן של יודה חודרים עמוק אל תוך הרגש ואם באמת מקשיבים לו הוא חודר לכל נפש. אמא שלי תמיד אמרה לי שפוליקר הוא זמר דיכאון ואיך אני שומע את הדיכי הזה- ופתאום אני מציץ ורואה אותה שומעת את פוליקר דרך הזולה שלי. בשיא הווליום. לי היה היום "יום פוליקר" שכזה, כל היום שמעתי את הדיסק "הילד שבך" (את הראשון) ולמרות שזה היה לי יום יפה ומאושר, מצאתי את עצמי לא פעם כמעט בוכה איכשהו. רינה שלחה לי סרט "בגלל המלחמה ההיא" ופוליקר אומר שם שבבית אבא שלו היה שומע מוזיקת דיכאון. הוא טען שאי אפשר היה לברוח מזה. כך גם עם יודה שלנו לדעתי, אי אפשר לברוח מהעצבות הזו בשירים שלו, אפילו בדיסק קצבי כזה כמו הילד שבך, אפשר להיעצב בקלות... שיהיה שבוע טוב לכולם

יהודה הוא היחיד שמעביר רגש בקול

שלו, אולי זה העצבות שבקול שמרגש אותי כ"כ... לכן השירים שלו מרגשים ונוגעים בכל אחד מאיתנו, בילדים ובמבוגרים כאחד...

פוליקר

New member
יש זמנים שאני באמת מרגיש

שיש איזה קספ באוויר כשאני שומע אותו, ואני לא מגזים... יש לו יכולת עוצמתית לחדור אל תוך הרגש. מדהים אני תוהה אם הוא מודע לעוצמה הזו, או שהוא חושב כשהוא שומע על תגובות כאלה שאלה עוד מעריצים משוגעים שמגזימים. בלי קשר- למה ההופעות האחרונות שלו כל כך יקרות? זה מרגיז... אני אוהב אותו והתגעגעתי לשמוע אותו ולראות אותו אבל למה 180 שקל כרטיס לאוניברסיטה?... מבאס....

ספי סול

New member
"פוליקר" הרי זה מחיר סטנדרטי להופעה

של יודה... ממש נדיר שהופעה שלו תעלה פחות, כמו ההופעה בר"ג שכרטיס עלה 80 ש'... רוב הכרטיסים להופעות של שלושת המובילים בארץ...פוליקר, שלמה וריטה עולים בערך כך...

ספי סול

New member
אההה...ושכחתי גם את משינה...גם

כרטיס להופעה שלהם עולה בסביבות ה-200 ש', אלא אם כן תשיג כרטיס מוזל מוועדי עובדים...

קרן ב1

New member
יש לחלוטין קסם באויר כשהוא שר

ואתה לא היחיד שמבחין בזה... זה פשוט ככה. כשקראתי את מה שכתבת זה הזכיר לי את מה שיעקב אמר פעם על יהודה, במוסף המיוחד שיצא ב-1992. פרסמו אז מוסף מיוחד של עיתון "חדשות" (שכבר לא קיים) שחלק נכבד ממנו היה מוקדש ליודה, וקראו לו "סוד הקסם". הייתה שם שורה של כתבות שניסו לפצח את סוד הקסם שלו ומה יש בו שגורם לכולם לאהוב אותו. יעקב אמר את זה יפה מאוד: "יש אמנים שאתה מעריך, יש שאתה מעריץ וישנם אלה המעטים שאתה אוהב לאהוב אותם. בשבילי הם האמנים הגדולים ביותר. בשבילי יהודה כזה. הוא יכול להתחבר עם קהל עצום ורב, ועדיין לתת לכל אחד ואחד באולם הרגשה שזה היה רק איתו. הוא מפעיל רגשות, נוגע בבדידות, ואוהב אהבה נקייה, לא אהבה מותנית. הוא לא שולט בזה, לא מנווט את זה. אין שטיקים". אני חושבת שליהודה פשוט אין את הפוזה הזאת שיש לכל כך הרבה אמנים, הוא לא משחק תפקיד ולא עושה הצגות. הוא אמיתי, הוא משדר כנות, אני לא יודעת איך להסביר את זה... יעקב מנסח את זה הרבה יותר טוב ממני. במשפחה שלי כולם אוהבים את יהודה - לא בעוצמה שלי, אבל אם תשאל אותם כולם יגידו לך שהוא נהדר. אבא שלי היה איתי בכמה הופעות, בכל סיבוב חדש הייתי מזמינה אותו להופעה על חשבוני... את אחותי לקחתי להופעת הבכורה של "מים שקטים", ישבנו בשורה הראשונה ופתאום באמצע ההופעה אני רואה שיורדות לה דמעות... אחר כך היא הסבירה לי שזה היה פשוט כל כך יפה וכל כך מרגש שהדמעות ירדו מעצמן. פעם, באחד הסיבובים של כוכב נולד, אחד המתמודדים שר את "פחות אבל כואב" ואמא שלי העירה שזה לא רעיון כל כך טוב לשיר שיר של יהודה, כי אחרי ששומעים את יהודה שר, כל ביצוע אחר נשמע עלוב בהשוואה אליו. אני גיליתי את יהודה כילדה כי להורים שלי היה את "אפר ואבק" בבית. אחרי כל הופעה הם שואלים אותי איך היה ונהנים לשמוע חוויות. אחד הדברים הכי יפים ביהודה זה שהוא מדבר לכל הגילאים, אין הרבה אמנים שאתה יכול לראות בהופעות שלהם את כל טווח הגילאים בקהל, מגיל 18 עד גיל 80...

קרן את צודקת לחלוטין וגם כל מה

שיעקב אמר הוא נכון לגמרי, אבל על דבר אחד אני חולק עלייך, יש הרבה מאוד אמנים לפחות בארץ, שבהופעות שלהם ראיתי בקהל גם ילדים וגם מבוגרים גם חיילים וגם זקנים, זה לא קורה רק בהופעות של יהודה, אפילו בהופעות של שרית חדד תראי את זה, את לא רואה את זה כנראה כי את הולכת רק להופעות של יהודה, כך שאין לך מושג אבל שוב וסליחה על ההשוואה, אפילו בהופעות של שלמה ארצי מגיעים ילדים מבוגרים וכל מי שאוהב את המוזיקה שלו, וגם בהופעות של יהודה יש את הקהל המגוון הזה, וזה מבורך, כן ירבו...

רינה ד

New member
טוביה... קרן לא אמרה שרק בהופעות

של יודה מגיע קהל מגוון בטווח כל הגילאים, היא רק ציינה עובדה שזה לא קורה בהופעות של הרבה אמנים...

רינה, את צודקת מצטער לא שמתי לב

חשבתי שקרן כתבה שהיא רואה את זה רק בהופעות של יהודה... אז תסלחו לי יקרותיי, אתן כמובן צודקות... ורינה אם תוכלי לסרוק לנו את המוסף שעליו קרן דיברה, זה יהיה ענק!!!

A r e t h a

New member
זה בגלל שפוליקר

יהודה פוליקר אכן ברמה אחרת הרבה מעבר למה שבנמצא, אין מילים פשוטות לתאר את הקול המרגש של יהודה הוא לוקח אותך ליצירה שלו ועוטף אותך עם הקול והמילים, פשוט נפש מדהימה ורגישה וכל מי ששומע אותו מרגיש שיש כאן ערך מוסף, לא עוד זמר פשוט אבל גאון שמצליח לגעת בכל אחד ואחד באופן אישי ע"י המוסיקה שלו. יאללה שיוציא דיסק חדש כבר אני מתה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אגב רינה...הנה ברשת ג' החבר שלך

פררה השמיע את מה יהיה יהיה...והציג את יהודה כ"כ יפה וברגש, הוא בטח יודע שאת מקשיבה לו...

פררה השמיע גם אתמול את יהודה...

לא יצא לי להיכנס לפורום לספר לכם אבל הוא השמיע את "פנים אל מול פנים" אתמול... והיום כפי שטוביה אמר, הוא השמיע את "מה יהיה, יהיה" עושה רושם שהוא באמת החליט להשמיע בכל תוכנית שיר אחד לפחות של פולי... והבוקר בגלגל"צ השמיעו את "פנים אל מול פנים"...איזה כיף להתעורר עם שיר כזה... בוקר טובבבבבבבבב!!!!!!!!!!!

פררה המלך! כמו שצריך... תמיד

אני יכול לשמוע את השירים שלו בדיסק ברכב או בבית, אבל כשזה משודר ברדיו ועוד עם הצגת השיר והזמר בצורה כ"כ יפה, זה עושה טוב על הנשמה...

רינה ד

New member
אתמול לא שמעתי את התוכנית שלו, אבל

היום שמעתי את הגיטרה של יודה בתחילת השיר וישר הרבצתי צרחה כזאת בעבודה ולא כ"כ הקשבתי למה שהיה לפררה להגיד, רק שמעתי שהוא אמר- פוליקר המוכשר בנגינתו... באגס, את זוכרת את ההמשך???

הוא דיבר על הזמרים שגם מנגנים שהכלי

שאיתו הם מזוהים הוא הכלי הדומיננטי בשיר, והתחיל השיר של יודה, שאת בטח כבר התעלפת בשלב הזה הוא אמר פוליקר המוכשר בנגינה ובשירה מוביל עם הגיטרה... זה בערך מה שהוא אמר... רוצה לכתוב לו תודה שהשמיע לנו את יהודה? שנכנס לאתר של רשת ג' להודות לו???

רינה ד

New member
טוביה נשמה, תירגע לא צריך להיסחף

עלק להודות לו... הרגת אותי עכשיו!!!

למעלה