פוליפ בצוואר הרחם בזמן הריון (שבוע 14)

פוליפ בצוואר הרחם בזמן הריון (שבוע 14)

בוקר טוב, אני מתחילה היום את השבוע ה- 14 עם הריון תאומים, הריון ראשון ויקר מפז. מזה למעלה משבועיים אני מדממת יום יום, הרופא המטפל שלי הניח שמדובר בהיפרדויות קלות של השיליה ורשם לי נרות פרוגסטרון פעמיים ביום עד שהדימום ייפסק לחלוטין ומנוחה מוחלטת מכל מאמץ. וזאת על אף שהשיליה גבוהה יחסית. הדימום לא פסק, והחלטנו, בעלי ואני, לקבוע תור לרופא פרטי- מומחה להריון בסיכון גבוה, לקבלת חוות דעת נוספת. אתמול אחרי שהרופא המומחה בדק הוא התפלא לגלות שעד היום לא אובחן ע"י הרופא המטפל פוליפ מדמם בקצה צוואר הרחם. אז העוברים בריאים ושלמים (זו הקלה, העדפתי כל הזמן שהבעיה תהיה אצלי ולא אצלם), והפוליפ שלי לא אמור לסכן אותם, אבל הרופא החדש שלח אותי לבדיקת קולופוסקופיה דחופה אצל מומחה אחר. הבדיקה הזו נקבעה להיום בערב, ובמסגרתה צריכים לקחת גם דוגמא מהפוליפ כדי לוודא שהוא אינו סרטני. אני מפחדת מאוד, גם מהתהליך, גם מהתוצאות ואפילו מההשלכות האפשריות על המשך ההריון. אם מישהי מכירה או עברה תהליך דומה אשמח אם תוכל לשתף אותי.

galigal33

New member
מבינה אותך

גם לי התגלה פוליפ גדול בתחילת ההריון וגם אני נלחצתי מאוד אבל בחלטתי לא לגעת בו ואולי אני אעשה קולופוסקופיה. הסבירות שזה סרטני קטנה מ1 אחוז והחלטתי שעם כל המתח אני לא אתעסק בזה עכשיו אלא רק אחרי הלידה. זה לא אמור להפריע לא להריון ולא ללידה . זה גוש בשר שבד"כ מוציאים אותו אפילו בלי הרדמה. פשוט מושכים אותו וזהו. מאוד נפוץ. הרופא כבד את ההחלטה שלי.אני גם אמורה לעשות בדיקת של קולופוסקופיה ואני לא דואגת מהבדיקה. יותר הדאיג אותי שיוציאו לי את זה וזה ילחיץ אותי שתהייה לזה השפעה על צוואר הרחם. בכל מקרה אני הבנתי שקולופוסקוביה זה שום דבר ולא צריך להדאיג אותך. בנות עוברות את הבדיקה הזאת באופן די שגרתי ורק חסרות אחריות כמוני עדיין לא עשו אותה. אני מבינה את המתח שלך, חשוב שתסמכי על הרופא שלך וזה לא אמור לכאוב בכלל. תזכרי שהסבירות שזה סרטני מאוד מאוד מאוד קטנה ואני מחזיקה לך אצבעות ואשמח אם תעדכני שאני אדע גם מה אני אמורה לעבור.

לקחת החלטה אמיצה

במכתב ההפניה מהרופא הוא רשם לבצע את הבדיקה אך בשום פנים ואופן לא להסיר את הפוליפ. אני חושבת שמטרת הבדיקה היא איסוף אינפורמציה בלבד, לפחות בשלב זה.

אני עשיתי קולופוסקופיה מספר פעמים...

אומנם לא בהריון אבל במהלך טיפולי ההפריה ולא בגלל פוליפ אלא בגלל שאובחן אצלו מצב טרום סרטנים(ואפילו עברתי הקפאה...) זו בדיקה פשוטה, כמו בדיקה גנקולוגית רגילה ואין מניעה לעשות אותה גם בהריון. גם לקחו לי ביופסיה מהמקום וגם זה בלתי מורגש. הייתי מתיעצת עם הרופא שאליו הופנת אם אפשר לעשות פרוצדורה כזו בהריון. הסבירי לו שזה הריון יקר, ואני בטוחה שהוא לא יקח סיכון לגרימת נזק...

מתרגשת

New member
שולחת ../images/Emo24.gif ומקווה איתך שזה שום דבר.

סביר להניח שזה כלום. בדרך כלל נוצרים פוליפים בהריונות שהם תוצאה של הפריות. שיהיה בהצלחה ותעדכני.

עידכון מצב

אתמול בערב הגענו, בעלי ואני למומחה למחלות צוואר רחם, איש מקצועי ונינוח. הוא הסביר שבגלל שמדובר בהריון תאומים הוא ישתדל לא לקחת סיכון ולא לדגום את הפוליפ שלא לצורך. הוא הכניס מיקרוסקופ, שאת תמונתו ראיתי על פלזמה רחבה "בשידור חי", כל פעולה שביצע הרופא היתה מלווה בהסבר, כך שגם ראיתי מה הוא עושה וגם הבנתי (במסגרת הלחץ וההיסטריה הגדולים שהייתי בהם). הוא הראה לי את הפוליפ, הוא בחן את המורפולוגיה שלו: גודל, צבע, צורה וכיו"ב. הוא אמר שהפוליפ נראה שפיר, ובגלל שהוא עמוס בכלי דם כל מגע קל גורם לו לדמם. הוא החליט שלא לקחת ביופסיה מהפוליפ עצמו, אלא לבצע בדיקת PAP בלבד, אם היא תצא תקינה, אנחנו עוזבים את הפוליפ לנפשו לפחות עד שבוע 28. רב הסיכויים שכל משך ההריון אני אמשיך לדמם, אך יש לעקוב אחר הפוליפ ולבדוק שהוא אינו גדל או נופל (גם זה אפשרי...) הבעיה היחידה יכולה להיווצר בלידה רגילה - כי אז הוא יביא לדימום מאסיבי לא רצוי, ולכן בשבוע 28 יש לבצע הערכת מצב נוספת ולשקול להסיר אותו. הבדיקה עצמה גורמת קצת לאי נוחות ולחץ על צוואר הרחם, אבל לא כואבת. את הכאבים התחלתי להרגיש כחצי שעה אחרי הבדיקה, ואני עדיין סובלת מכאבי בטן ומדימום. אני שמחה שזה עבר בשלום, והחבר'ה הקטנים בריאים ושלמים. מאחלת לכולנו מכל הלב המשך הריון תקין ובלי הפתעות בדרך.

galigal33

New member
תודה שעדכנת

חשבתי עלייך. לפחות הכל עבר בשלום והרופא היה סבלני וזהיר. צר לי שכאב לך אחרי, לא ידעתי שזה אמור לכאוב. מקווה שהכל ימשיך תקין !

למעלה