פולין

פולין

טוב, בשמי ובשם כל שכבת פלך (אימפריה) שפה. אני בטוחה שלא פעם ולא פעמיים התלבטתם אם כדאי לנסוע שנה הבאה לפולין או לא. אז לכל אלה שעברו את זה וגם אלה שלא: האם כדאי לנסוע לפולין? ספרו חוויות, חששות, המלצות, פרטים.. הכל לכאן! תודה

steelwater

New member
אז ככה...

תסעו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זו אחת החוויות הכי מדהימות בחיים שלכם, לנסוע עם השמו"צ זה נראה לי הכי טוב. הרבה יותר לומדים וזה הרבה יותר מועבר טוב בשמו"צ. אני מרגישה שבביה"ס, למרות שלא הייתי בזה, זה רק כדי לסמן וי. בשמו"צ זה רציני וחוויתי ומעניין והאנשים מעולים! והמזרכים שלנו היו גדולים...

זה כדאי!

באמת, הנסיעה עם השומר הצעיר לפולין היא אחד הדברים היותר טובים שיש בתנועה ובכלל.. אני לא חושב שיש עוד תנועה או גוף שבו כל כך משקיעים בתכנון של כל פרט ופרט וכל מסר שאותו רוצים להעביר.. הדברים שלומדים וחושבים עליהם בסמינרי הכנה מאוד מעניינים ותורמים להרגשת הבטחון של לפני המסע. ההדרכה של המדריכים מהתנועה מעולה וגם ההדרכה של המדריכים "מבחוץ" במסע עצמו לא פחות טובה ממנה. וכמובן שיש גם השפעה של החניכים במידה רבה על התכנים של המסע, מה שהופך אותו ליותר מעניין וחשוב. אז תיסעו, תיסעו, תיסעו.

Aldaris

New member
נקודה חשובה

אני חושב שאחד ההבדלים בין המשלחת של השומר הצעיר לבין משלחת מבית ספר הוא שמשלחות של בתי ספר נורא מדגישות את הקטע הלאומי, זה יותר לבוא בגישה של "היי תראו אני יהודי ישראלי גאה!! תראו אני פה ואני מניף את הדגל הכי גדול!!"...אני אישית חיפשתי יותר מזה, ודרך השומר הצעיר באמת הרגשתי שהגעתי לפולין דבר ראשון כבן אדם, שבא ומסתכל על התמונה הכוללת גם עם עין ביקורתית כשצריך, ושמוכן באמת לחקור מה קרה שם, ולא רק לספוג תכנים רוויי לאומיות... זהו, זאת נקודה קטנה ממני...

Aldaris

New member
ונקודת השומר הצעיר

דרך משלחת של בית ספר לא לומדים על השומר הצעיר בתקופת השואה וכל זה...עוד נקודה מאוד מאוד חשובה...אני חייב לציין שזאת נקודה מאודדד משמעותית במסע.

Aldaris

New member
ונקודת השומר הצעיר

דרך משלחת של בית ספר לא לומדים על השומר הצעיר בתקופת השואה וכל זה...עוד נקודה מאוד מאוד חשובה...אני חייב לציין שזאת נקודה מאודדד משמעותית במסע.

TheBlackFairy

New member
טוב../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

אם ירשו לי לצאת לפולין אני לא אחשוב פעמיים ואסע עם התנועה
. לדעתי, ולפי מה ששמעתי מאח שלי המשלחת של התנועה היא מעבירה יותר את המסר של פולין ממשלחת של ביצפר, המשלחת של התנועה היא יותר רצינית מהרבה בחינות, כיף להכיר עוד אנשים מהתנועה שהם מכל הארץ וזה גם אחד היתרונות של המשלחת הזאת
. מצטערת על הדילאיי ובאותה הזדמנות זה הוכנס לטאגליינס ולהודעות נבחרות בעמוד הראשי
.

TheBlackFairy

New member
רציתי לשאול ושכחתי../images/Emo70.gif../images/Emo3.gif../images/Emo60.gif

האם יודעים בערך מתי יהיו בתאריכים שנה הבאה של פולין
.

אולי..

לפי היומן של התנועה (גירסת חניכים) המסע מתוכנן מה-17.4 ועד ה-24.4 (שבוע בערך). אבל דברים משתנים, יו קנואו..

TheBlackFairy

New member
אוקיי../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

וזה די בטוח שזה ישתנה
. אין סיכוי שמעבירים את זה לחופש חנוכה, נכון
.

steelwater

New member
מה זה יומן גירסאת חניכים?!?!?

אני לגמרי מסכימה עם עומר. זה באמת הכי מענייין בעולם ההיסטוריה של השמו"צ במלח"ע. זה כל-כך מרגש אותי ומאז זה מעסיק אותי. כל העניין של המרד, זה פשוט גאווה לאנשים הללו... כדי לכם מאד! אנחנו גם דיברנו על המרד יותר כי נסענו ב-60 שנה למרד וגם היינו בליטא כי גם שם היו מרידות וקנים ואבא קובנר... כדי מאד. אני התענייתני במה שהמדריכה אמרה כל שניה בטיול הזה!

למעלה