פולין - אני יוזמת

פולין - אני יוזמת

אנוכי וויינרית הקטנה (תרתי משמע) החלטנו שצריך לשים קץ למשלחות מעאפנות לפולין של בתי הספר! או לפחות שתהיה חלופה למשלחות האלו - משלחת לפולין של תנועת בני המושבים. ויינר חושבת שהמשלחת צריכה להיות יא'-יב' ולצאת שנה הבאה. אני לא מסכימה איתה, היא צריכה להתחיל קודם כל ביב' של שנה הבאה (יא' של השנה) ולפתוח שער לשנים הבאות. אז אני מתחילה ליזום. אני מפיצה בין כל היא' שאני מכירה עד שתווצר לי קבוצה של מינימום 10-15. ככל המרבה הרי זה משובח. בנתיים יש לי 6. ההודעה שפרסמתי היא כדלקמן: תקשיבו אנשים, אני מנסה לארגן משלחת לפולין של התנועה. בנתיים שום דבר לא סגור, אני רק רוצה לבנות קבוצה כדי שאוכל לפנות עם השמות לצמ"ר ושדברים יתחילו לזוז. תחשבו על זה, דברו עם חברים שלכם, תפיצו במושב ובמועצה ותחזרו אליי אם אתם מעוניינים רק להיות כתובים על הדף (בלי התחייבות בנתיים) עד יום חמישי הזה. גם אם אתם רק שוקלים את האפשרות, אני אשים אתכם תחת סימן שאלה, העיקר שאם כן תתארגן קבוצה תדעו על זה ותוכלו להחליט בדיוק מה אתם רוצים.. אז צרו קשר. נגה. אני מתכננת בועידת נוער לדבר עם מישו מהצמ"ר ושכבר יהיו לי שמות לתת להם של אנשים שרוצים לצאת לפולין דרך התנועה, שיהיה להם על מה לדבר ועם מי בדיוק. אז אם אתם יא' ורוצים לצאת לפולין עם משלחת של התנועה, צרו איתי קשר. אם אתם ט', י' או יב' (או למעלה יותר או למטה יותר) ואתם מכירים יא' שיכול להיות שיעניין אותם והם לא אנשים שאני רואה בבצפר, מדברת איתם באיי סי קיו, מעמק יזרעאל או פה בפורום אז דברו איתם, תגידו להם בדיוק מה שכתבתי פה, ותנו להם את הפרטים שלי שיצרו איתי קשר. בנתיים אני מפרסמת אי מייל ואיי סי קיו, מי שרוצה פלאפון שישלח לי מסר. אי מייל: [email protected] איי סי קיו: 121989282 טודא על העזרה! נגה.

Hadas B

New member
בקשר למדריך

ראש המכינה שלי הוא מדריך סיורים בפולין,הוא מצוןי.אבל יהיה קש לשכנע אותו לבוא אליכם(יש לו את נחשון לנהל...)

ה טמבל

New member
לא הבנתי למה לא לפתוח את זה

גם לי'א? רק משהו אחד שתשימי לב עליו לפני שאת מתחילה להריץ פרוייקט כזה- זה פרוייקט יקר מאוד, אז כדאי שתחשבו על דרכים שזה לא יעלה כמו המחיר שהמשלחת עולה בביהס, כי אם ככה זאת תהיה משלחת לעשירי התנועה בלבד... בהצלחה

NKstuff

New member
יותר זול מבתי הספר?

סיכוי קלוש... בתי הספר מסבסדים את המסעות לפולין ומקבלים תקציבים בשבילם. המסע שלי לפולין עלה בין 1000$-1200$. התחנות שאתה צריך לעבור בדרך כולל את משרד החינוך, משרד החוץ - הם אלה שאומרים לך מתי לצאת, ולאן. את יכולה להתוות תכנית כללית - אבל הם קובעים. את חייבת לעשות את זה בזמנים שלהם - מכיוון שבגלל בעיית אנטישמיות קלה (למען האמת: כבדה) יש 2 זמנים בשנה שעושים בהם מסעות כאלה, ואז בכל האתרים פרושים בנוסף למאבטחים הצמודים (שגם עליהם משלמים את כל העלויות) גם אנשי שב"כ. בסופו של דבר - אי אפשר לעשות את זה יותר זול מבתי הספר. וזה לא יקר... בהתחשב בכל ההוצאות (טיסה, לינה, מזון, אבטחה, רפואה, הסעה, הדרכה מהארץ ומדריך מקומי אחד לפחות, ביטוח, אישורי טיולים, וכו'). היוזמה ברוכה, ובעבר הייתה משלחת מהתנועה (צ'רטקופית, אח שלך לא היה בכזאת?). אבל אל תצפו לעשות את זה יותר זול. בהצלחה בהמשך.

חבר'ה, חבר'ה, חבר'ה...

אתם חושבים שלא ביררתי את הפרטים הקטנים לפני שיצאתי בהצהרות? בטח שביררתי! אני יודעת שאני לא ראש המועצה ואני לא מסוגלת לארגן לגמרי לבד משלחת לפולין, ובטח שלא לתאם עם משרד החינוך וכל מיני משרדים או לסבסד להם מחירים. מה שאני כן יכולה לעשות זה לפנות לצמ"ר בועידת נוער. וזו הכוונה שלי. אבל לפני שאני פונה לצמ"ר אני עושה להם חלק מהעבודה. ואני אסביר: לפני 5 שנים אח שלי יצא במשלחת האחרונה של התנועה לפולין. הם היו 10. מאז הביקוש קטן והמשלחות נפסקו. אני רוצה להמשיך אותן שוב. לכן, שיערתי, שמינימום מספר החניכים שנצטרך כדי להוציא קבוצה הוא 10. בנתיים יש 8 ברשימה שמעוניינים לצאת לפולין עם התנועה. למה רק 10? כי המשלחת לא יוצאת רק בני המושבים. בני המושבים יוצאים במשלחת של הנוע"ל בתור קבוצה נפרדת. כידוע, לנוע"ל יש משלחות מסובסדות טוב מאוד. לפי מה שהבנתי, 10 זה המינימום כדי לכסות עלות של מדריך ואוטובוס. ההכנות, הלינה, האבטחה, הרפואה ו-ה-כ-ל מגיעים עם הנוע"ל. זה כבר קרה בעבר, אין סיבה שזה לא יוכל לקרות בעתיד. והמשלחות בדר"כ יוצאות בחנוכה, אם מישו תהה... עכשיו, אם העלות תהיה יותר זולה מבצפר? אין לי שמץ. אני יכולה רק לקוות.

NKstuff

New member
בהצלחה לך

שאלה: האם את מחפשת אך ורק חברה שקשורים לתנועה קשר הדוק?

בערך...

הם לא יכולים להיות מנותקים מהתנועה לגמרי. מדמים / מדחים / מדתים / פעילים וכל זה גם לשעבר...

ashllaya

New member
hi sorry 4 the english

there is a mishlahat of the tnua it tugether with some from the noal i know because my friend went there and say it was really good. ask your rakaz how to sing for it dafna

נ ו ם

New member
בלי המון קשר

אני עברתי מסע לפולין שהיה בסימן תנועות הנוער, המרד, והמחתרות. אני חושבת שזה יכול להיות כיוון טוב גם בשבילכם. (ואם כבר הדס הציעה מדריך אז אני יכולה להדריך בחום רק על חברת מול נבו של יוצאי המעורר (של הנועל) הדריכו אותי יוסי ועזי והם היו פשוט מדהימים)

ת מ ו ז

New member
יש לי שאלה קטנה אליך.

עפ"י איזה בסיס את אומר שהמשלחות של בה"ס לפולין הם " מעאפנות" היית בפולין שאת יודעת, שהם כאלה "מעאפנות"?!

זה לא קשור אם הייתי בפולין או לא...

אני יודעת מה האופי של שתי המשלחות - של הבצפר ושל התנועה, ואני יותר מתחברת עם התנועה, כי בצפר הוא מעאפן! אח אחד שלי היה בפולין עם הבצפר ואח אחר עם התנועה, אז אני יודעת קצת מהם... ואני חושבת שהתשובה ברורה שלא הייתי, כי אם הייתי לא הייתי מארגנת את המשלחת...

krumer18

New member
יש בעיה פה...זה לא יסתדר

כי יא של השנה (כולל אני) כבר נרשמו לטיול פולין...אז מקסימום אפשר לארגן יא של שנה הבאה (זתומרת י של השנה), ויש לי שאלה קטנה..הטיול לפולין אצלי (בברנר אם מישהו מכיר) הוא מה 1.8 עד ל 8.8... והקורס משצים הוא מתחיל ב7.8..יש אפשרות שאיך שאני חוזר מפולין אני בא למשצים? כי אני ממש לא רוצה להפסיד אף אחד מהם...

למעלה