פוליטיקה

ק ו ב י ג

New member
פוליטיקה

האם המועצה ביוון העתיקה קיבלה משכורת האם ח"כ או שר אין מן הראוי שיקבל משכורת לפי הממוצע במשק ללא ביטול ההטבות כמובן האם היבחרות לח"כ חייבת להיות עסק כלכלי כמו ההשקעות בפרימריז מדוע אין פוצה פה ומצפצף על שכר נבחרינו

אטיוד5

Active member
היום מעריב פצה פה

כתבת ענק על משכורות ענק במגזר הציבורי. פורסמה שם משכורת ראש הממשלה. היה נראה לי נמוך מדי. משכורות אחרות - במיוחד אלו של פועלים פשוטים, אחראי משמרת וכו' נראו לי מנופחות.

למה אין פוצה?

כתבות שך שכרם המנופח של הח"כים ונבחרי הציבור מופיעות בתקשורת הכתובה והאלקטרונית חדשות לבקרים. אז מה? זה עוזר במשהו? חברי הכנסת אינם כפופים לאף אחד מלבד עצמם. הם אלו אשר קובעים את שכרם במו ידיהם, מתי להעלות, מתי להוריד , אילו הטבות להוסיף ואלו לבטל. על רמתם האנושית והמוסרית של רבים מנבחרינו אין צורך להכביר מילים , אתה באמת מצפה מן האנשים הללו לקצץ בשכרם ולהעמידו על השכר הממוצע במשק? אחרי שהשקיעו הון עתק בפריימריס ובאירוח חברי מרכז במלונות פאר? הצחקת אותו...

דקדוקי עניות (שלי)

ביוון העתיקה היו ערי מדינה רבות שברובן לא היתה מועצה שלטת. באתונה (שהיא הדוגמא לדמוקרטיה קלאסית) היתה מועצת ארכונים שקיבלו משכורת ולא קטנה. האתונאים היו מודעים היטב לחשיבות של כסף בפוליטקה ועל כן הם דאגו ליצור אטרקטיוויות פיננסית מאחורי כל משרה, ואפילו האנשים שהיו נקראים על פי חוק לשמש כשופטים (כי השפיטה היתה ציבורית ולא מקצוענית) היו מקבלים תשלום. לעניינו שלנו מעניין לציין ששיטת התשלום הזאת הביאה לכך שךתפקידי שיפוט התנדבו תמיד המובטלים ושאר חסרי הכיס מה שגרם להטיית המגמה המשפטית לכיוון האינטרס של השכבה שלהם. לבעלי הממון לא היה אותו אינטרס לתנדב לתפקידים הללו. בשעתו הועלה טיעון דומה (בין אם הוא נכון ובין אם לא) לגבי חברי הכנסת בישראל, שהאנשים הבאמת מוכשרים במדינתנו, אלה שכבר הצליחו בתחומים אחרים, לא מגלים התלהבות לשבת במושב הליצים שבירושלים בגלל אובדן הכנסה.

למעלה