פולידין

שובל09

New member
פולידין

איך עושים בדיוק לנחש "מקלחת פולידין" יש סוג מסויים של פולידין שרצוי להשתמש בו? עד כמה זה הכרחי? ובאיזה תדירות? תודה.

glock X

New member
יש כמה שיטות וכמה תכשירים

סבון פולידין, פשוט משפשף אותו בידיים עד שנהיה קצף לוקח את הנחש מורח אותו טוב טוב בקצף ושוטף. פולידין נוזלי, אותו עקרון רק בלי השיפשוף, מתיז על גוף הנחש פולידין נוזלי מורח טוב טוב ושוטף. עוד שיטה פשוט קח קערה גדולה שים מים חמימים, שפוך קצת פולידין לבפנים תכניס את הנחש ותרחץ אותו.

glock X

New member
למה בדיוק לעשות את זה?

את האמת כמו שאמרתי מלפני המון דפים, זה טיפ של יעקב סלע ז"ל, כנגד כל מיני טפילים ואני עד היום עושה את זה.

רן333

New member
אני יכול להבין ניקוי של נחש בעזרת

פולידין במקרים מסוימים, כגון: כאשר הנחש שהה על הפרשות שלו או של חיות אחרות והתלכלך, או כאשר מדובר בנקבה שהטילה ורוצים להעלים ממנה את ריח הביצים כדי להפסיק את התנהגות הדגירה שלה. אבל לגמרי לא ברור לי איזו תועלת תצמח מהשריה או שטיפה של נחשים בפולידין, או בכל חומר חיטוי אחר, על בסיס קבוע. אני לא חושב שהפולידין יעיל במיוחד בהשמדת אקריות, וסביר להניח שנגד טפילים פנימיים הוא יעיל עוד פחות.

vipra

New member
לגבי הפולידין

רק לידיעה חלק מהפעולה הטבעית של הפולידין היא יבוש של העור ומשום כך צריך להיות זהיר בתדירות השימוש ובריכוז החומר ,יותר מדי שטיפות עם ריכוז גבוה עלול ליבש את הנחש . ליפניי שטיפה יש לדלל את הפולידין {הנוזלי} במים ורק לאחר מכן לשטוף את הנחש.

שובל09

New member
קצת קשה...

להשטלת על נחש כדי שהראש שלו לא יכנס לנוזל עם הפולידין, וכידוע לי פולידין הוא רעיל... איך נמנעים מזה? ושוב, כמה זה הכרחי, ובאיזה תדירות?

naja

New member
לא הכרחי ולא רצוי.

תשתמש בפולידין רק למטרת חיטוי פצעים חיצונים.

למעלה