פוליאסטר בקיץ?

טלִי

New member
פוליאסטר בקיץ?

היי אני לא ממש מבינה בסוגי בדים, אבל עד היום ידעתי שפוליאסטר זה בד חם, שמתאים לחורף, לא? אז זהו, ששתי חולצות שנתקלתי בהן, אחת תוצרת חו"ל ואחת כחולבן, יש בהן 45-50 אחוז פוליאסטר והשאר כותנה. שתיהן שרוולים קצרים, לילדים. הן חולצות קיציות, שנמכרות מיועדות לקיץ. זה יותר חם מ-100 אחוז כותנה? אם כן, מה פתאום מייצרים (ומוכרים) כאלה דברים? ואם כבר, שאלה נוספת: אם גופייה היא 100 אחוז כותנה, עדיין יכול להיות שהיא חמה יותר מגופייה 100 אחוז כותנה של חברה אחרת? כלומר, יכול להיות הבדל אם שתיהן מכילות אותו דבר? תודה

קישקשתא

New member
פוליאסטר הוא חומר סינטטי

אני לא מכירה אותו כבד חורפי או קייצי, הוא פשוט בד סינטטי. התחושה שלו על הגוף נעימה פחות משל הכותנה והוא כמובן סופג פחות זיעה. למה מייצרים ככה (לגמרי לא פתאום)? כי זה מוזיל את עלות הבד.

PooKiPsiT

New member
אני חושבת שעוד סיבה זה שפוליאסטר

גורם לבגד להראות קצת יותר טוב.

p h i l i p a

New member
שני בדים זהים.

ציון 100% כותנה מעיד על החומר, יש הבדל בין עובי החוט. חוטי כונתה יש בעובי של חוט תפירה ויש גם חבלים מכותנה. בכל מקרה עדיף תמיד 100% כותנה בלי חומרים סינטטיים.

חוץ מזה

שזה דורש שעות של גיהוץ... אבל ללא ספק 100% כותנה לוקח בגדול, שלא לדבר על גרביים.

deathcaster

New member
תשובה

יש מעילים מכותנה, יש מעילים מפוליאסטר יש חולצות פוליאסטר ויש גופיות מכותנה לא סוג הבד במקרה שלנו קובע באיזו עונה הבגד יולבש, אלא עובי הבגד. יש גלימות צמר עבות מחד וישנן גרבי צמר דקיקות מאידך... הבנת ? כמו כן ניתן לשחק עם ההרכב של הבד, בד"כ אין ביגוד שהוא 100% פוליאסטר אלא משולב עם כותנה.

טלִי

New member
../images/Emo51.gif לכולם

עד היום באמת חשבתי שפוליאסטר==צמר, חורף וכו' החכמתי יום טוב

למעלה