פוינטר אנגלי VS וימרנר

dark rider AM

New member
פוינטר אנגלי VS וימרנר

שלום,
לאחר שהגולדן רטריבר שלי נאלץ לעבור המתת חסד בלית ברירה אני מחפש כעת גור חדש ומתלבט בין פוינטר אנגלי לוימרנר. אני מאד אוהב כלבי ציד, אני חושב שלטייל איתם בטבע זה שואו שלם ומרתק בפני עצמו והם גם אטלטיים מאד. אני מתלבט בין שני הגזעים הללו כיוון ששניהם אטלטיים מאד והופעתם החיצונית יפה בעיניי ואני גם רוצה כלב שצליח להתמודד עם התלוות לרכיבת אופניים של 45 דקות בשטח פעם בשבוע בלי להרוג את עצמו ואני חושב ששני הגזעים הללו מסוגלים לעמוד במשימה הזו בכבוד. אך חשוב לי גם מזג הכלב, שיהיה בעל מרץ אך לא פראי מדי, שיהיה צייתן בעת הצורך ולא קשה מדי לאילוף ובעל מזג ידידותי שמסתדר גם עם ילדים. איזה מבין שני הגזעים הללו הייתם ממליצים לי ומה מחירו הממוצע של גור זכר ללא תעודות בישראל של כל אחד מהגזעים הללו?
תודה.

X11

New member
לגבי המשפט האחרון, אם כלב גזעי

אז רק עם תעודות דרך מועדון כלבי הציד בהתאחדות הישראלית לכלבנות.
פוינטר אנגלי, כלב מיוחד, נוח, אופי יציב, יצר ציד חזק, לדעתי אין הרבה בארץ (ביחס לווימראנר למשל) .
ווימראנר, כלב אקטיבי מאוד, אצל זכרים נטיה לנשכנות לעתים, זקוק ליד מכוונת בגידול
אפשרות נוספת שלא העלת, ויסלה ההונגרי, ממשפחת כלבי הציד הוא הנוח ביותר לגידול ביתי, מעט קטן יותר מהאחרים, לרוב אופי שקט ונעים, טוב עם ילדים ובעל כושר ספורטיבי מעולה.
מוטי

amy3373

New member
אני אוהבת ויסלות

כלבים מתוקים. לי לא מתאימים, כי הם נראים מאוד היפראקטיביים. תמיד מתרוצצים מפה לשם ומחפשים אקשן
אבל הם נראים בעלי אופי טוב, ככה בכללי.

merav999

New member
למה ללא תעודות?

אם האופי באמת חשוב לך, תקנה אך ורק עם תעודות מבית גידול טוב, אחרת אתה לא יודע מה אתה מקבל, לאופי יש גם מרכיב גנטי. אם תקנה גור מהמלטה מאושרת מבית גידול טוב אתה מגדיל את הסיכוי לקבל כלב עם אופי שמתאים לגזע.

זה מעבר לבעיות המוסריות מקניית כלב ללא תעודות. העמותות וההסגרים מלאים בכלבים כאלו בגלל אנשים שמרביעים את הכלב שלהם שרק נראה כמו גזע מסוים ורוצים לעשות עליו כסף.

אני מצרפת לך מאמר מפורט שכתבה רעות של הכלבים מנהלת הפורום על ההבדל בין כלב גזעי עם תעודות לבין כלב בלי תעודות שמסביר בצורה טובה יותר ממני למה לא לקנות כלב בלי תעודות

בנוסף הערה - עד כמה שידוע לי לא מומלץ לאמץ גור יותר מדי עד שיסיים את הגדילה שלו, כלומר אם אתה רוצה שהכלב יצטרף אלייך לפעילות גופנית מאומצת כמו רכיבה על אופניים אתה צריך לחכות עד שיגדל, או לאמץ כלב בוגר :)

falou

New member
אל תקנה בלי תעודות. חפש Pet Quality

כלומר גור שיש לו איזשהו פגם קוסמטי גרידא, שנחשב לא אטרקטיבי בכלב תערוכות, אבל אין לו שום משמעות בריאותית (סתם לדוגמא, נקודות ורודות על האף...).

dark rider AM

New member
לא מאמין בתעודות

הגולדן רטריב המקסים שהיה לי נקנה בגיל חודשיים בלי תעודות והיה הכלב הכי מדהים שיכולתי לבקש. אני מאמין בלפגוש את הוריי הכלב ולאבחן גם את אופי הגור עצמו וככה לנבות להעריך איך יתנהג בעתיד. כמובן שהתנהגותו תלויה לא מעט גם ביחס שיקבל כשייגדל ומאופן ורמת האילוף שיעבור.
תודה.

dark rider AM

New member
לנבות= לנסות* ועוד שאלה שלא קיבלתי עליה תשובה

מה המחירים המקובלים לגור משני הגזעים האלה? ועוד סיבה ששכחתי לציין שבגללה אני לא רוצה כלב עם תעודות זה התוספת בעלות הקנייה.
תודה.

קראת את המאמר?

זה שיצא לך כלב טוב לצערנו לא משליך על השאר.
מעבר לעובדה שיש היום המון וימרנרים דפוקים לגמרי (לא יודעת מה בגזרת הפויינטרים), לקנות כלב בלי תעודות זו תמיכה במסחרה נוראית, בעיקר כשיש כ''כ הרבה בלי תעודות בכל עמותה שהיא. גם מהגזעים אותם אתה מחפש.

דבר נוסף וחשוב- כלבים גזעיים נוצרים מהרבעות של אותה משפחה. בהרבעה מתועדת טובה מצליבים בין קווי דם רחוקים ועושים בדיקות גנטיות למחלות נפוצות בגזע. בהרבעות פיראטיות, ללא תעודות, לדברים הללו אין משמעות.
לנו יש בבית בורדרית עם התנהגות שונה לחלוטין מהגזע, פודלית עם אופי שלא מתאים לרוב הבתים הממוצעים, ובוקסרית ופודל עם בעיות גנטיות בברכיים, שכרגע עומדות, בהווה בעבר ובעתיד הקרוב על מעל עשרים אלף ש''ח. זה לא שמתועדים נמלטים מכל אלה, אבל הסיכוי ליפול בזה נמוך הרבה יותר. באופן משמעותי מאוד.

fi0na24

New member
גם בפוינטרים

מכירה כמה בלי תעודות, כולם עם בעיות תוקפנות..
אחת אפילו עשתה לגפן חור לפני כמה חודשים, וגפן רק הלכה לידה בגינה

TheSegal

New member
יש לנו שכן שמגדל וימרנר מתוק

פרט לעובדה שהכלב (אני מתה עליו אבל תסלחו לי) טיפש כמו נעל אבל הוא כלב טוב ומקסים ולצערו הרב סובל מבעיית מפרקים די קשה.

mo30257

New member
זה לא עניין של אמונה.

תעודות זה הגדרה של משהו, זה בגדר עובדה ולא אמונה.
קנייה של כלב ללא תעודות זה תמיכה בתעשייה נוראית שגורמת ל100 אלף כלבים למות כול שנה.
חוץ מזה, אם באמת חשוב לך האופי של גזע מסוים, אז התעודות כביכול שומרות עליך, אומרות לך באופן ברור מי הכלב, מי ההורים שלו, מי הסבים וסב סבים וכו', אומר לך איזה בדיקות נערכו על הכלב וכו'.
התוספת קנייה של התעודות שאתה מדבר אליה, זה תוספת של 100 אולי 200 שקל. אני בטוח שאנשים שקנית מהם שיקרו לך ואמרו שהכלב גזעי אבל לא הוציאו תעודות כי זה עולה מלא כסף, לא מפתיע שהאנשים האלה ישקרו, הם רק רוצים את הכסף שלך.
אם חשוב לך לאבחן את האופי של הכלב בעצמו, אתה יכול ללכת לכול עמותה ששם תמצא גורים גזעיים בלי תעודות שתנזרקים כי אותם אנשים שקנית מהם לא מצאו קונים, אז פשוט זורקים אותם.
בגלל זה גם אי אפשר להעריך כמה יעלה גור לא מתועד, זה שוק פרוץ שכול אחד מציע הכי גבוה שהוא רוצה בהתאם לדרישות, ברגע שיהיה אליו לחץ של זמן כי הוא לא רוצה הרי 7 גורים בבית, הוא יתחיל לזרוק אותם חופשי.

falou

New member
זה לא עניין של אמונה, זה עניין של בקיאות...

...ועובדות.

כלב זה לא רק התנהגות, זו גם בריאות, ורק גידול מבוקר ומנוהל יכול לצמצם בעיות בריאותיות אופייניות.

אם מישהו בוחר שלא לקחת את המסלול הקפדני להרבעה, זה אומר דרשני.

וכמו תמיד, אין ניסיון אחד מוצלח מעיד על הכלל.

pandidi

New member
עם כל הכבוד לאמונה שלך זה לא המקום להאמין או

לא.
כשאתה קונה כלב לא מתועד אתה תורם באופן ישיר לפגיעה ולמוות של כלבים. למה?

לא עדיף לקנות כלב שעבר איזשהו פיקוח?
כלב שאתה באמת יודע שזה הגזע שאתה רוצה?

ולא, כלב עם גנטיקה דפוקה לא יעזור לו כלום.
לא אילוף ולא יחס ולא נעליים.

yaelofer

New member
אם אתה לא מאמין בתעודות - מומלץ לאמץ מעמותה.

כמובן שלאמץ את הגזע שאתה רוצה, אבל מעמותה.
אם אתה מחה להמלה, לראות את ההורים זה לא תמיד עוזר בניבוי האופי. יכול להיות שהכלב יהיה נחמד כמו ההורים ויכול להיות שלא.
לעומת זאת, בעמותות השונות מכירים את האופי של הכלבים שאצלהם ויוכלו להמליץ לך על כלב עם אופי שאתה מחפש.

AllRed

New member
תוספת קטנה.....

"אני מאמין בלפגוש את הוריי הכלב"....
יש לך הוכחה, או למישהו אחר, שאלה באמת הורי הכלב....?

רק אתמול הגעתי לבית עם גורה בת 4.5 חודשים, האמא רידג'בק ואבא גולדן.
הכלב שחורה (?) עם פס על הגב וראש של אמסטף, מסקנה, האבא המוצהר אינו אביה האמיתי מסיבה פשוטה - כלבה יכולה להתעבר מכמה זכרים בו זמנית.
ראיתי המלטות של גזעיים ללא תעודות שאת הגור שיצא לבן מתוך שגר של רוע"ג החביאו בכל פעם שבאו לראות את השגר קונים פוטנציאלים.

לקנות בלי תעודות זה חתול בשק, אתה יודע איך אתה נכנס ואין לך מושג איך תצא.

למעלה