פוטרתי

ס ק א ל י

New member
זאת, אגב, דוגמא מצויינת

לאיך מנסים לעצב מציאות ודרך מחשבה באמצעות השפה. לא, אנחנו לא מפטרים, מה פתאום. גם לא מצמצמים. אנחנו פשוט עושים משהו נכון... (right). מזכיר לי קצת, להבדיל, את "מכבסת השפה" של הצבא.

hillelg

New member
אגב, מכבסת מילים קיימת בכל מקום

ראי למשל את מילון אוסלו: "היערכות מחדש" (נסיגה); "פעימות" (נסיגה בשלבים); "מפת הדרכים" (הסכם על נסיגה בשלבים); "צעדים בוני אמון" (ויתורים ללא תמורה); "שני הצדדים" (הרוצחים והנרצחים); ועוד ועוד. איש איש להשקפתו הפוליטית.

hillelg

New member
אוי, עכשיו התחלתי לראות את המילון

"אינתיפאדת אלקודס"??? השם הפלשתיני הרשמי למלחמה?

TalReshef

New member
ומן העבר השני

לוחמים - אלה שנלחמים לצידנו מחבלים - אלה שנלחמים בנו בסיסים - המקומות בהם שוהים לוחמים קינים - המקומות בהם שוהים מחבלים ועוד: מוסר ש \ לטענת, פיגוע \ פעולה צבאית (האם גם התקפה על חיילים היא פיגוע?), זכותנו \ דרישותיהם, מיליציות \ כנופיות אני, אישית, מסתכל מחוייך על מבני השפה המורכבים שצצים משני עברי המפה הםוליטית

איתמר ש

New member
למה תמיד

יש את הצורך להביא את 'העבר השני'? (ואם כבר: מחבלים - אלה שנלחמים באזרחים. לוחמים- אלה שלא).

איתמר ש

New member
כמה פשוט וקל

להפנות למטה אגודל. אפשר בבקשה הסבר? עם איזה חלק של ההודעה את לא מסכימה/מזדהה?

הנותרים מדוכאים בכל מקרה ../images/Emo141.gif

כל החוכמעס האלה של הברנז'ה הניהולית ("אל תגיד לעובד כך, אמור כך") באה רק כדי לגרום למפטר להרגיש יותר טוב עם עצמו. הנותרים יודעים יפה מאד שהתחת שלהם הוא הבא בתור, והיופימיזמים האלה לא גורמים להם להרגיש יותר בטוחים או פחות מדוכאים. וזה - מניסיון. שוש בינתיים נותר

Luna mia

New member
מקומם -

כואב, אבל לא מפתיע... בימים שהמדינה משלמת לאביגדור קהלני חצי מיליון שקל לאחר שיצא זכאי במשפט בו תבעה אותו הפרקליטות בפרשת נימרודי, בימים בהם חברת החשמל מדווחת על רווחים של 350 מיליון שקל לרבעון (רווחים לרבעון!!!) - לבוסים שלך לא נותר אלא ל'הצטמצם', כפי שאמרו, ואתה, ואני - נישאר בלי חשמל,,, לא נותר לי אלא לחזק את ידיך. העולם - עגול הוא. יום אתה למטה - ולמחרתו אתה למעלה.

Luna mia

New member
קשה לי לענות לך

כשאתה פונה אלי בלשון זכר. מאידך - אני בהחלט יכולה להפנות אותך לכל עיתוני השבת, שם פורסמה הידיעה הזו בהרחבה, מה גם שב"ידיעות אחרונות" אף תפסה, אחר כבוד, מקום ככותרת משנה. וכתוספת - הא לך לינק להתקוממות שגורמת הידיעה,,,

טל קר

New member
אוי.

א. האם קיבלת את מלוא זכויותיך ממקום העבודה הנוכחי? הודעה מוקדמ/דמי הודעה מוקדמת, דמי הבראה ופיצויים אם עבדת יותר משנה? אם תגיד או תשלח במסר כמה זמן עבדת שם במידה שעבדת מעל לשנה, אני אוכל לתת מידע יותר ספציפי כמו כמה ימים מגיעים לך וכו' ב. מציעה לעשות רשימת תכונות-רלוונטיות-למקום-תעסוקה-חדש, כאלו שמעסיקים מסננים לפיהם. כלומר לפרק את מה שאתה ומה שעשית למרכיבים ולראות לאיזה עבודות המרכיבים האלו יכולים להשתלב. למשל אתה: אקדמאי בעל X שנות נסיון בY מכיר מערכות Z ו W יודע לתכנת בA ו B וכו'. מה בנוגע לחברות השמה? (להבדיל מחברות כ"א) רעיונות נוספים לסוגי עבודה אפשרים אפשר להסתכל על ידי חרישה של מודעות הדרושים ולראות מה מבקשים איפה. רעיון נוסף - לפנות לחברות בהן אתה יודע יש פונקציה שמתאימה למה שעשית, ולשלוח קורות חיים למחלקת כ"א. הכי חשוב - כמו שעשית כאן, לידע כמה שיותר אנשים שאתה מחפש עבודה. אבל, לתת להם יותר כלים לעזור לך. כמו באיזה אזורים בארץ אתה מחפש, כמו מה עוד אתה יכול להיות חוץ מהתפקיד הספציפי אותו מילאת, כמו האם תהיה מוכן להתפשר על משהו לתקופה קצרה, ואם כן על מה, וכו' וכו'. אתה יכול לשלוח לי קו"ח ל- [email protected] ואנסה לבדוק אולי אכן אוכל להושיט יד, או לפחות להציע רעיונות נוספים.

TalReshef

New member
תודה על המלים החמות

תודה גם על ההמלצות, אני עושה חושבים מחדש בימים אלה ולוקח מזה הרבה בחשבון. כבר ידעתי שהחום האנושי כאן מגיע למיצויו בימי אבל וימי שמחה (ואין כאן ציניות בכלל) ואני מוצא לכך אישושים חדשים. אני מרגיש שגם כך מתחתי את ההגדרה "פורום תרבות עברית" עד המקסימום ולכן לא אפרט כאן אזורים, תחומים ושאיפות, אבל כל מי שיכול אולי למצוא שימוש לקורות החיים שלי שייזרוק מילה ונעשה את זה אוף ליין. חבר'ה, תיסלם.

אויש../images/Emo4.gif תנחומי

רק עכשיו נכנסתי להציץ (אחרי כמה ימים בהם לא הייתי מחובר) וזה ממש לא משמח לפגוש מצב כזה. תנחומי הכנים. מעבר ל"סעד נפשי", אני אולי האחרון בעולם שיכול לעזור, אז אאלץ להסתפק בכלום אותו אני יכול להציע

למעלה