פוטרתי סופית.....

semes100

New member
פוטרתי סופית.....

ועכשיו אני אמור לקבל כל מיני תשלומים מעבודתי- משכורת חודש אחרון+ימי חופש שצברתי+חודש הודעה מוקדמת+2 חודשי הסתגלות+פיצויים- האם הם יתנו לי הכל במשכורת אחת? האם לא עדיף לחלק את זה לכמה תשלומים על מנת למנוע ירידה גדולה יותר של מס הכנסה- ודרך אגב- האם מורידים מס הכנסה גם מפיצויים?

avital42

New member
מס מתחלק לשנה

הודעה מוקדמת חופש משלמים בדרך כלל ביחד, חודשי הסתגלות יש מפעלים שמשלמים עם המשכורת האחרונה ויש כאלה שלא, תשאל. בכלל,הצעה לקבלת תשובות הכי טובות שאתה יכול לבקש, לשאול, למה אתה לא שואל במקום העבודה, לא צריך לפחד לשאול, זה הכי טבעי והכי נכון. במידה ועבדת במפעל יש מחלקת שכר שזה תפקידה, לאנשים האלה אין קשר לפיטורין שלך ולכן תיגש ותשאל. מיסים על פיצויים תלוייה בסכום. מיסים מתחלקים על כל השנה, כך שבמידה ולא שילמת מיסים עד היום, ובמשכורת האחרונה אתה תשלם בגלל גובהה המשכורת, אפשר לעשות תיאום מס. בקשר לחודשי הסתגלות, אתה עובר שנה, כך שאם לא שילמת עד היום מיסים גם שם לא תשלם. בהצלחה

avital42

New member
לא מצליחה לענות לך דרך המסרים

אין לי מושג למה אני לא מצליחה לענות לך דרך המסרים, אין גם מושג למה השאלה שלך נימצאת שם. נחלק את התשובה כך: כל שנה היא שנת מס לתשלום מיסים. לכן החודש האחרון עם תשלום ימי החופש נכנס לשנת המס 2008. מכיוון שאת כבר משלמת אחוז מיסים, אז כאן יתכן, לא חייב שאחוז המיסים למשכורת הזאת תגדל. את שני חודשי ההסתגלות הם כבר בשנת המס 2009, על סמך המשכורות שלך בשנת 2008 , יורידו לך מיסים, אך אם לא תהיה לך הכנסה בשנת 2009 או הכנסה קטנה, תוכלי בסוף שנת 2009 לעשות תיאום מס ולקבל החזר. מקווה שהסברתי טוב, במידה ולא את מוזמנת להתקשר אלי 052-8935119

semes100

New member
ואם הם מכניסים הכל למשכורת האחרונה....

ב-10 לחודש הם יכניסו גם 3 חודשי הסתגלות, גם משכורת רגילה, גם חודש הודעה מוקדמת, גם חופש ואולי גם פיצויים- הרי המס יהיה אסרונומי ואני לא אוכל לקבל עליו החזר....

avital42

New member
תיאום מס

עכשיו הבנתי, אוקי אז יורידו לך מס. כדי לקבל בחזרה את חלק מהמס את צריכה לעשות, מה שנקרא, תאום מס לשנת 2008. תכנסי לאתר של מס הכנסה יש שם טפסים. תנסי לעשות זאת לבד, במידה ואת לא מבינה את יכולה ללכת למס הכנסה ולבקש עזרה. יש הרבה חברות שעושת זאת אך הם לוקחים עמלה וחבל.

semes100

New member
תודה, דרך אגב, על הפיצויים משלמים מס הכנסה?

האם נהוג להכניס אותם בנפרד מהמשכורת האחרונה?

avital42

New member
פיצויים

קשה לי לענות לך על התשובה הזאת כי אני לא יודעת איך שמורים לך הפיצויים, בקרן על שמך או בקרן כללית. היא לא משולמת עם המשכורת האחרונה, כי המשכורת האחרונה היא חלק מחישוב הפיצויים. במידה וזה קרן פיצויים אז יש טפסים שיש למלא ולכן זה לוקח לקבל את הכסף.

avital42

New member
קרן פנסיה

הנה דוגמא, אני לא מכירה את הקרן שלך, אך לי למשל יש קרן פניסה במבטחים, ואני לא מוציאה את הפיצויים כי זה פוגע בקרן. את חייבת לברר את הנושא עם הקרן עצמה לפני שאת לוקחת את הפיצויים. יש קרנות שניתן למשוך את הפיצויים בלי פגיעה בקרן ויש שלא, תבברי. מכיוון שאנו מתכתבות כבר כמה פעמים, אני מרשה לעצמי להציעה לך ללכת למח' שכר במקום העבודה ולא לפחד לשאול הכול. מגיעות לך כל התשובות שאת רוצה. אני כאחת שמאמינה שלכול פגישה צריך להתכונן, תרשמי לך מה את רוצה לשאול, ותלכי לשאול. המון בהצלחה

semes100

New member
דיברתי איתם, לא ממש הבנתי..כלכלה....

בקשר לפיצויים- הם נותנים לי את ההשלמה+משכורת הודעה מוקדמת+חודשי הסתגלות בטופס 161 שאיתו אני צריכה ללכת למס הכנסה ולקבל עליו פטור מלא או חלקי. הבנתי שיש חלק נוסף בפנסיה שאם אני מוציאה אותו, הפנסיה יורדת לי וכמובן שאני צריכה לשלם עליו גם מס. השאלה שלי- יש לי עסק שאני מרויחה עליו בערך 800 שקלים לחודש- האם זה יכול לפגוע לי בקבלת דמי אבטלה? האם זה יכול לגרום לי לשלם מס גבוה יותר על מה שבטופס 161- פיצויים+משכורות הודעה מוקדמת והסתגלות?

avital42

New member
פנסיה

זה מה שכתבתי לך קודם, שזה החלק של הפיצויים שהם חלק מהפנסיה. בקשר לדמי אבטלה, ההכנסות מהעסק שלך ירדו מתשלום דמי האבטלה, את צריכה ללכת למחלקת הגביה בביטוח לאומי ולעשות סוג של תיאום. בקשר לשאלה האחרונה שלך אני לא כל כך מבינה מי יכול לגרום לך לשלם מה.

semes100

New member
בקשר לשאלה האחרונה...

האם התשלומים על טופס 161- השלמת פיצויים, משכורות הודעה מוקדמת והסתגלות יכולות להיות חייבות במס על פי פקיד השומה בגלל שהרוחתי סכום מסוים מעסק בשנת 2008?

avital42

New member
כול שנה והמיסוי שלה

את אחוז המיסוי לשנה החדשה מחשבים ע"פ הממוצע שלך משנה קודמת כלומר את 2009 יחשבו ע"פ הממוצע שלך ב 2008. עד שתוכחי אחרת ב 2009. יתכן ורק בסוף 2009 תוכלי לעשות תיאום ויראו אם את זכאית להחזר

semes100

New member
ועוד תהייה....

אמרו לי שאם המשכורת האחרונה של השנה גבוהה, מורידים הרבה מס והציעו לי לבקש ממחלקת שכר להעביר את ימי החופש ושאר הדברים למשכורת חודש ינואר- כך אני יכולה להרוויח כמה אלפי שקלים-האם זה נכון. מדור שכר לא הסכים לעשות זאת מסיבות רצון לסיים יחסי מעביד-עובד וכ"ו. איך נמנעים בכל זאת מעניין תשלום מס מיותר- האם אפשר לעשות תיאום מס על 2008? למה בעצם יורד הרבה מס על המשכורת האחרונה של חודש דצמבר. אולי הכוונה שאם הכסף היה נכנס בינואר, יהיה קל יותר להחזיר אותו כי לא עבדתי ממש או עבדתי פחות במשך שנת 2009?

avital42

New member
תיאום מס 2008

בשביל לקבל את הכסף בחזרה הכי מהר זה לעשות תיאום מס ב 2008, ב2009 יקחו לך את אותו אחוז מס עד למשכורת דצמבר, כי הם לוקחים את אחוזי המס כמו שנה קודמת. ואז את יכולה לעשות תיאום מס רק בסוף 2009.

semes100

New member
לאביטל- הרבה תודה על העזרה....

את יודעת, זה כל כך מסובך- כל העניין של התשלומים והאבטלה...מתי בכלל אני יכולה ללכת ללשכת העבודה ולהתחיל לקבל דמי אבטלה- מידי עם קבלת מכתב הפיטורין או שמומלץ לחכות קצת זמן- הבנתי מהנהלת חשבונות שבגלל שנתנו לי חודשי הסתגלות אני פטורה מתשלום מס הכנסה וביטוח לאומי למשך שלושת החודשים הקרובים?

avital42

New member
ברגע שיש מכתב פיטורין

ברגע שיש לך מכתב פיטורין את יכולה לגשת לביטוח לאומי (אחרי חודש ההסתגלות) מס הכנסה וביטוח לאומי משלומים ע"י ביטוח לאומי זה יורד לך בדמי האבטלה.

semes100

New member
הם נתנו לי הכל בכסף....

זאת אומרת שהם נתנו לי חודש הודעה מוקדמת+3 חודשי הסתגלות- האם אני צריכה לחכות 4 חודשים עד שאני ניגשת לביטוח לאומי לקבל אבטלה (העבודה פשוט הכניסה לי לחשבון הבנק 4 חודשים של משכורת-היא לא תוציא לי עוד תלושים על זה).

avital42

New member
טעות שלי

סליחה אני רואה שנתתי לך מידע שגוי. את יכולה לפנות עם מכתב הפיטורין ללשכה לא צריכה להמתין לכלום. בהצלחה

semes100

New member
אביטל- הרבה תודה...משהו בקשר לטופס 161

מדור שכר שלח אותי לפקיד שומה להביא אישורים לגבי המס שצריכים להוריד מפיצויים- האם אני צריכה להביא גם משכורות אחרונות. הבנתי שיש מצב שאקבל פטור מלא ממס בקשר לעניין. מה אני צריכה להגיד לצורך כך? בעיבודה המליצו לי להביא משכורות קודמות שפקיד השומה יוכל לשחק עם הברוטו ולתת לי פטור מלא- בקיצור זה לא שחור ולבן, מה עלי לעשות כדי לקבל פטור מלא?

למעלה