פוטותרפיה

iced tea

New member
פוטותרפיה

האם קיים בארץ טיפול בפוטותרפיה בתקופת החורף לדיכאון? יש לי נטייה לדכאון קל-בינוני. ובתקופת החורף זה מחמיר בכטירוף, קשה לי לתפקד, בוכה לעיתים קרובות, איטית, קשה לזוז, רוצה רק לישון ולאכול כל הזמן ובעיקר לחם ודגנים ופירות, רגישה בטירוף וכל דבר מחפשת את החלק הרע שבאירועים ורואה בצורה קיצונית. כאשר נזכרת באירועים או יום אחרי יומיים, מעריכה את הדברים אחרת לגמרי ומבינה שהגזמתי בהערכה וזה לא היה כ"כ נורא. וכל הזמן רע לי. ואין לי חשק לכלום. ולא טעים לי כלום ולא נהנית מכלום וכל מה שבא לי זה שקטטט ולהיות במיטה, להתקפל מתחת לשמיכה ולא לצאת. שונאת כרגע לצאת מהבית, ולא בא לי שום דבר שהיתי נהנית ממנו, שום דבר לא מושך אותי. קיבלתי מרשם לכדורים לדכאון מהרופאת משפחה אבל אני חושבת שטיפול באור שמש יכול לעזור לי כי בימים שיש יותר שמש וחם ואני יושבת שעה בשמש מיד עולה לי המצב רוח ומרגישה "אנרגטית" לפתע ואופטימית ועם חשק ללימודים ולעבודה. מה עושים? זה ממש קיצוני אצלי התנודות בין שעות שיש שמש וחם, לבין הערב והלילה או בימים אפורים חשוכים ותחושה נוראית.

כן

יכול להיות שמה שאת מתארת הוא באמת "דיכאון חורף", או בשמו המדעי - Seasonal Affective Disorder. יש בארץ טיפולי פוטותרפיה. אני מכירה כאלה בעיקר במסגרת מעבדות שינה. (צריך הפניה מרופא משפחה).

iced tea

New member
תודה :)

אפשר לשאול במה את עוסקת? ואיך המשכת למדעי הרפואה מפסיכולוגיה? הרי רק לבעלי רקע במדעי החיים למיניהם ניתן להמשיך. (אני גם הולכת להיות בוגרת של זה)

בבקשה

בגדול, אני עוסקת בבריאות הציבור. עבדתי קצת בבית חולים (לא אהבתי), ורוב הזמן בקופת חולים (יותר מתאים לי). גם כותבת בנושאי בריאות כעצמאית. את יכולה לראות דוגמאות באתר שלי (קישור בחתימה). איך המשכתי לתחום הזה מפסיכולוגיה? היה באמת קשה. פורמאלית, הדרישה היחידה היא 3 קורסים של השלמות.קורסים בביולוגיה מולקולארית ודברים "חביבים" כגון אלו. מעשית, הגישה הייתה של "נזרוק אותה למים, ונראה אם תצליח לשחות". למזלי, אני בוגרת מגמה ביולוגית בתיכון, וזה מה שמנע ממני מלטבוע. התואר בפסיכולוגיה בהחלט לא נותן את הידע הנדרש במדעי החיים. חוץ מזה, יש תחום שנקרא "מדעי המוח". מי שלומד שם פסיכולוגיה + ביולוגיה -- המעבר שלו כנראה יותר קל (אבל פחות שימושי). תרגישי טוב -- בחורף, וגם בלימודים.

iced tea

New member
תודה:)

איפה כתוב הדרישות של קורסי השלמה? עשית בת"א תואר שני במדעי הבריאות? במה בדיוק עוסקים בבריאות הציבור? אותי מעניין התחום שבין מערכת חיסונית לנפש ומצבי לחץ. אני לגמרי מוכנה להשלים קורסים בביולוגיה, זה ממש מעניין אותי... השאלה מה עושים עם תואר במדעי הרפואה ואילו מגמות יש שם.

ובכן

התחום שבין מערכת חיסונית לנפש ומצבי לחץ נקרא פסיכו-נויר-אימונולוגיה (PNI), וחוקרים אותו במסגרת החוג לפסיכולוגיה במגמה פסיכיוביולוגית), או במדעי המוח. מי שלומד את המקצועות האלה -- ההכשרה שלו מיועדת רק למחקר באוניברסיטה. מצרפת לך את הידיעון של אוני' ת"א בנושא תואר שני במדעי הרפואה (MSC) ובנושא בריאות הציבור (MPH). תואר במדעי הרפואה מוביל לעבודה במחקר באוניברסיטה או בחברות תרופות. עם תואר בבריאות הציבור אפשר לעבוד בכל רחבי מערכת הבריאות: בתי חולים, קופות חולים, פקולטות לרפואה. העבודה היא בקידום בריאות, במחקר או בניהול. אני בתחום כבר מעל 15 שנים, והספקתי לעסוק בשלושתם. כמובן שיש חוגים שונים באוניברסיטאות שונות. בהצלחה

iced tea

New member
תודה רבה!

לא כ"כ בא לי להתמקד במחקר. אולי במקביל. אני רוצה לעבוד בבתי חולים\מרפאות\מרכזים רפואיים. לא יודעת איך להגיע לזה מפסיכולוגיה, המגמות הקליניות דורשות ממוצעים מטורפים וגם זה לא מבטיח קבלה. מחפשת מסלול או הסבה למשהו יותר "בטוח". את יכולה לפרט (פה או במסר) במה בעצם עוסק מומחה בבריאות הציבור? מה הכוונה קידום מחקר? ואיך משתלבים בתחום הזה? הוא נשמע לי כמו תחום עם מעט מאוד תקנים בו.

טוב

אני רואה שהעניין מתחיל להתארך, אז אני נאלצת לקצר: לגבי השאלה מה עושים אנשי בריאות הציבור, את מוזמנת לקרוא את הערך הרלבנטי בויקיפדיה המצ"ב. זה כתוב באנגלית, לא מצאתי ערך מקביל בעברית. קחי בחשבון שגם בזמן הלימודים של התחום קוראים המון מאמרים באנגלית. קידום בריאות (health Promotion): מדובר על קידום התנהגויות כמו שמירה על תזונה בריאה, פעילות גופנית, מניעה והפסקה של עישון. למשל באמצעות חקיקת חוקים (חוק איסור עישון במקומות ציבוריים) או קמפיין למניעת איידס על ידי קידום השימוש בקונדומים. כמו כן עוסקים בקידום חיסונים (נגד אבעבועות שחורות וכו') ובדיקות של רפואה מונעת (ממוגרפיה, קולונוסקופיה וכו'). זה תחום שיש בו די הרבה עבודה, אם כי לאו דווקא בצורת תקנים. הבעיה היא שמי שבדרך כלל עוסק בו הם אנשי מקצועות הבריאות - רופאים, אחיות, פיזיותרפיסטים, דיאטנים וכו'. למרות זאת, סטודנטים בולטים גם ממקצועות אחרים, "נחטפים" כבר במהלך הלימודים מתוך האוניברסיטה. אל מוסדות הבריאות שבהם עובדים המרצים שלהם . זה מה שקרה לי.

למעלה