פוטושופ - AUTO SELECT

Siton Es

New member
פוטושופ - AUTO SELECT

בעזרת החץ השחור. או שמסמנים "וי" למעלה שיבחר. או שלוחצים CTRL

ה"בעייה". שאני שם דברים בתוך תיקיות, שאני משתמש בזה הוא בוחר לי את כל התיקיה, ולא את האלמנט הרצוי (לא חסר מקרים שכל המסמך בתוך תיקיה למען הסדר). איך עוקפים את הבעייה הזו?...........

פתרון קצת עקום-

אני מפרקת את התיקיה (לחיצה על התיקיה + CTRL + SHIFT + G)
בוחרת את השכבה ועובדת עליה, ואז מאחדת את השכבות הרצויות חזרה לתיקיה (בחירת השכבות + CTRL + G).
באמת מעצבן.

Siton Es

New member
מוזר....

ניסיתי לשלב כל מיני מקשים תוך כדי וגם לא עזר.......

hallo kitti

New member
אתה בוחר את כל ה"תיקייה" כנראה בגלל

שהכל בגרופ כמו שכתבו כאן. אתה יכול לבודד את האובייקט שאתה עובד עליו ע"י לחיצה כפולה עליו או להיכנס לתיקיה ולבחור את האובייקט מתוך התיקייה עצמה ולא מהדף. לחיצה לצד האובייקט בתיקיה עצמה צובעת ריבוע שמראה שבחרת רק את אותו אובייקט.

זה בדיוק מה שהוא לא רוצה לעשות...

כשיש תיקיה עם המון שכבות, איך תדעי איזו שכבה בדיוק את רוצה?
כשהשכבות לא בתיקיה זה קל- פשוט לוחצים על האובייקט בדף + CTRL, והשכבה נבחרת.
הוא רצה לדעת איך לעשות את אותה פעולה לשכבה שנמצאת בתוך תיקיה (דבר שכנראה בלתי אפשרי, למרבה הצער).

3D Buzz

New member
התשובה היא כזו:

קודם כל, יש לבטל את סימון הבחירה האוט', ע"מ שלא תתבצע בחירה אוט' של השכבה שבו האובייקט מכיוון שכך לא מתבצעת בחירה מדוייקת של השכבה הנכונה.

שנית, שים לב שכאשר אתה מבצע את הבחירה של האובייקט (אשר נמצא בתיקייה או בתת תיקייה) ואתה מופנה ללתיקייה ולא לשכבה עצמה, שים לב שינו עץ שרשור בהמשך לאותה תיקייה (כפי שמופיע בדוג' המצורפת), כאשר השכבה הפנימית ביותר באותו שרשור (עץ) זהו הלייר המבוקש.

אני מסכים שלעיתים קצת קשה לברור מבין כל הליירים והתיקיות שמופיעים, אבל אם אתה פועל לפי הכלל הזה והולך לשכבה הפנימית ביותר שמופיעה לאורך שרשור העץ שמופיע (בקליק ימני ע"י כלי ההזז או בחץ השחור בלחיצה על קונטרול בנוסף) זו תמיד תהיה השכבה ששל אותו אובייקט שעליו הקלקת.

נ.ב.
למרות שבדוג' המצורפת השכבה הפנימית ביותר לאורך השרשור היא אמנם אחרונה, במרבית הפעמים השכבה הפנימית הזו לאו דווקא תהיה האחרונה באותו שרשור.

eri8

New member
רק אצלי יש אפשרות לבחור בתפריט העליון??

או שלא הבנתי למה הכוונה..

למעלה