פוטושופ 6

bizzi

New member
פוטושופ 6

שתי שאלות לי: קודם כל מה ההגיון מאחורי ההחלטה לא להכניס את הקבצים שמאפשרים export gif 89 ושנית, מה פירוש scratch disk סימן שאלה - סימן קריאה.

yossi_maoz

New member
תשובות

1-SAVE FOE WEB עושה אותה העבודה ברמה יותר טובה (GIF 89 חי וקיים בדיסק ההתקנה של פוטושופ כתוספת אופציונלית, לכל אלה שעדיין מוכנים להיפרד ממנו) 2-SCRATCH DISK - דיסק "טיוטה" (לא דיסק "סרוט"...) המאפשר שמירה של קבצים זמניים הנמצאים בשימוש בפוטושופ - הרבה פעמים קבצים זמניים כאלה נוצרים תוך כדי עבודה של התוכנה (היא פשוט זקוקה להם). אם לא מוגדר אחרת פוטשופ תשתמש בדיסק שהיא מותקנת עליו כמקום זמני לאיחסון. למשתשמש יש אפשרות להגדיר דיסקים פנויים נוספים במידה ויש כאלו.

bizzi

New member
עוד שאלה.....אם אפשר...

ככה סתם פתאום מתחילה הפוטושופ לייצר קבצים כאלה? התוכנה עבדה חודשים בלי שום התראות ועכשיו יש הודעה על עניין ה-scartch disk? האם שינוי הגדרות מספיק או שיש להתקין מחדש ולהגדיר דיסק פנוי מראש? (נראה לי יותר הגיוני אבל אין כמו עצת מומחה...)תודה מראש וגם רטרואקטיבית

yanivfel

New member
ההודעות על הגדרת Scratch Disk

מופיעות בשעה שהדיסק עליו מותקנת מערכת ההפעלה שלך - דיסק C: ברוב המקרים, מתמלא כך שפוטושופ מתקשה לשמור קבצים זמניים עליו בשל חוסר במקום. עליך, בכל שלב, לגשת לעדיפויות (Edit>Preferences) לבחור ב"טאב" שנקרא Scratch disks ולבחור את כונן D או E במידה וקיים שכזה. בהצלחה!

bizzi

New member
אוקיי, אבל...

מה קורה עם כל הקבצים שכבר "תפסו מקום" - אפשר לנקות? הבנתי שלא. עדיף להתקין התוכנה מחדש? האם גריעת התוכנה מהדיסק והתקנתה מחדש גוררת גם את גריעת הקבצים הנלווים שנוצרו תוך כדי עבודה?....נגמרו השאלות (בנתיים....?) - גריעה זו לא בדיוק המילה...נו, remove!

yossi_maoz

New member
באופן נורמלי

הקבצים הזמניים של פוטושופ "מתנקים" בצורה אוטומטית כאשר מסיימים לעבוד בתוכנה, קרי הם "חיים" במערכת רק בזמן שהתוכנה עובדת. עם זאת, אם פוטושופ נתקעת בצורה בלתי צפויה באמצע העבודה, עשויים הקבצים הנ"ל להישאר על הדיסק הקשיח. אין בכך שום נזק למעט העובדה שהם תופסים מקום מיותר, בכל מקרה הסרה של פוטושופ לא תעזור. בכל מקרה, על מנת לבדוק אם אין לך קבצים זמניים מיותרים פשוט דאגי שאף תוכנה לא רצה במחשב והריצי חיפוש ב"מחשב שלי" לקבצים בעלי סיומות TMP, במידה ויש היפטרי מהם.

למעלה