פוטושופ להמונים

noa_f

New member
פוטושופ להמונים

אחד הדברים שלא מובנים לי, היא ההמלצה הגורפת בפורום הזה ובפורומים שכנים על תוכנות גרפיות מקצועיות לאנשים מן הישוב (כלומר, הדיוטות שאינם בתחום הגרפיקה לסוגיה). נכון שזו אכן התוכנה הטובה ביותר, אבל היא מסובכת ויקרה מדי למשתמש המצוי שבסך הכל רוצה להוריד "עיניים אדומות" מהתמונות הדגיטליות שלו ולשלוח אותן כברכה לראש השנה לסבתא. אנחנו גם לא כולנו נוהגים המרצדס או רולס רויס ומחזיקים את מוצרי החשמל הטובים ביותר - אלא המוצרים הטובים ביותר שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו, או שמתאימים לדרישות העבודה שלנו. מה דעתכם? ראו גם קישור להודעה שלי בפורום השכן.

uri_a

New member
אני מסכים איתך נעה.. אבל...

ככה זה... כשמתרגלים לטוב ביותר, ממליצים על הטוב ביותר... גם אם תשאלי בעל מרצדס (אחד שגם אוהב את המכונית שלו) על איזו מכונית הוא היה ממליץ לך, כרוב לוודאי שלא היית שומעת ממנו "כרמל דוכס מודל 68´ "......

yossi_maoz

New member
ברוב המקרים

משימות עיבוד תמונה "אינטואיטיביות" (כמו בדוגמה של הסרת עינים אדומות מתמונה) מאופשרות בתוכנות עיבוד תמונה פשוטות יותר בצורה הרבה פעמים קלה יותר מפוטושופ...

yanivfel

New member
אני א-ו-ה-ב את האנשים שתמיד יודעים

לקטול במקום להציע שיפורים בעצמם! היה הרבה יותר עדיף אילו היה נכתב בגוף ההודעה משהו כמו... "המלצה לעבודה במספר תוכנות עיבוד תמונה קלות במקום לשבור ת´ראש בלימוד פוטושופ" ואז להוסיף מספר קישורים לאתרים בהם ניתן להוריד או לרכוש תוכנות שכאלו. ועכשיו מכיוון שונה: נניח שהורדתי את תוכנת Magic Image SR, ונניח שבמהלך העבודה שלי באמצעותה, כשאני נתקל בבעיה קטנה, על אף היות התוכנה פשוטה להפעלה, האם את או אורי, או כל אחד אחר שנמצא פה בפורום יכול יהיה לעזור??? (שאלה קטורית בעלת תשובה שלילית מוחצת). לפיכך, במקום לקנות תוכנה קלה להפעלה ולהיתקע עם בעיות ללא תשובה, עדיף לכולם (ואני ממליץ בחום רב) להשתמש בפוטושופ ולהמשיך להציק לנו בשאלות. כך - לדוגמא, נשאלות בפורום מספר שאלות אודות PaintShop Pro שאין לרוב המשתתפים מושג בהפעלתה. אם תפוז יחליטו בעתיד להרחיב את מספר הפורומים ולהקים פורום אחד למתחילים ואחר לטיפול בעניינים מקצועיים נטו, אז אולי נחדל מלענות בפעם ה-982739783623 על שאלות כמו מדריכי פוטושופ, שקיפויות ומיני ירקות שכבר שבענו מהם. אני מניח שאני מבין מאיפה באה הפנייה ולמרות זאת, במקום בו לא הייתי נותן למתחילים להתבאס מעבודה מול תוכנות כגון 3D studio MAX, כן הייתי מצדד בהם לקרוא מדריך אחד או שניים ולהתחיל לעבוד "כמו הגדולים" - בפוטושופ! אשמח לשמוע דיעות שכנגד, כי אני תמיד שמח לקבל ביקורת ולחזור בי במידת הצורך.

noa_f

New member
גם אם אתה ילד בן 12 וצריך לבקש

מאמא ואבא אלף דולר? בוא נקח דוגמא אחרת, נניח שאתה רוצה להביא ילד לעולם, האם אתה מתכוון קודם ללכת ללמוד פסיכולוגיה, רפואה, פיזיותרפיה, תזונה וכו´ "כדי "להתחיל לעבוד "כמו הגדולים" " או שתקרא מדריך להריון, מדריכי גידול ילדים ו"תתמודד"? פוטושופ היא תוכנה מסובכת ומאוד יקרה. אלמלא היינו "מדינה של דיסקט אחד" וקזאה, לא היתה לאנשים רגילים האפשרות להתקין אותה במחשב כלל. נראה לי שהסיבה היחידה שלילדים ולאנשים סתם יש גישה אליה היא "כי אפשר" בצורה קלה. בוא נחזור לדוגמא שנתתי בהודעה הקודמת: אתה סטודנט, מחפש מכונית. האם אמליץ לך על מרצדס ? אתה בחור שרוצה לשמח את חברתו בארוחה טובה מדי פעם, שתבשל עבורה, האם אומר לך ללכת לקנות קודם מכשירי בישול יקרים ביותר ובעלי עשרות פונקציות? לא. כי ראשית, הדרך היחידה לממש את שני הדברים הנ"ל היא ע"י גניבה ושנית (וחשוב יותר) לצרכים שהוזכרו אין כל צורך או סיבה להתאמץ באופן יוצא מגדר הרגיל כדי לממש אותם בעזרת המכשירים המסובכים. אתה מסתכל כאן על חוסר היכולת של רובנו לענות לשאלות על תוכנות איזוטריות שונות, ושוכח שתוכנות ביתיות אמורות להיות מאוד ידידותיות למשתמש. פוטושופ לא. וגם לא צריכה להיות. מצד שני, אין שום דרך ללמוד פוטושופ "תיק תק תן לי כמה טיפים..." נתת בהודעה אחרת הפניה למישהו לתוכנה לעיצוב לוגואים. נכנסתי לאתר שלהם לראות: אחלה תוכנה! לא כל ילדון שרוצה לוגו לאתר שלו צריך ללמוד פריהנד ופוטושופ קודם. הוא רק רצה לוגו! ולגבי הקישורים: מכיוון שהעליתי נושא לדיון, לא חשבתי לצרף קישורים. אם מישהו יתעניין, אשמח לצרף. וגם הפניות לביקורות בעיתוני מחשבים על תוכנות כאלו. בשמחה.

yanivfel

New member
הבעיה היחידה שיש לי עם מה שכתבת,

היא שפוטושופ כן נמצאת בכל בית. ואנשים כן צורבים אותה חדשות לבקרים ללא חשש. כל שאר הדברים שכתבת מקובלים ונכונים! תודה.

noa_f

New member
אז מה?

יש לי 50 תוכניות במכונת כביסה ואני משתמשת רק בשתיים (קיבלתי אותה במתנה) את המדיח שהיה במבצע כי היתה לו רק תוכנית אחת - ישר קניתי. ממילא משתמשים רק באחת. אז מה אם יש לך פוטושופ. אולי היא לא מתאימה לך. אני גם לא מלמדת כרגע את הבן שלי לצלם בניקון היקרה שלי, אלא במצלמה דיגיטלית פשוטה. אם ירצה להתמקצע, יקבל את כל העזרים והתמיכה שיצטרך. קודם עושים ניסויים ומשחקים על דברים פשוטים.

למעלה