"פוחדת מאבא שלהם"

"פוחדת מאבא שלהם"

זה מה שאומרת לי הקטנה בת ה 4 כששאלתי למה היא לא רוצה ללכת לחברות ורק מזמינה שאלתי שוב למה והיא אומרת שיש לאבות קול חזק וזה מפחיד אותה האם נתקלתם בתופעה הזאת ???

smagi

New member
אף פעם לא!

האם האמירה הזו היא רק לגבי ילדה מסויימת או לכל הילדים????? אולי לילדה אחת יש אבא שהעיר לה פעם וזה מה שנתפס אצלה... בכל אופן תשימי לב לנושא.

האמירה היא כללית

היא לא מוכנה ללכת לאף אחת חשבתי שאולי פעם העירו לה אבל היא הלכה רק פעם אחת לחברה לביקור ממש קצר - ואני יודעת שהאבא לא היה בבית

לא נתקלתי בזה אבל זה לא אומר שזה לא קיים

יכול להיות שזה תירוץ שהיא ממציאה כמובן , נסי לברר איתה שוב. אולי בדרך אחרת.

תנסי לחקור יותר לעומק

כי קרה משהו ספציפי שגרם לה להתנהג כך. כשהיתי קטנה , האבא של החברה הכי טובה שלי הי'ה כועס עלינו כל פעם שהינו באים אלי'ה בטענה שאנחנו מרעישות. הוא לא ידע אבל כל פעם כזאת היתי רצה הביתה מסתגרת בחדר ובוכה.באחת הפעמים הוא הפחידאותי ככ שהוא גרם לי לשבור כוס,מה שהוביל לעוד צעקות. היתי בערך בת 4 וחצי.זה הזיכרון הכי חזק שלי ממנו

schlomitsmile

Member
מנהל
אני זוכרת משהו דומה מעצמי אמנם ממילא לא הרביתי לבקר חברות כי לא כ"כ היו לי, אבל כל פעם שאחיה הגדול של חברתי הטובה פתח את הדלת כשבאתי לבקרה, הייתי פשוט נסה על נפשי. הוא לא פגע בי מעולם בשום צורה, הוא היה בחור נחמד ועדין נפש. אבל הוא היה גדול. איש. לא יודעת להסביר את זה גם היום, המהות הגברית הזאת הלחיצה אותי...../images/Emo13.gif גדלתי במשפחה נשית בעיקרה (חוץ מאבא- אמא, שתי אחיות, כלבה, שתי סבתות, שלוש בנות-דודה), והמהות הזרה, הלא מוכרת, החזקה, השונה הזאת, הלחיצה אותי. אני הייתי מציעה לך בשלב ראשון לקבל בהבנה את הרתיעה של הילדה. סביר להניח, שזה יעבור מעצמו כשתגדל קצת. אפשר לעזור לה לאט-לאט להתרגל לנוכחות גברית, לקול הגברי. למשל ליזום ביקורים משפחתיים למשפחות אחרות, כשהאבות דוקא יהיו אלה שיקחו את הילדים לגינה הציבורית או משהו כזה.

למעלה