פודינג אורז

פודינג אורז

אשמח לקבל מתכון לפודינג אורז (מעדן אורז) כמו בסגנון של מעדן אורז " מאמאלא" למי שמכיר.....אני מתה על זה אבל זה יקר להחריד....(כמעט 8 שקלים לגביע אחד!!!) ואני מתה ללמוד להכין את הטעים טעים הזה לבד....

תודה מראש

את ה

ladybug6

New member
בדיוק היום נתקלתי בהודעה שמישהי כתבה

בפייסבוק.
בגלל שזו קבוצת מתכונים סגורה אני מעתיקה לך את תוכן ההודעה שלה:

"בשבועות הזה הצלחתי סוף סוף לחקות מתכון של מעדן טבעוני שמוכרים בחנויות טבע (אני מכורה אליו והוא יקר באופן כואב). זה מעדן אורז מלא בגביע. חודשים ניסיתי להכין אותו מבישול אורז מלא עם המרכיבים המצויינים על האריזה, ללא הצלחה. עד שעלה לי רעיון- חלקיקי האורז במעדן קטנים הרבה יותר, והמרקם הוא מה שעושה את הטעם. אז לפי הוראות היו-טיוב, השריתי אורז מלא ללילה, לאחר סינון ייבשתי אותו טוב טוב עם מגבות נייר ונתתי לו לשבת 4 שעות. כשהוא יבש, טחנתי במיקסר לאבקה לא אחידה- עם גרגרים. מזה עשיתי דייסה דלילה רק עם מים, שבושלה יחד עם חתיכות קטנות של תמרים, קינמון וג'ינג'ר (וגרידת קליפת לימון) במשך חצי שעה-40 דקות, ו-מצויין כשזה קר. רק אורז מלא, מים,ממתיקים ותבלינים- ואתם מקבלים מעדן מצויין לילדים או לעצמכם. וכמובן - בריא (עד כמה שאני מבינה!)"

למרות ההסברים הנ"ל, מה שאני אישית הייתי מנסה לעשות זה לבשל את האורז בישול ממושך בחלב סויה וסוכר / סילאן, מעל שעה, עד שהוא ממש נהיה דייסתי כזה. בשלב הזה אפשר לאכול אותו כמו שהוא או לטחון אותו קצת כדי שחלק מהגרגרים יהפכו לעיסה.

אהבה 32

New member
עוד אפשרות

להכין דייסה מקמח אורז ( אני מכינה מקמח אורז מלא) כף אחת קמח על כוס וחצי חלב כלשהו ולקרר.

M a b e l

New member
לא ניסיתי אבל יש מתכון בבלוג פתיתים

כאן

הוא חלבי אבל אני מניחה שאפשר לטבען בקלות ע"י החלפה של החלב בחלב צימחי או אפילו שמנת צימחית או קרם קוקוס.

awareness3

New member
אני הכנתי קונג'י

שזו דייסה מאורז ומים
כוס אורז + 6 כוסות מים שמבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מדי פעם, למשך 4 שעות
הבישול הארוך גורם לגרגרים להתפרק ומייצר דייסה כל כך עדינה ומתוקה שאי אפשר להאמין שנוצרה רק מאורז ומים!
מכוס אחת נוצר סיר לכמה ימים טובים.
אני אכלתי עם מעט סילאן או מייפל
אבל כל הזמן חשבתי על כך שזה כל כך הרבה יותר טעים מהמעדן הקנוי...
הייתי משחקת עם המתכון הזה ומוסיפה טעמים.
אפשר אפילו אחרי הבישול, להוסיף לחלק שוקולד, לחלק סילאן וכו'

למעלה