פוגות בריצוף

erezbt

New member
פוגות בריצוף

קנינו אריחי גרניט-פורצלן איטלקיים בעלות של כ170 ש"ח למ"ר (+מע"מ). האריחים "מנוסרים" ומיובאים מחברה טובה מאד. אחרי המון התלבטויות בין ריצוף בלי ועם פוגות החלטנו לרצף עם פוגות ולא להסתכן בריצוף בלי פוגות בכלל. גודל האריחים: 60 על 60 לקומת הקרקע ו45 על 45 לשני המפלסים העליונים. עדיין מתלבטים בין פוגות של 2 מ"מ ל-3 מ"מ. הרצף בדק את המרצפות ואמר שהן מאיכות טובה מאד ושאין בעיה לרצף איתן אפילו בלי פוגות בכלל. הוא טוען שזה יצא הרבה יותר יפה עם פוגות של 2 מ"מ. קראתי המון דעות בנושא. אני מודע לתקנה המדברת על מינימום 3 מ"מ (ללא קשר לגודל האריח). האם מבחינה טכנית יש בעיה עם פוגות של 2 מ"מ ? (קראתי גם שבפוגות של 2 מ"מ עבודת מילוי הרובע קשה יותר) מעבר לבעית מילוי הרובע, האם עלולה להיות לרצף בעיה לשמור על קווים ישרים בריצוף כשהוא מרצף עם 2 מ"מ פוגה? ב3 מ"מ הקווין יצאו יותר ישרים?

הקשב הטיב ועשה מה שצריך ולא מה שאומר הרצף

פוגות לאריחים 45 - 3 מ"מ אריחים 60 - 4 מ"מ מינימום . לגבי פוגה 2 מ"מ אינם מספיקים משני סיבות האחת קשה למלא את הרובה כפי שצריך . השניה מקדם התפשטות של האריח . זה שאורמים חיתוך לייזר מדוייק לכן לא צריך לעשות פוגה , הטענה אינה נכונה כלל . האריח הוא אריח מזוגג , מקדם ההתפשטות שלו היא כמו זכוכית לכן אם יש לנו ימים חמים האריח הוא מתפשט ואז יכולה להיות תופעה של התקלפות הזיגוג העליון במידה ולא מבצעים פוגה נכונה .

erezbt

New member
הטענה שלך מוזרה ....

המדובר באריח פול בודי. אין לו שום זיגוג עליון. טענות בדבר התפשטות נשמעות לי ממש מצוצות אם כבר הייתי מבין לו היית אומר שקשה לשמור על קווים ישרים ב2 מ"מ הייתי מבין. האם זה המצב? כל האמירות בדבר התפשטות הן ממש מוזרות

יכול להיות שלא הבהרתי את עצמי די

ולכן הטענה היא נשמעת מוזרה . על מנת לבצע רובה בצורה טובה חייבים לבצע ניקוי טוב ולהחדיר את חומר הרובה לתוך המישיק לפחות לעומק של 4 מ"מ - האמן לי שזה מאד קשה לבצע כאשר יש לך 2 מ"מ רוחב רובה שברוב המקרים קשה מאד לרצף לשמור על אחדיות הקו . שנית לעניין של מבנה גרניט פורצלן - החומר מתנהג כמו זכוכית אין כאן עניין של טענה מצוצה מן האצבע יש כאן עניין של דבר שהוא קיים , לא תבצע רובה פשוט האריח יכול להסדק במקום כלשהוא . תקן 1555 לא סתם חייב לבצע את הרובה , לא מטעמי מסחר של יצרני החומרים .

פעם ראשונה שאני שומעת על זה

על כמה זמן מדובר שאם לא יבוצע הרובה האריחים יסדקו בינתיים שנתיים עברו ואין שום סדק עקרונית, לא סובלת פוגות, במקלחות עשינו פוגות של 2 ממ, אבל שם באמת עברנו עם שואב וסכין יפנית לפתוח את כל החריצים כדי שהרובה תכנס פנימה. בריצוף בבית לדעתי וטעמי- או בלי בכלל או עם פוגות שרואים בבירור, האמצע הוא פרוה כזה לא פה לא שם

הפוגות הן בדיחה ומכוערות בטירוף

כבר ראיתי הרבה מקומות מרוצפים בגרנית פורצלן ללא כל פוגות . בחדרים לא רטובים אין שום צורך לעשות פוגות , בחדרים רטובים אפשר להשתמש בקרמיקה ובכך להמנע מהפוגות המכוערות , שמה שלא יהיה הן משחירות עם הזמן ודורשות טיפול . הכי טוב זה לבדוק במרצפות רחובות האם הם מייצרים אריחים מסוג טרצו , יקר אבל ויפה ברמות וללא צורך בפוגות .

avi5199

New member
גם גרנית פורצלן לא זקוק לרובה ולפוגות.

ריצופי טרצו ושומשום יפה וטוב אפשר להשיג במצר ובאלוני יותר בזול מאשר במרצות רחובות וזה הרבה יותר זול מגרנית פורצלן ( חצי מחיר).

למעלה