פה פוליטיקה...

tommer28

New member
פה פוליטיקה...

על אף שאין לי זכות הצבעה, ואני לא יכול להשפיע, אני מוצא את עצמי מאד מתעניין בפוליטיקה המקומית, שהרי פה אני חי והיא משפיעה עליי באופן ישיר. אני מכיר את השמות של רוב השרים, ועוקב אחרי הדיוןנים הציבוריים, (היום בחדשות: האם הולנד צריכה לצאת מעיראק?!) אבל לפעמים שאני חושב על זה, זה מאד פרדוקסלי להתעניין בפוליטיקה שאתה לא יכול להשפיע בה... אולי צריך לשבת אחורה, ולא להתעניין בכל מה שקורה שם - כי ממילא, אף אחד לא שאל אותי.... לא?!

White Dragon

New member
אני שואלת../images/Emo13.gif

אז מה קורה שם בהולנד? כל מה שאני יודעת על פוליטיקה הולנדית זה שיש מפלגה אחת שאני אפילו לא זוכרת את שמה שהיא מאוד קיצונית ושונאת זרים. אבל זאת לא חוכמה, כזאת יש כמעט בכל מדינה, לא? אני לא חושבת שזה פרדוקסלי - הגיוני (לדעתי) שתתעניין בפוליטיקה הולנדית כמו שתתעניין בישראלית, אף על פי שכל עוד אתה בהולנד אתה לא יכול להצביע לאף אחת מהן... בכל זאת אלו החיים שלך כיום - הולנד, וגם אם אתה לא יכול לשנות ע"י הצבעה, זה עדיין משפיע על החיים שלך. האם אתה חושב אי פעם לקחת אזרחות הולנדית - האם אתה שם באופן זמני או שהיית רוצה להשאר שם באופן קבוע? אני כבר יודעת למי אצביע כשאוכל (עוד 4 שנים!!), לירוקים, פשוט כי הם הכי מקדמים את זכויות ההומואים וחוץ מזה הם הצחיקו אותי כשבוש בא לנאום פה בפרלמנט ואמר להאוורד (ראש הממשלה האוסטרלי) שהוא השריף המקומי ושני חברי פרלמנט ירוקים קמו והתחילו לצעוק עליו שזאת לא אמריקה ואין לנו שריפים.

tommer28

New member
שלמה...

ממש לפני שנה, התחתנתי, את הטבעות עשה לנו חבר בארץ ושלח עם מכרים שלו לכאן, אז יצא לנו לפגוש את שלמה.... זה היה ממש לפני הבחירות כאן, ולבחורצ'יק הזה (60+) היה חשק לדבר עברית, ובכלל הוא היה קיבוצניק. אז כמובן שהם הזמינו אותנו לשבת הכינו לנו קפה ושלמה התחיל לברבר... בחור זהב השלמה הזה, באמת איש מלבב, היה חשוב לו שנבין את המצב הפוליטי בהולנד לאשורו, אז הוא הסביר לנו במילים פשוטות. ל"מערך" (להלן מפלגת העבודה ההולנדית) אין הרבה סיכוי לקחת את הבחירות כי מר"צ (להלן הירוקים) עושים להם בעיות ובעיקר יש להם בעיות עם חד"ש (להלן הסוציאליסטים). לעומת זאת לליכוד (השמרנים) יש יותר סיכוי כי גם הליברלים (מזל שזה לפחות אותו הדבר) וגם שינוי (הדמוקרטים) תומכים בזה. חוץ מזה אם מוסיפים להם את הדתיים (הנוצרים כמובן, לא להתבלבל) ואת כהנא (זו המפלגה שהתייחת אליה, לא כלכך ימנית אבל הכל יחסי - יחסית להולנד זה כהנא) אז הם בטוח יקחו. אנחנו ישבנו מול שלמה קצת המומים כי לא הבנו איך שרון בונה כזאת קואליציה עם שינוי והדתיים. אז הוא הסביר לנו שפטר-יאן (כמו שקרא לו אתמול בוש בסחבקיות) ראש הממשלה, יצליח לבנות קואליציה יותר חזקה אחרי הבחירות... בקיצור, אם לא הבנת - לא נורא, כשתבואי לבקר ניקח אותך לשלמה - הוא כבר יעשה סדר בדברים

tommer28

New member
אגב, כמובן שהוא גם צדק

ובאמת זאת הקואליציה שקמה... וסדר היום הציבורי פה בעיקר נוגע ל"בעיית" הזרים בהולנד. אם צריך אינטגרציה, איך איפה כמה ע"י מי, מי ישלם וכמה... איפה הזרים יגורו, צריך להוציא אותם מהערים או להכניס אותם לערים, למנוע גטאות או לטפל נקודתית... איזה בתי ספר יהיו בהולנד מוסלמים או רק נוצרים? ואם מוסלמים אז מה צריך ללמד שם ומי צריך לפקח וכו' וכו' וכו' וכו'... הייתי אומר שהדיון הזה נוגע לי אבל הוא לא ממש כי מחלקים פה את אוכלוסית הזרים למערביים ולא מערביים וכיוון שאנחנו משתייכים לקבוצה הראשונה כל הדיון הזה לא נוגע לנו, כי בעצם היותנו מערביים אנחנו כבר חלק מהחברה (נכון או לא נכון, על כך ועוד בפעם הבאה). ועכשיו עכשיו ממש עכשיו, לאור הפיגוע במדריד (כמובן שמכחישים כל קשר), המערך רוצה למשוך את הכוחות ההולנדים חזרה מעיראק - יקרה או לא יקרה (לא נראה לי)...

White Dragon

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

בהתחלה הסתכלתי בתמיהה ובדקתי שזאת אכן תגובה אלי ואז התגלגלתי מצחוק
ד"ש לשלמה ותגיד לו שפה מחכים ששרון ילך הביתה והעבודה יקחו בבחירות.

Yaniv-DC

New member
מאוד הגיוני

גם אני לא יכול להצביע פה ואף אחד לא מנסה לשכנע אותי להצביע עבורו בבחירות הקרובות, אבל תוצאות הבחירות ישפיעו עלי. מאוד מאוד חשוב לי שבוש לא יבחר שוב. לא רק מבחינת הנישואים החד מיניים, אלא גם מבחינה כלכלית. אם הייתי נשאר כאן לתקופה מוגדרת, אולי לא היה אכפת לי, אבל כיוון שאני כאן כבר שלוש שנים וחצי ועוד 5 שנים לפחות כאן לפני, הפוליטיקה כאן משפיעה על חיי.

למעלה