פה נותנים עצות?

סאביבית

New member
פה נותנים עצות?

בעל הבית שלנו שהוא גם השכן ממול נתן לנו הזמנה לבר מצווה של הבן שלו. גם לא מתאים לי ללכת בגרוש אפילו, גם זאת הוצאה כספית (כמה באמת נותנים שני אנשים?) וגם הזמן לא נוח בכלל
בקיצור - איך מתחמקים מזה וגם ממשיכים לגור בשכנות טובה ואפילו מקבלים הארכה לחוזה?
מראש.

קחי בחשבון שאולי

גם הוא הזמין אותך רק כדי לצאת לידי חובתו, והוא לא ממש יפגע אם לא תבואי. תגידי לו שיש לך בעיה עם התאריך, ותשקיעי במתנה סימלית לחתן. אגב - היתכן שנצפית אמש בטלויזיה?

האגס 1

New member
בהמשך לתשובה של רק"ל

את יכולה לאמר לו שיש לך מפגש פורום, ואגב-כך להשוויץ בפורום שאת מנהלת
כמובן שזה כולל גם להסביר לו כמה המפגשים האלה מורכבים, כמה שמתכננים אותם חודשים מראש, וכמה שאת חייבת להיות שם, וכו' וכו' וכו'. כמובן שהכל נכון - מה זה משנה התאריך.

סאביבית

New member
הבעיה היא לא למצוא תירוץ

תמיד אפשר למלמל משהו על עומס בעבודה אבל אני רוצה (אנחנו רוצים) לצאת מזה בצורה טובה

סאביבית

New member
משהו כמו:

ממשיכים לגור בשכנות טובה ואפילו מקבלים הארכה לחוזה... ולא- זה לא קשור לאירוע שאת הזמנת.

shellyland

New member
לא כל כך הבנתי

למה להגיד שאני הזמנתי אותך לאירוע באותו יום, והיית באה בשמחה, אבל כבר התחייבת לי, לא יאריך לך את החוזה.

במקום עבודתי

היו בשנים האחרונות המון חתונות, וגם כמה בריתות. אני, בתור שונאת ארועים מדופלמת, פשוט לא הגעתי (כמובן שהודעתי על כך מראש), אפילו בלי למלמל שום תירוץ. אחרים במקום עבודתי, התבאסו, אבל הלכו, כי לא נעים להם. וראו זה פלא - לא קרה לי כלום. ואפילו נשארתי ביחסי עבודה טובים עם אותם האנשים.

סאביבית

New member
נראה לי שנלך על ההצעה הראשונה שלך

בשילוב עם ההזמנה של שלי
כלומר נגיד שאנחנו הולכים לאירוע אחר ונביא מתנה. מה שמביא אותנו לחלק ב' של השאלה: מה נביא

למעלה