פדלים ונעליים

imomri

New member
פדלים ונעליים

יש לי אופני כניסה - ז"ק, בהם אני משתמש לרכיבת שטח ולרכיבת עיר - ואני זומם לרכוש לי פדלים ונעלי רכיבה. במקביל, יש לי תכניות לקנות בעתיד (הלא רחוק מדי) אופני כביש. ניסיתי להבין מה זה מה בנוגע לנעליים ופדלים והתבלבתי לגמרי... מה ההבדל בין פדלים לאופני שטח ולאופני כביש? האם כדאי לקנות פדלים מסוגים שונים לאלו ולאלו? כדאי להשקיע בזוג נעליים אחד שישמש אותי לשני זוגות האופניים?

danGlus

New member
אומרים שכן

אבל, אישית אני לא ממש מבין למה. לשימנו יש 2 סוגי קליטים לפדאלים כביש. הקליט האדום הוא ללא ציפה - ז"א ברגע שהנעל מתחברת אין שום תנועה בינה לפידאל. אפקט כזה לא תוכל לקבל מפדאל שטח בעל קליט קטן. לעומתו הקליט הצהוב הוא בעל ציפה של כ 6° - שהיא דומה לציפה בפדאל שטח. הקליט הצהוב הוא המומלץ בד"כ. יש טענה שהציפה שלו מרגישה אחרת מהציפה של פדאל השטח. אני לא ממש מרגיש את ההבדל. קליט השטח עמיד מאוד בעוד שקליט הכביש נהרס במהירות אם אתה הולך עם הנעליים. לדעתי, אם אין לך סיבה מיוחדת לרצות פדאל ללא ציפה - לך על פדאל שטח.

bikingstudent

New member
יש נעליים ופדלים דו שימושיים

א. פדל שימנו 530 מאפשר גם רכיבה עם נעליים רגילו וגם להיתחבר . ב. נעלי רכיבה דו שימושיות -סביב ה300-400 שקלים, גם להליכה וגם לרכיבה, אומנם לא יהיו נוחות כמו יעלי ספורט, אבל גם לא נראות וגורמות להליכת ברווז כמו נעלי רכיבה קשיחות לחלוטין

nintense

New member
זו שאלה של יעוד...

פדלים \ נעלי כביש מעבירים כח טוב יותר מאלו המיועדים להרים. מתוך הנחה שנעלי ההרים שתרכוש לא יהיו בעלי סוליה סופר קשיחה מקרבון, אז יש סיכוי שבמעבר לכביש, כשרגליך יתחזקו ותדרוש אולי יותר מעצמך ומהאופניים, אתה תרגיש את הפדל "חופר" לך בכף הרגל. מצד שני נעלי הרים יותר נוחות להליכה ומתאימות לכביש להרבה רוכבי "פנאי".

למעלה